Pomatené oddíly

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

hc50
Level 2.5
Level 2.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Pomatené oddíly

Příspěvekod hc50 » 02 srp 2011 22:15

Mám prosbu mám disk na kterém měl někdo win7 64 ted tam chci dát xp byly tam oddíly 1.rezervováno systemem 2.win7 3.data ja to nak pouzival ale chci tam svuj legalni os ted mam problem na data oddilu mám důležité soubory ale ted xpéčko v tom udělalo holubník že data je oddíl č1 c: a system je oddíl č2 d: což mi vadí nebod některé aplikace nejdou a plno věcí mám nastaveno tak aby c: byl system a d: data ani ve spravě to nelze otočit docela mi tam vadí každej normální člověk i ten největší feťák z naši vesnice má C:windows a D:data proč já to mám opačně a jak se to dá udělat a neztratit data já nemám kam zálohovat to by chtělo nejméně 80 dvdéček a nemám ani tak spolehlivou vypalovačku a je tam moje půlroční hudební práce

Reklama
Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Pomatené oddíly

Příspěvekod Pic » 02 srp 2011 23:45

Asi jediné řešení je půjčit si externí disk do USB a na něj zkopírovat požadovaná data. Potom vložit znovu instalační CD, nejprve odstranit oddíly, pak je znova vytvořit (jako primární). Následně naformátovat a nainstalovat systém a všechny ovladače a pak teprve vše ostatní.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

hc50
Level 2.5
Level 2.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod hc50 » 03 srp 2011 00:07

já přišel na to že seven dělá samé primary a v xp pak odstraním ty dva blbý sevenový a vytvořím nový a ten tim ze je druhy se vytvoří jako logical a tím to je neboď z logical nelze bootovat. Ale přece musí být možnost jak během instalace vytvořit to déčko i céčko primární a jak nastavit který bude aktivní

Luboš
Tvůrce článků
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Luboš » 03 srp 2011 07:09

Při instalaci operačního systému maximálně rozhodneš na který oddíl (partition) nainstaluješ systém (buď s formátováním anebo bez něj). Tento oddíl a případně další oddíly na ukládání dat už musíš mít připraveny předem.
Potřebujete jinou pomoc při řešení problému ve Windows 10? Stáhněte si soubor Win10-finty.

gabriel
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod gabriel » 03 srp 2011 22:08

Pokud ti jde jen o písmeno, což těžko vyřeší tenhle problém, tak se mrkni na Start - Příslušenství - Systémové nástroje - Správa počítače - Správa disků. Pravým na vybranou jednotku Změnit písmeno jednotky a cestu. Akorát nesmíš mít zabraný to písmeno, který chceš. Můžeš si tam změnit i název disku ;)

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 03 srp 2011 22:14

Nevím jak u 7, ale jinak nejde změnit písmeno jednotky se systémem.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”