Dobrý den,vím že mi všichni řeknete, že sem blbec, ale namém notebooku Lenovo L412 jsem se snažil přeinstalovat W7 a nějak se to posralo a teď nemám žádnej OS.
Průběh byl asi následovný. Nejprve jsem sesnažil obnovit počítač do továrního nastavení pomocí ThinkVantage, ale to mi pokaždé nahlásilo, že neexistuje obnovovací soubor. Takjsem si na CD vypálil bootovací CD a na DVD jsem si nechal od Lenova vypálit nějaký média, toto jsem vzal a začal odzačátku do CDromky vložil bootovací CD a pokračoval podle návodu, jenže po najetí to odemně chtělo(chce) nějaké DVD, tak sem tam vložil postupně vššechny co jsem si vypálil a výsledek byl takový, že to nevzalo ani jedno. Povypnutí a zapnutí počítače jsem zjistil, že jsem bez OS a teďnevím co dál. Poradí někdo prosím? Děkuji předem mnohokrát.
W7 problém s reinstalací
Re: W7 problém s reinstalací
máš aspoň od lenova oem licenční číslo? pokud ano pak stačí sehnat iso či install cd oem verze Windows 7 a hlavně musí souhlasit třída Win7 například Win7 Home OEM nebo Professional OEM podle toho na co máš číslo a instalačka nesmí být nijak cracklá musí to být original dvd převedené do isa bohužel na msdn jsou jen instalačky retail verzí tj krabicových
No nějaké licenční číslo je pod baterkou, takže předpokládám, že to bude to co potřebuji, Měl jsem tam Professional. takže jestli to dobře chápu, tak mam někde sehnat originál instalačku W7 Proffesional OEM nebo ISO a pak to vložit a instalovat znova a vše by mělo jet v pohodě?
Jen že sem tak smělí, nevíte kde by se to dalo sehnat?
--- Doplnění předchozího příspěvku (10 Srp 2011 20:02) ---
tak podle cedulky pod baterkou mam Windows 7 Pro OA, že se tak blbě zeptám, to asi není to samé jako OEM?
tak podle cedulky pod baterkou mam Windows 7 Pro OA, že se tak blbě zeptám, to asi není to samé jako OEM?
zjisti si zda ty widle co tam byly byly ty na který je to číslo ze spoda pravděpodobně ano ale také zda jsi k tomu lenovu nedostal retail krabicovou verzi což si myslím že asi ne aspon tedy od jiných výrobců pochybuju že by tobě Lenovo dalo krabicovku hlavně si to číslo ze spoda někam napiš nebo si ho vyfoť protože za čas se tobě odře jako mně naštěstí já mám krabicová xpéčka pořád lepší než nic nebo nelegální sedmičky
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
To je divné, že legální Windows nejsou na zvláštním oddílu disku a ani jsi nedostal CD s instalčkou. Raději mrkni na fakturu, zda jsou fakturované a pokud ano, požaduj instalační CD od prodejce.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
kokokal píše:No nějaké licenční číslo je pod baterkou, takže předpokládám, že to bude to co potřebuji, Měl jsem tam Professional. takže jestli to dobře chápu, tak mam někde sehnat originál instalačku W7 Proffesional OEM nebo ISO a pak to vložit a instalovat znova a vše by mělo jet v pohodě?
možná i na ulož.to nevím zda to tady nezamknou ale když už má člověk patřičně zakoupenou licenci a může ji doložit číslem tak nevidím důvod přece uživatel nemůže za to že nedostane instalační dvd k NB vždiť ty jejich image preinstaly jsou děsný člověk si ani nemůže rozdělit hdd na dva díly aby při přeinstalaci Windows nezničil svá data, ale na tom uloz.to můžeš taky kápnout na nějaký cracking těžko se tam hledá original verze ale zkusím to
zatím jsou tam samí cracklý ještě se podívám jinde bohužel nic nelze najít xpéčka jsem original našel jak oem tak retail instalačku ale protože mám koupené číslo na retail na oemko kašlu
Naposledy upravil(a) hc50 dne 10 srp 2011 20:11, celkem upraveno 1 x.
Nodisk byl rozdělenej na C: a pak tam bylo Q:, který se jmenovalo Lenovo_Recovery, nic jsem na něm neviděl a mělo obsazeno cca 8 GB, ten jsem si zazálohoval ale nevím zda to k něčemu bude, pokud ano, nevíte jak to udělat aby sem něco viděl?
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Ne. Pokud jsi měl laptop zakoupený s W7, tak máš někde na spodu laptopu nalepený COA štítek:
http://home.exetel.com.au/inviksolution ... %20COA.JPG
Ten říká, že Windows jsou originální.
Z toho recovery sis měl vypálit instalační DVD, pro případ, že by automatická instalace - jako teď, selhala.
Jinak DVD s inastalací se už dávno nedává k OEM produktům. Každý uživatel si ho musí z recovery oddílu udělat sám
http://home.exetel.com.au/inviksolution ... %20COA.JPG
Ten říká, že Windows jsou originální.
Z toho recovery sis měl vypálit instalační DVD, pro případ, že by automatická instalace - jako teď, selhala.
Jinak DVD s inastalací se už dávno nedává k OEM produktům. Každý uživatel si ho musí z recovery oddílu udělat sám

Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
No to jsem právě udělal, že jsem si přes nějaký program od lenova vypálil 1 cd a 2 DVD s tím, že to snad bude stačit, ale jediný co mi to vezme je to bootovaci cd, ani jedno DVD to nechce vzít.
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Možná se to špatně vypálilo, kdoví. Asi bych to nechal na servisu, pokud nechceš řešit OS nelegální cestou.
Takže i když mám záloho toho lenovo recovery disku, tak to již z toho asi nevypálim co :(
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Zkoušel si bootovat z těch DVD samotných?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Nekvalitní zvuk po reinstalaci Win 11 Příloha(y)
od mateo- » 13 úno 2025 15:23 » v Problémy s hardwarem - 15
- 6154
-
od mateo-
Zobrazit poslední příspěvek
16 úno 2025 16:09
-
-
- 4
- 3590
-
od lukas222