Dobrý den
Mám problém, na který jsem nenašel nikde jasnou odpověď. Po zapnutí počítače a po možnosti vlézt do biosu a bootnout cd/dvd je mi řečeno, že se vyskytl jakýsi problém se softwarem či hardwarem, a že mám vložit instalační disk windows vista a problém přes něj opravit.
Bohužel já instalační dvd spolu se zakoupenou pc sestavou od Fujitsu Siemens nedostal. Jediné, co jsem dostal bylo recovery dvd, které jsem použil, problém to však nevyřešilo.
Samozřejmě je mi dáno jinak několik možností, co dělat - tedy: nouzový režim, nz se sítí a s příkazovým řádkem, popřípadě můžu spustit systém jako při poslední fungující konfiguraci - nic nepřekvapivě nepomáhá. Nouzový režim se po chvilce hlášení zasekne, pokud spustím systém dle poslední konfigurace, visty se začnou načítat a po chvilce se pc restartuje a vše se opakuje.
Nmáte ale někdo nápad jak visty rozběhnout? Už jsem psal do fujitsu, aby mi instalační dvd poslali (docela naivní haha, ale tak zkusit to musím), obepsal jsem známé jestli nemají stejný visty (zatím bez kladné odpovědi, tak snad je to tím, že je opravdu nemají a ne tím, že na mě v tenhle krásnej den kašlou :) ).
Moc děkuji za radu
Windows vista nechtějí naběhnout
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Windows vista nechtějí naběhnout
Pokud je PC v záruce, reklamuj. Pokud se budeš pokoušet problém odstranit vlastními silami, riskuješ, že reklamace bude odmítnutá pro porušení záručních podmínek a zaděláš si tak na tahanici třeba až před soudem.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
Bohužel záruka byla na 2 roky a již je rok po ní...
- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Z příkazového řádku na Recovery disku zkus prověřit a opravit souborový systém chkdsk /f (případně chkdsk /r)
Z nástroje Obnovení systému z Recovery disku se pokus obnovit systém z nějakého bodu obnovy.
Z nástroje Obnovení systému z Recovery disku se pokus obnovit systém z nějakého bodu obnovy.
-každý má svou pravdu a ta se nemusí vždycky shodovat s tvou vlastní
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti
Ahoj, nevim jestli ti to pomuze, ale obcas mam stejny problem, nabehne moznost do biosu pak maji windowsy tendenci zacit startovat a to tovje hlaseni. Pokusu o opravu jsem vyzkousel nekolik, ale nakonec jsem to vzdal. Pomohlo nekolikrat to nechat spustit bez opravy a po treti mi to nebehlo ( i kdyz tam byla prodleva asi 2 minuty ve forme cerny obrazovky :( )
Dela mi to hlavne kdyz se predtim ma tendenci prehrivat (pokud nevidis souvislost)
Hodne stesti a doufam ze se ti to povede rozbehnout
Dela mi to hlavne kdyz se predtim ma tendenci prehrivat (pokud nevidis souvislost)
Hodne stesti a doufam ze se ti to povede rozbehnout
Tak zatím jsem to nevyřešil, na internetu jsem se ale dočetl od jiných, kterým se stal podobný problém, že oprava z instalačního disku windows vista nepomáhá.
Proto jsem zkusil hledat něco v souvislosti s crcdisk.sys, u kterého se zasekne naběhnutí nouzovýho režimu (jinak nemám vůbec tušení, co crcdisk.sys znamená).
Můžete najít spoustu diskuzí, kde mají lidé identický problém, který se musí řešit přes bios a reinstalací windows. Dneska to nějak prolezu a napíšu, jak jsem pochodil...
Jinak z Fujitsu mi samozřejmě napsali, že jsem si měl visty vytáhnout na dvd, takže se na mě jednoduše vysrali, kéž by to bylo ještě v záruce.
Ostatně tohle pc od Fujitsu mě zklamalo. Před půl rokem se mi spálila celá deska a odnesl to i procesor, teď zase toto. Do pc a notebooků od této firmy bych už nešel, většina uživatelů s timhle problémem uvádí, že mají pc právě od Fujitsu...
Proto jsem zkusil hledat něco v souvislosti s crcdisk.sys, u kterého se zasekne naběhnutí nouzovýho režimu (jinak nemám vůbec tušení, co crcdisk.sys znamená).
Můžete najít spoustu diskuzí, kde mají lidé identický problém, který se musí řešit přes bios a reinstalací windows. Dneska to nějak prolezu a napíšu, jak jsem pochodil...
Jinak z Fujitsu mi samozřejmě napsali, že jsem si měl visty vytáhnout na dvd, takže se na mě jednoduše vysrali, kéž by to bylo ještě v záruce.
Ostatně tohle pc od Fujitsu mě zklamalo. Před půl rokem se mi spálila celá deska a odnesl to i procesor, teď zase toto. Do pc a notebooků od této firmy bych už nešel, většina uživatelů s timhle problémem uvádí, že mají pc právě od Fujitsu...
- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Ovladač crcdisk.sys je část diskového subsystému a prověřuje, zda nejsou na disku nějaké vadné bloky.
Pokud to zůstane viset právě v něm, může se jednat o závadu disku.
Bylo by dobré nějakou utilitou z nějakého LiveCD prověřit S.M.A.R.T. attributy disku.
Vypal třeba Hirens BootCD, nabootuj z něho, spusť Mini Windows XP a v nich CrystalDiskInfo. V nabídce Edit zvol Copy, obsah schránky vlož pomocí Ctrl+V do texťáku a pak to sem hoď.
Pokud to zůstane viset právě v něm, může se jednat o závadu disku.
Bylo by dobré nějakou utilitou z nějakého LiveCD prověřit S.M.A.R.T. attributy disku.
Vypal třeba Hirens BootCD, nabootuj z něho, spusť Mini Windows XP a v nich CrystalDiskInfo. V nabídce Edit zvol Copy, obsah schránky vlož pomocí Ctrl+V do texťáku a pak to sem hoď.
-každý má svou pravdu a ta se nemusí vždycky shodovat s tvou vlastní
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek