Zdravím,
nesetkali jste se někdo v poslední době s níže uvedeným problémem (alespoň podobným).
Win 7 Home premium/64-bit, týden stará instalace (nový ntb). Po spuštění se automaticky spuští nástroj pro opravu spouštění systému. Nástroj provede hledání problému, nic nenajde a vyhlásí, že nelze provést opravu - restartuje se.
Pokud dám po startu F8, tak nelze spustit žádnou z voleb, tj. Nouzový režim, NR se sítí, poslední známá konfigurace atp.
Akorát nástroj pro opravu spouštění ukazuje chybu v dialogu - CorruptRegistry. Problém se spuštěním se objevil údajně po instalaci hry z originálního CD. Nesetkali jste se stím někdo? Provést jen opravu MBR asi nepomůže ...
Díky za tipy.
Win 7 - nelze spustit, atm. restart Vyřešeno
- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Win 7 - nelze spustit, atm. restart
MBR s tím nemá nic společného. Poškozená je některá větev registru. Nejprve bych v příkazovém řádku Recovery Disku spustil chkdsk /f
Dále by mohla pomoci funkce Obnova systému (System Restore) z Recovery Disku a obnovení systému z nějakého bodu obnovy.
Další možnost je spustit třeba Mini Windows XP z Hirens Boot CD a překopírovat zálohy větví registru (system, default, software, sam, security) ze složky Windows\System32\config\RegBack do složky Windows\System32\config.
Původní soubory ve složce Windows\System32\config samozřejmě nejprve zazálohovat.
Dále by mohla pomoci funkce Obnova systému (System Restore) z Recovery Disku a obnovení systému z nějakého bodu obnovy.
Další možnost je spustit třeba Mini Windows XP z Hirens Boot CD a překopírovat zálohy větví registru (system, default, software, sam, security) ze složky Windows\System32\config\RegBack do složky Windows\System32\config.
Původní soubory ve složce Windows\System32\config samozřejmě nejprve zazálohovat.
-každý má svou pravdu a ta se nemusí vždycky shodovat s tvou vlastní
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti
Re: Win 7 - nelze spustit, atm. restart Vyřešeno
tak "chkdsk /f" nelze spustit. Protože nejsem na C: ale na X: (CD) - jak se lze prosím přepnout?
pokud chci zvolit bod obnovy tak mi taktéž nejde. Kdyýž mám bpd vybrán, zvolím další ale v okně "Confirm disk to restore" mám u jednotky C: napsáno: "You must enable System Protection on this drive". Dá se to nějakým způsobem, v tuto chvíli povolit???
Díky za info
Tak změna: chkdsk jsem provedl, ale na konci výpisu se mi zobrazila zpráva:
"Failed to transfer logged messages to the event log with status 50"
pokud chci zvolit bod obnovy tak mi taktéž nejde. Kdyýž mám bpd vybrán, zvolím další ale v okně "Confirm disk to restore" mám u jednotky C: napsáno: "You must enable System Protection on this drive". Dá se to nějakým způsobem, v tuto chvíli povolit???
Díky za info
Tak změna: chkdsk jsem provedl, ale na konci výpisu se mi zobrazila zpráva:
"Failed to transfer logged messages to the event log with status 50"
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
MS Office nelze spustit - Exception code: 0xc0000005
od krysarr » 18 dub 2025 15:52 » v Windows 11, 10, 8... - 3
- 3628
-
od pcmaker
Zobrazit poslední příspěvek
20 dub 2025 20:38
-
-
- 2
- 2362
-
od sasshrek
06 pro 2024 16:11
-
-
Náhodné zamrznutí PC, řešením je pouze tvrdý restart.
od Sipsisipi » 21 srp 2024 19:12 » v Problémy s hardwarem - 10
- 4405
-
od Sipsisipi
25 srp 2024 10:37
-
-
- 7
- 4921
-
od makojed