Win 7 64, způsob zobrazení obsahu složek?

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

LudekBrno
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Win 7 64, způsob zobrazení obsahu složek?

Příspěvekod LudekBrno » 30 zář 2011 20:29

Zdravím ve spolek!
Po přechodu z Win XP na Win 7 si nemůžu zvyknout na jednu věc. A to že si Win 7 automaticky volí způsob zobrazení obsahu složek zřejmě podle převládajícího typu souborů (občas mi ale spíš připadá, že to volí generátor náhodných čísel :lol: ), takže jednou jsou to ikony, podruhé miniatury, potřetí podrobnosti, jindy seznam atd. Ve Win XP mi maximálně vyhovovalo zobrazení jako seznam, tedy jen názvy a nic jiného, protože se toho do okna vejde nejvíc a většinou víc vědět nepotřebuju. Ve Win XP stačilo vypnout pamatování nastavení každé složky, v některé složce nastavit typ zobrazení na "seznam" a zvolit, aby se stejným způsobem zobrazovaly všechny ostatní složky. U Win 7 se mi takovou možnost nepodařila najít a každá složka se mi zobrazuje jinak a to včetně dialogu různých programů pro uložení či otevření souboru. Opravdu si Microsoft při vývoji Win 7 usmyslel, že ví lépe než uživatel, jaké zobrazení obsahu složky musí vyhovovat? Jakože na MS jsem nikdy moc nenadával, tak toto nemůžu ani po několika měsících s Win 7 překousnout. Neporadí mi někdo, zda se to dá oficiálně nebo i neoficiálně nějakým zásahem do registrů centrálně změnit, aby se všechny složky zobrazovaly jen jako seznam? Děkuji velice za každý tip.

Reklama
Superior
Level 3
Level 3
Stav:

Re: Win 7 64, způsob zobrazení obsahu složek?

Příspěvekod Superior » 30 zář 2011 20:59

No, s registry ti určitě nepomůžu, ale zkus vyhledat "Možnosti složky", mohlo by to tam být.

richchie
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:

Příspěvekod richchie » 30 zář 2011 21:25

Zkoušel jsi si projít další možnosti?Co projít tlačítka pod prohledat počítač?

LudekBrno
nováček
Stav:

Příspěvekod LudekBrno » 02 říj 2011 09:07

Možnosti složky jsem samozřejmě prohledával, ale nenašel jsem položku, která by natvrdo nastavila způsob zobrazení složky jako seznam. Ve Win Xp to bylo celkem jednoznačné, ale tady na to nemůžu přijít. Možná jen nepoznám tu správnou položku, tak budu rád, když mi někdo napoví.

richchie
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:

Příspěvekod richchie » 02 říj 2011 09:56

Vždyť jsem ti to už psal.
1.png
1.png (28.34 KiB) Zobrazeno 937 x

LudekBrno
nováček
Stav:

Příspěvekod LudekBrno » 05 říj 2011 17:27

Ach jo :-) Zase tak blbej nejsu, samozřejmě si to přepnout u každé složky umím. Ale rád bych to někde nastavil centrálněJEDNOU, abych už to nikdy u žádné složky přepínat nemusel, bez ohledu na to, co složka obsahuje. Všude bych rád měl způsob zobrazení "seznam". Ve Win XP jsem si to nastavil jedenkrát hned po instalaci a za celou dobu provozu té instalace windows se mi vždycky jakákoliv otevřená složka zobrazila jako "seznam". Ve Win 7 nikoliv, tam si otevřu složku, nastavím si zobrazení jako seznam, ale když otevřu nějakou jinou, tak je většinou zobrazená jiným způsobem, nejčastěji jako podrobnosti nebo miniatury. Ve Win 7 postrádám v možnostech složky 1) "Pamatovat nastavení každé složky" (kde jsem ve win XP zrušil zaškrtnutí) a 2) "Zobrazit všechny složky jako tuto". Položka 2 tam sice je, jenže s důležitým dovětkem ".....s tímto typem souborů". To znamená, že když si to nastavím u složky s obrázky a kliknu, tak se mi stejné nastavení zkopíruje jen do ostatních složek s obrázky, ale ne do všech složek. Takže když otevřu složku s dokumenty nebo něčím jiným, je zobrazení zase jiné. Vývojáři prostě chtěli rozhodnout za uživatele, co je pro něj lepší. Přesto si ale myslím, že by to mohlo jít centrálně upravit někde v registrech.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”