BSOD na Win x64 Ultimate Vyřešeno

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Schmutzky
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

BSOD na Win x64 Ultimate

Příspěvekod Schmutzky » 18 říj 2011 13:54

Dobrý den, mohl by mi tady někdo poradit? Téměř 3 roky mám PC sestavu a doteď nebyl žádný problém. Začalo to asi tak před 2 měsíci kdy jsem měl Win cca rok bez přeinstalovávání apod. Začalo to tím - možná to s tím nemá nic společného ale řekl bych že skoro určitě ano. Bylo celkem jedno zda-li jsem měl zapnutou nějakou náročnou aplikaci-hru nebo si jen prohlížel videa na NDR a nebo také když počítač stagnoval na ploše i to se mi stalo zkrátka a dobře zamrzl. Černá obrazovka a nešlo nic dělat jen tvrdé vypnutí. Nejdříve jsem to přisuzoval nějakému červíkovi tak jsem skenoval C i D(kde mám místo pro zálohu). Ukázalo se že to samozřejmě vůbec nepomohlo :D. Každým dnem to bylo horší a horší častěji to padalo a začaly se objevovat i BSOD havárie. Došlo to do bodu v kterém se už nedalo pracovat(5-6 freezu/den) tak jsem si řekl OK reinstallnu Win a uvidíme jestli to pomůže. Po reinstallu vše OK asi tak týden :D. Nyní mi již 2x zmrzl do BSOD v rozestupu ob den a jednou zamrzl do černé obrazovky. Programy které jsem po reinstallu nainstaloval které by mohly "habrovat" jsou Battlefield Bad Company 2 kde je PunkBuster, o kterým jsem si jednou četl že dělá bordel(hlavně teda BSOD) ale vlastním orig a mám nejnovější verzi. Jinak Win mám aktualizované a orig. Dalším adeptem z aplikací je Heroes of Newerth to už samo bylo hrozně zabugovaný. Ale stále si říkám že to takovýma aplikacema nejspíš(asi určitě) nebude - spíše v to doufám :D. OS verzi a HW komponenty mam popsaný v profilu. Ovladače mám na GK nejnovější. Nemám na MB ale u těch starších nejsou tuším tolik zapotřebí( ne že mne tady za to ukamenujete:D). Můj bohužel nejobávaněšjší TIP na to čím to bude jsou paměti RAM který buďto nestíhaji 64bit OS (vím je to v dnešní době minimum) a nebo jiné HW komponenty HDD nebo GK. Děkuji všem předem za odpovědi a pomoc ! Moc si toho vážím. PS: Přikládám poslední soubor z minidump z posledního BSOD crashu
Přílohy
101611-14866-01.zip
(57.09 KiB) Staženo 14 x

Reklama
Orcus
člen Security týmu
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:

Re: BSOD na Win x64 Ultimate

Příspěvekod Orcus » 18 říj 2011 14:03

Jakýpak máme teploty při zátěži ? :smile: RAM moduly můžeš otestovat pomocí Memtest nebo GoldMemory (alespoň 2krát nech test proběhnout).
Láska hřeje, ale uhlí je uhlí. :fire:

Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.

Pár rad k bezpečnosti PC.

Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix

Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.

Schmutzky
nováček
Stav:

Příspěvekod Schmutzky » 18 říj 2011 14:08

Vyzkouším a postnu report :) Jinak WOW rychlá odpověď jinak sry za esej :D ale chtěl jsem co nejblíže nastínit situaci:)

Orcus
člen Security týmu
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:

Příspěvekod Orcus » 18 říj 2011 14:40

Lepší esej, než abychom Ti něco poradili a tys nám pak napsal žes to zkoušel :smile: Vždycky je líp vědět víc než míň :listen:

Schmutzky
nováček
Stav:

Příspěvekod Schmutzky » 18 říj 2011 16:08

Tak paměti jsem testoval pomocí Memtest v 4.0 FW něco přes hodinu a zatím 0 errorů. Je to moc krátká doba na to abych určil zda-li jsou v nepořádku? Nebo je lepší to nechat zaplé alespoň na 5 a více hodin? Jinak nějaké jiné nápady co a jak otestovat v čem by mohl být ten problém? Děkuji

Orcus
člen Security týmu
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:

Příspěvekod Orcus » 18 říj 2011 16:23

Je potřeba ten test nechat alespoň dvakrát celý doběhnout. Délka testu záleží na velikosti RAM a dalších parametrech. Měla by tam bejt kolonka "Pass" po pravé straně nahoře, která ukazuje pokolikátý to jede.

MiliNess
člen BSOD týmu
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:

Re: BSOD na Win x64 Ultimate  Vyřešeno

Příspěvekod MiliNess » 18 říj 2011 17:20

Může za to Grafická karta nebo ovladač grafické karty. Jedná se chybu VIDEO_TDR_FAILURE (116), kdy vlákno vykonávající nějakou rutinu ovladače grafické karty, v ní zůstane viset déle než 5sec, což systém (video scheduler) považuje za vytuhnutí grafického subsystému a zastaví běh OS.
Spusť HeavyLoad + Hardware Monitor a nech to běžet tak 10min. Pak udělej screen Hardware Monitoru. Mrknem se na teplotu GPU.
Zkus také nainstalovat starší ovladač grafické karty. U starších typů GK s novými ovladači někdy dochází k problémům.
Někdy také pomůže vytáhnout GK ze slotu a znovu ji usadit. Také to může být přímo závada grafické karty.
-každý má svou pravdu a ta se nemusí vždycky shodovat s tvou vlastní
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti

Schmutzky
nováček
Stav:

Příspěvekod Schmutzky » 19 říj 2011 11:42

Posílám screen z HW Monitoru - myslím že teploty jsou v pořádku ale nezdá se mi že by ten HeavyLoad vytvořil dostatečný záběr pro GPU na screenu jsou ty teploty okolo 70 stupňů celsia, ale při hraní her to stoupá na těch 90 stupňů - vyzkouším teď jak jste psal stáhnout starší ovladače na GK - řekl bych že to bude tím protože se mi zdá že když jsem v domnění že zvednu trošilinku výkon GK tím že stáhnu nejnovější ovladače tak právě zhruba tak od té doby mi to tuším začalo padat.
Přílohy
HWMonitor.zip
Bohužel černobílý :D ale max 256kb na soubor tak jinak to nešlo :)
(54.16 KiB) Staženo 11 x

MiliNess
člen BSOD týmu
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:

Příspěvekod MiliNess » 19 říj 2011 23:13

Vrať se tedy ke starší verzi ovladače GK a taky bych něco udělal s těmi teplotami.
Doporučená pracovní teplota u Athlonu X2 5200 je 55 - 70°C (70°C už je extrém). Ty jsi vyhnal teplotu jednoho jádra na 75°C
A 90°C je moc i na GPU.

Schmutzky
nováček
Stav:

Příspěvekod Schmutzky » 20 říj 2011 13:56

Tak nainstaloval jsem rok staré ovladače a to nakonec nepomohlo a zase mi to zamrzlo. Možná stáhnout ještě starší? Tuším že jsem předtím používal starší jen jsem si to blbec nezazálohoval takže už to nevím jistě. Každopádně jsem otevřel dneska case-nu a yop není se čemu divit že ty teploty nebyly v normě. Má výmluva na to že jsem to častěji neudržoval je ta, že s tím mám špatné zkušenosti. A to takové, že s předešlým PC jsem to jednou čistil a vychýlil se mi větráček na GK a bylo potřeba ho vyměnit. Mno co osud nechtěl, zdá se mi že po dnešní "čistce" se mi stalo to samé. Nejsem si ale jistej jestli fan na CPU nebo na GK. Zaznamenal jsem hlučnější zvuk, který by se dal definovat jako nepravidelný a chrčivý. Mimochodem ještě jsem zkoušel vyndat GK a znovu ji usadit jak jste mi radili. Prozatím žádný crash, ale to se ukáže až po větší zátěži během dne. Jaké jsou normální RPM na těch větráčcích v HW monitoru? Ale to se asi odvíjí od zátěži a potřeby chladit že? Ale nějaká optimální rychlost tam je ne? Díky za případnou odpověď - pomoc. :idea:

MiliNess
člen BSOD týmu
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:

Příspěvekod MiliNess » 20 říj 2011 23:09

Na otáčky se vykašli, důležitá je teplota. Navíc záleží na HW. Např. některé GK mají ventilátor s konstantními otáčkami, některé jsou řízené dle teploty. Zkus to ještě jednou zatížit pomocí HeavyLoad a pak sem hodit další screen.

Schmutzky
nováček
Stav:

Příspěvekod Schmutzky » 22 říj 2011 18:21

Opět zdravím, tak po 2 dnech po vyčištění ani jeden pád. Větrák utichl asi jen trvalo než se rozeběhl takže je to asi cajk, kdyby to zase spadlo tak se znovu ozvu. PS: Posílám screen z HWMonitoru - Grafika šla dolů moc a ten procik se da taky ne?
Přílohy
HWMonitorNew.rar
(50.48 KiB) Staženo 14 x

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Notebook BSOD 1-2x denně Příloha(y)
    od Gerete » 29 bře 2025 20:26 » v BSOD (Blue Screen Of Death)
    11
    7745
    od atari Zobrazit poslední příspěvek
    01 dub 2025 12:37
  • BSOD když hraju hry
    od Benzou » 22 čer 2025 01:13 » v BSOD (Blue Screen Of Death)
    6
    2757
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    23 čer 2025 09:18
  • BSOD po instalaci 24H2 Windows 11
    od AngelikaB » 24 bře 2025 18:53 » v BSOD (Blue Screen Of Death)
    8
    7917
    od kellne Zobrazit poslední příspěvek
    02 kvě 2025 20:59

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”