WIN XP monitor se nepřepne do původního režimu

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

alavyk
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

WIN XP monitor se nepřepne do původního režimu

Příspěvekod alavyk » 03 lis 2011 07:52

Dobrý den, chtěl bych poprosit o radu.
Mám nb s win 7 ke kterému v práci připojuji větší LCD pro pohodlnější práci a nikdy problém nebyl.
Doma je stolní pc s win XP a LCD monitorem SAMSUNG SyncMaster 943SN, minulý týden jsem byl nucen jej využít a připojit k svému nb na práci a po té k shlédnutí filmu, monitor byl po té odpojen, připojen zpět ke stolnímu pc a nb i stolní pc šlo v pořádku, nicméně druhý den jsem toto zopakoval, avšak po opětovném připojení monitoru ke stolnímu pc a jeho zapnutí, se v prostředí win xp ukázala jen prázdná plocha bez ikon a nabídky Start, monitor jakoby stále zobrazoval pravou rozšířenou plochu nb, vše co na viditelné časti plochy zkusím udělat se zobrazí mimo viditelnou část, takže tudy cesta nevede. Zkoušel jsem monitor připojovat zpět k nb a nastavovat ružné režimi zobrazení, jako projektor, odpojit projektor, duplikovat nebo rozšířit plochu a poté ho zpět připojit kdyby měl nějakou paměť. nicméně tomutu jevu nerozumím, když na stolním pc nedošlo k žádné změně nastavení.
Zkoušel jsem pc nabootovat v nouzovem režimu, kde to naběhne tak jak má, nicméně v možnostech zobrazení není pod nouzovým režimem možnost nastavit monitor jako hlavní, případně nějak upravit možnosti zobrazení a změna rozlišení taky nereaguje.
Pc jsem bootoval i do VGA režimu, který taky neběhne jak má, ale naběhne v malém rozlišení a po jeho zvětšení monitor opět přejde do režimu rozšířené plochy.
Nejsem pc amatér živím se vývojem SW, takže pochopím snad každou radu k danému problému, bohužel tohle vidím prvně a stejně tak kolegové z práce. Předem děkuji za příspěvky a rady.
Naposledy upravil(a) alavyk dne 03 lis 2011 09:21, celkem upraveno 1 x.

Reklama
El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: WIN XP monitor se nepřepne do původního režimu

Příspěvekod El Diablo » 03 lis 2011 08:00

A když na té prázdné ploše klikneš pravým?
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

alavyk
nováček
Stav:

Příspěvekod alavyk » 03 lis 2011 08:05

zobrazi se mi klasická nabídka pravého tlačítka, samozřejmě sem se pokoušel co vše na ploše mohu, jenže vše se následně zobrazí v prostředí někde vlevo, takže i vlastnosti plochy,spravcé uloh....
na ploše kterou vidím mohu vytvořit i složku, nicméně když ji otevřu, zobrazí se zase mimo, takže ani touto cestou se neproklikám k nastavení

Luboš
Tvůrce článků
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Luboš » 03 lis 2011 08:12

Možná máš ve Správci zařízení nastaveny dva monitory. Zruš ten druhý a povinně restartuj.
Potřebujete jinou pomoc při řešení problému ve Windows 10? Stáhněte si soubor Win10-finty.

alavyk
nováček
Stav:

Příspěvekod alavyk » 03 lis 2011 08:31

dobře po práci zkusím a podám info.

alavyk
nováček
Stav:

Příspěvekod alavyk » 04 lis 2011 06:58

ve správci zařízení nebyl ani jeden monitor, na jiném diskuzním kanálu jsem našel, že by mohlo pomoci odstranění ovladače grafické karty, případně uprava registru s nastavením monitoru, zvolil jsem první možnost, v nouzovém režimu jsem odinstaloval ovladač nVidie a restartoval pc, bohužel situace se nezlepšila, po bootovací režim se vše zobrazuje jak má, ale když nechám najet systém běžným způsobem, zůstane černá obrazovka, dioda obrazovky svítí jako za provozu ale nic nezobrazuje, hdd stále něco chroustá
při spuštění pod nouzovým režimem, se načtou všechny potřebné drivery a obraz zůstane stát v opět černém stavu, ale s blikajícím neaktivním kurzorem
zkoušel jsem nastavit bios do výrobního nastavení, jestli tam nedošlo k nějaké změně, avšak to nic taky nezměnilo, takže pokud se najde ještě nějaký nápad, rád vyslechnu a zkusím, reinstall je hotový za pár hodin pokud teda půjde :D ale chtěl jsem to zkusit nějak vyřešit, abych byl zase o něco obeznalejší

Luboš
Tvůrce článků
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Luboš » 04 lis 2011 09:28

Pokud tedy problémy nastanou před spuštěním Windows, tak problém bude v nich, nikoli v BIOSu. Na druhé straně se mi ještě nestalo, že by v Správci zařízení nebyl nainstalován žádný monitor - toto slyším skutečně poprvé.
Potřebujete jinou pomoc při řešení problému ve Windows 10? Stáhněte si soubor Win10-finty.

alavyk
nováček
Stav:

Příspěvekod alavyk » 04 lis 2011 14:04

i já jsem byl překvapen, no co se dá dělat

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Tmavý monitor po restartu či režimu spánku
    od StOrKcZ » 07 úno 2025 14:45 » v Problémy s hardwarem
    7
    7726
    od StOrKcZ Zobrazit poslední příspěvek
    26 úno 2025 18:52
  • Pomoc se sestavením herního PC + monitor (30k+6k monitor, 1440p, strategie/simulátory/střih)
    od mullen » 07 dub 2025 13:40 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    13
    11144
    od JuRas Zobrazit poslední příspěvek
    30 dub 2025 13:41
  • "režimu spánku" - PC nejde probudit
    od 1mara1 » 05 bře 2025 20:06 » v Windows 11, 10, 8...
    4
    4045
    od 1mara1 Zobrazit poslední příspěvek
    06 bře 2025 06:48
  • Monitor HDR
    od Arnold91 » 07 říj 2024 17:10 » v Vše ostatní (hw)
    2
    3227
    od Arnold91 Zobrazit poslední příspěvek
    07 říj 2024 19:32
  • Monitor do 500€
    od Scorpi » 08 srp 2024 15:49 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    7
    3071
    od Kogaku Zobrazit poslední příspěvek
    08 srp 2024 20:49

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”