Dobrý den, u nového PC s WIN7 a již po 2. reinstalaci se mi stává, že po instalaci aktualizací se PC nerozeběhne, pouze se rozhučí větrák a obrazovka nabídne buď přes "del" jít do setapu nebo pokračovat, což ale obnáší, že si PC bude dělat opravu, která stejně nikam nevede. Proto dám "del" a vstoupím do setapu kde nastavím "default BIOSU", uložím, PC se zrestartuje, větrák utichne a PC normálně pracuje.
Poradíte, kde by mohl být zádrhel? Díky moooc.
WIN7 - po instalaci aktualizace většinou spadne BIOS Vyřešeno
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: WIN7 - po instalaci aktualizace většinou spadne BIOS
Pravděpodobně máš v Biosu něco chybně nastavené, nebo odchází baterie na základní desce - zkus i vyměnit. Stojí jen cca 30 - 50 Kč.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Díky za radu, ale jedná se o cca 1měsíc novej PC a tak se mi nechce šahat, abych neporušil pečetě záruky. Spíš jsem právě myslel, jestli nemám někde něco špatně nastaveno a taky mi je záhada, že se to děje docela nepravidelně. Snad se ale už postahovaly všechny aktualizae a bude klid, uvidíme večer. Ještě jednou díky za snahu pomoci. :)
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Je to divné, že by to dělalo jen při aktualizaci. Každopádně - flash BIOS a případně instalaci zkusit na jiném disku.
Pokud je PC nové, neřešil bych to a poslal ho na reklamaci.
Pokud je PC nové, neřešil bych to a poslal ho na reklamaci.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Reklamoval jsem hned při prvním nespuštění asi po 1 týdnu, kdy do PC lezly furt nějaké aktualizace. To mně ale vysvětlili v servisu, že došlo k vypnutí BIOSU asi díky jinému antiviráku co jsme tam dal atd. Ono vlastně se to ani jindy stávat vlastně nemůže, protože co spuštění PC tak furt nějaká aktualizace a to buď WIN7 nebo OFFICE 2007, ale včera večer to vypadalo, že to má snad již všechny aktualiazce natahány tak uvídím jak se to bude spouštět nyní. Jinak jasan, jde hned jako reklamace, což ale znamená demontovat, naložit, odvézt, čekat na vyřízení atd. a to nemluvím o čase stráveném na cestách za reklamací a bez PC :), tak jsem si jen říkal, jestli to není třeba jen v nějakém nastavení.
Jinak díky za rady porady. Ještě zkusím výrobce co se FLASH BIOSU týká a uvidíme.
Jinak díky za rady porady. Ještě zkusím výrobce co se FLASH BIOSU týká a uvidíme.
Re: WIN7 - po instalaci aktualizace většinou spadne BIOS Vyřešeno
JAk to ze začátku furt padalo, tak teď to je v pohodě. Takže neřeším a užívím, že to funguje :)
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
BIOS aktualizace ryzen 5700x a gigabyte B550 aorus elite v2
od chasburokar » 10 lis 2024 16:30 » v Vše ostatní (sw) - 7
- 4005
-
od Kminek