Legalizace XP bez reinstalu?!? Vyřešeno

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

P.O.B
Level 2
Level 2
Pohlaví: Muž
Stav:

Legalizace XP bez reinstalu?!?

Příspěvekod P.O.B » 14 pro 2006 12:58

Dobrý den, (hladal sem asi 2 hod. ale nic, tak mě kdyžtak přesměrujte)

mám problém: koupil sem si legální xp a chtěl sem pomocí "key update tool" změnit product key...
Jenže ouha... MS už ví, že mám nelegální a jsou tam ty hlášky... Tak mi to nepovolilo změnit klíč a nabízí pouze reinstalaci systému, což nepřichází v úvahu...

Nevíte někdo jak to obejít? :idea:

Budu vděčný za každou radu/názor a doufám, že nedojdeme k závěru, že pouze reinstal pomůže

Reklama
Luboš
Tvůrce článků
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Luboš » 14 pro 2006 14:27

1. Klepněte na tlačítko Start a poté na příkaz Spustit.
2. Do pole Otevřít zadejte příkaz regedit a klepněte na tlačítko OK.
3. V levém podokně vyhledejte tento klíč registru:
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\WindowsNT\Current Version\WPAEvents
a klepněte na něj. V pravém podokně klepněte pravým tlačítkem myši na položku OOBETimer a poté klepněte na příkaz Změnit.
4. Změňte v této hodnotě alespoň jednu číslici. Tím bude deaktivován systém Windows.
5. Klepněte na tlačítko Start a poté na příkaz Spustit.
6. Do pole Otevřít zadejte následující příkaz a klepněte na tlačítko OK.
%systemroot%\system32\oobe\msoobe.exe /a
7. Klepněte na položku Ano, chci aktivovat systém Windows telefonicky s pracovníkem služeb pro zákazníky a pak klepněte na tlačítko Další.
8. Klepněte na položku Změňte kód Product Key.
9. Zadejte nový kód Product Key do polí Nový kód a klepněte na tlačítko Aktualizovat.
Budete-li vráceni do předchozího okna, klepněte na tlačítko Připomenout později a restartujte počítač !!!
10. Opakováním kroků 6 a 7 ověřte, zda je systém Windows aktivován. Zobrazí se zpráva s těmito informacemi:
Systém Windows je již aktivován. Klepnutím na tlačítko OK akci ukončíte.
11. Klepněte na tlačítko OK.

Pokud pak nemůžete spustit systém Windows, stiskněte při restartování počítače klávesu F8, vyberte možnost Poslední známá funkční konfigurace a opakujte tento postup.
Potřebujete jinou pomoc při řešení problému ve Windows 10? Stáhněte si soubor Win10-finty.

P.O.B
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod P.O.B » 14 pro 2006 15:31

ok, díky--- zkusím to, ale dopředu říkám, že mě trochu zaráží u bodu 4, "tím bude deaktivován systém windows"

nemůžu tím třeba úplně "zrušit" okna? to bych nechtěl :oops:

Luboš
Tvůrce článků
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Luboš » 14 pro 2006 19:12

Kdyby to bylo tak jak si myslíš, pak bys nemohl provádět další činnosti dle bodu 5 a výše (!?).
Potřebujete jinou pomoc při řešení problému ve Windows 10? Stáhněte si soubor Win10-finty.

P.O.B
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod P.O.B » 15 pro 2006 07:15

no jo, to je vlastně pravda... :oops:
včera už sem byl maličko přepracován, tak mi asi vysadilo logické myšlení :idea:

tak já to prubnu :bigups:

P.O.B
Level 2
Level 2
Stav:

Nejde to :-(

Příspěvekod P.O.B » 10 led 2007 11:23

Mám problém...

Kroky 10 a 11 proběhnou tak jak je napsáno, ale při dalším startu Windows a vlastně i při vypínání to stejně hlásí, že su nelegální uživatel :-(

Co teď s tím?... :idea:

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod Jan Pašek » 10 led 2007 11:29

SEm naprostej nýmand v týhle oblasti ale zasahuje se do systému nechtelo by to předtím vypnout jeho obnovu jestli se to odtamtud nevrací do původního stavu?
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.

P.O.B
Level 2
Level 2
Stav:

hmm...

Příspěvekod P.O.B » 10 led 2007 11:37

Možná nýmand, ale zato bystrej, to by mohlo pomoct :lol:

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod Jan Pašek » 10 led 2007 11:42

Dík to potěší.
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.

dj koli
Level 2
Level 2
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Re: Legalizace XP bez reinstalu?!?

Příspěvekod dj koli » 01 úno 2007 16:18

P.O.B píše:Dobrý den, (hladal sem asi 2 hod. ale nic, tak mě kdyžtak přesměrujte)

mám problém: koupil sem si legální xp a chtěl sem pomocí "key update tool" změnit product key...
Jenže ouha... MS už ví, že mám nelegální a jsou tam ty hlášky... Tak mi to nepovolilo změnit klíč a nabízí pouze reinstalaci systému, což nepřichází v úvahu...

Nevíte někdo jak to obejít? :idea:

Budu vděčný za každou radu/názor a doufám, že nedojdeme k závěru, že pouze reinstal pomůže

ahoj mám podobný problém při reinstalaci to pomě nechtělo ani číslo a to mám legály a tet tam náky je to je taky záhada a jještě nechápu to žekdyž jsem ho nákym programem změnil tak se tak po chvili dal zase nákej jinej nwemá to bejt šifra....

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod Jan Pašek » 01 úno 2007 20:36

Je to Eskimáčtina nebo sem ospalej nebo blbej a vy chápete co má dotyčný za problém.

P.O.B
Level 2
Level 2
Stav:

Hmmm  Vyřešeno

Příspěvekod P.O.B » 02 úno 2007 07:12

Zdravíčko, prvně díky za radu s tím obnovením, okýnka pak poslechla ;-)

A k té "eskymačtině", aspoň podle mně je to takhle...

Dotyčný reinstaloval normálně legální šistém, zase stejným diskem, to pak přeci licence key nechce, že...

Ale pak mu DTi+ začlo hlásit, že má ilegální Xp a po změně pomocí Key update tool, mu to zas nějaký? program vrátil z5... Toť pouhé přeložení, sám to nechápu :idea:

Že by to nebyly legální Xp? nebo se ten detekční nástroj Mrkvosoftu splet?!?

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”