Dobrý den, měl bych 2 dotazy, které se ale týkají stejné věci.
1.dotaz:
Mám notebook:
Procesor: Inter(R) Core(TM)2 Duo CPU T6500 @ 2.10GHz 2.10 GHz
Paměť RAM : 4,00 GB
Typ systému: 32 bitový OS
Operační systém: Windows Vista Home Premium, Service Pack 2
Grafická karta: ATI Mobility Radeon HD 4570, 512MB
Počítač používám především pro školu, ale taky si na tom občas zahraju nějakou starší nenáročnou hru. Můj dotaz: Pokud jsem dobře pochopil, tak z RAMek nevytáhnu celý možný výkon, právě kvůli tomu, že mám 32 bitový operační systém a ne 64 bitový - a že i kvůli tomu si nemůžu zahrát například lepší než starší a méně náročné hry. Vylepšovat komponenty v notebooku neplánuji (například zvyšování RAMek). Žádné speciální programy nepoužívám. Našel jsem na internetu, že se 62 bitový OS hodí pro RAMky nad 4GB, ale nevím, jestli včetně nebo až pro ty opravdu "nad" 4GB.
Je vhodné přejít v tomto případě na 62 bitový operační systém? Pokud ano, můžu jednoduše odinstalovat současný OS a nainstalovat tak 62 bitovou verzi Vist nebo Windows 7? Jak velký rozdíl výkonu můžu předpokládat? Taky jsem slyšel, že abych využil 62bitový OS, tak potřebuji procesor, který zvládá 62bit - je to pravda? Pokud ano - zvládá to můj procesor?
2. dotaz:
Maminka potřebuje nový stolní počítač. Na klasickou administrativní práci (Office, internet atp.) Nic náročného se na počítači dělat nebude. Koupil bych jí 4GB RAM. A jsem u stejného problému - nevím, jestli verzi OS 32bit nebo 64bit. Mohli byste mi prosím poradit?
Děkuji
64bit OS pro 4GB RAM?
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: 64bit OS pro 4GB RAM?
Kdyžtak 64 bit systém. jinak nechce se mi věřit, že by ti 4 GB nestačily ani na 32 bit systému. Grafika ukrojí půl giga a použitelné bys měl mít cca 3,2 GB a to musí stačit...
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Vítej na PC-HELP
Z pohledu výkonu laptopu nebude žádným přínosem přechod na 64bit = nevyplatí se to. Na grafice si stejně nové hry jako BF3 nezahraješ, takže z toho důvodu zase nemají W7 význam.
Co se nového PC týká, tak samozřejmě nové Windows 7 a zde už 64bit. 32bit si berou lidé, kteří potřebují starší programy, které by na 64bit systému nemusely chodit.
Z pohledu výkonu laptopu nebude žádným přínosem přechod na 64bit = nevyplatí se to. Na grafice si stejně nové hry jako BF3 nezahraješ, takže z toho důvodu zase nemají W7 význam.
Co se nového PC týká, tak samozřejmě nové Windows 7 a zde už 64bit. 32bit si berou lidé, kteří potřebují starší programy, které by na 64bit systému nemusely chodit.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Otázka ovšem je jestli to tazatel myslí legální cestou, jestli ne tak je to potom jedno.
Hlavně mě tu zase nenapomínajte že tu rozebírám warez, jen sem napsal to co je pravda tak snad nebudu mít zase ve shránce hromadu zpráv od modů.
Hlavně mě tu zase nenapomínajte že tu rozebírám warez, jen sem napsal to co je pravda tak snad nebudu mít zase ve shránce hromadu zpráv od modů.
Just Fucking Google It!
Memphisto: Ten 64 bit systém doporučuješ mně nebo mojí mamce? A jak říkáš, že 3,2GB musí stačit - není lepší mít celé 4GB? (kdybych měl 64bitový OS).
d1amond: Ano, mám slabší grafickou kartu - ale to mě ta karta tak limituje, že bych s ní plné 4GB prostě nevyužil nikdy?
tux: Předpokládejme, že software dostanu velmi levně...:)
d1amond: Ano, mám slabší grafickou kartu - ale to mě ta karta tak limituje, že bych s ní plné 4GB prostě nevyužil nikdy?
tux: Předpokládejme, že software dostanu velmi levně...:)
Nelimituje tě GK ale OS kterej zvládne adresovat jenom 4GB paměti ale do toho se musí narvat paměť zvukovky, síťovky, grafiky,... a nakonec RAM. Co se tam z RAM nevejde, to se tam nenaadresuje.
Jinak každý MB je dobrý ale to musíš vědět sám jestli ti ta aktuální kapacita stačí nebo potřebuješ celý 4GB.
Mámě dej na PC x64, na ten svůj si dej co chceš, záleží na tobě jestli ti to za to stojí platit cenu OS za cca 750MB, nevim co to u tebe znamená levně.
Jinak každý MB je dobrý ale to musíš vědět sám jestli ti ta aktuální kapacita stačí nebo potřebuješ celý 4GB.
Mámě dej na PC x64, na ten svůj si dej co chceš, záleží na tobě jestli ti to za to stojí platit cenu OS za cca 750MB, nevim co to u tebe znamená levně.
Just Fucking Google It!
Díky za rady:)
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 8190
-