Dobrý den, jak bych mohl reinstalovat windows 7 bez cd ? Někde jsem slyšel, že je na ntb skrytý recorvery disk... našel jsem ho, no ale to je tak stranou . Mám problém s tím, že původní majitel nepoužíval antivirus a je velmi zavirovaný, ani nejde spustit internet explorer , je to ntb Asus X54H. Nic ani já ani on k tomu ntb nedostal, jen příručku. Co teď ?
Hledej utilitku na vytvoření recovery DVD. Cosi jako Backup Manager, nebo podbně. Můžeš taky zkusit rozjet reinstalaci hned po zapnutí, kdy po stisku nějaké klávesy by měla najet recovery partition s možností obnovit do továrního nastavení. Ale spíš doporučuju ty DVD, kdyby se něco nepovedlo v průběhu reinstalace. http://89.29.51.254/index.php?section=notebook&id=40
No, mám tam Ai recovery, ale píše to: The local backup of factory state windows has been deleted. You cant use Ai Recovery to create the backup copy of your fatory state Windows... :(
No super a teď mi to problikuje modrou obrazovku... nedá se to přečíst moc rychlé a potom se restartuje a píše:Zotavení systému windows z chyb jak spustit systém windows: Obyč. způsob nebo oprava chyb
Jestli ti nejde přečíst BSOD tak je základ vědět že po mačkání F8 hned po zapnutí PC se zobrazí nabídka kde máš možnost "Nerestartovat v případě chyby". Pak si to můžeš přečíst a podle kódu chyby vygooglit co to znamená.
Pokouším se reinstalovat Windows 10, bohužel neúspěšně,, vždy to skončí hláškou:
"Windows 10 se nám nepodařilo nainstalovat.
Nastavili jsme vám počítač zase tak, jak byl nastaven těsně před tím, než jste začali s instalací Windows 10....
Poslední příspěvek
Instaluj Windows 11, ne Windows 10 s posledni verzi z roku 2022.
BIOS nastaveni:
UEFI zapnuto, CSM vypnuto, SecureBoot zapnuto, na prvnim miste v bootu Windows Boot Manager..
Obdobný OS za Windows 7 a Windows XP pro MS Office ((MS Word 2003)) a internetový prohlížeč pro 32bit. a 64bit. (x86 - x64 PC a NTB) - doporučíte? Nyní bych mohl zůstat u 64bit. Windows 7 ULTIMATE které jsou pro mne plně...
Poslední příspěvek
Je to teprve puldruheho roku, co byly vydany posledni verze prohlizecu pro Win 7, 8 a 8.1. To uz ti v nich nektere stranky prestaly fungovat? Spoustu veci umi vyresit zmena user agenta.
:idea: Supermium je internetový prohlížeč Chromium "Google Chrome" a jeho hlavní funkcí je internet pro starší Windows XP (Windows 2000 a vyšší).
:idea: Supermium je bezplatný a open-source webový prohlížeč vyvinutý Shanem Fournierem....
Poslední příspěvek
To jsi nenapsal. Samozřejmě, že je starý OS méně bezpečný.
Vznikne nějaká nová hrozba = vylepší se zabezpečení OS, aby se hrozba nedostala do systému => U starého systému k žádnému vylepšení zabezpečení nedochází, protože už nemá podporu....
Pro každý PC-NTB používám k němu určený OS Windows, od Windows XP na nejstarších používaných strojích až po Windows 11. Za nejlepší OS mám Windows 7 (64.bit), ale na nejnovějších strojích "musím" mít Windows 10 - 11, bohužel musíme...
Poslední příspěvek
Windows XP neni problem aktivovat po telefonu, delame to pravidelne. Existuje i program, ktery aktivacni kod vygeneruje
a neni nutno nikam volat. Je to ten samy kod, ktery se ziska zavolanim an Microsoft aktivacni linku.
Potrebujem 100% overeny Windows Key na svoj PC.
Windows 11 Klasika na gaming. Netreba mi Office.
Poslední příspěvek
Já jsem nejprve dal prodejci dotaz, zda mohu zaktivovat tímto klíčem pro Win11 starší Win10 Pro. Odpověděl mi, že ano, a jestli chci, pošle mi hned klíč na vyzkoušení s tím, že mu pak zaplatím později. Odepsal jsem, že souhlasím. Během pár minut...