Přesunuto do správné kategorie.
Zdravím!
Vyčistil jsem notebook, a protože v něm byly visty, rozhodl jsem se tam dát Win7. Nabootuju z cedéčka, nainstaluji systém. Poslední úspěšný krok je vytvoření uživatele a aktivace systému, to proběhne v pořádku. Pak se ale restartuje a už nenaběhnou sedmičky, ale jen šedá obrazovka s červeným nápisem Error a v záhlaví píšou Cannot open file C:\RECOVERY.DAT. Já ale nechtěl recovery, já chtěl načíst OS z C:, který jsem nainstaloval....
Víte, co může pomoci? Děkuji.
Nelze nainstalovat/rozběhnout nainstalovaný Windows 7 Vyřešeno
Nelze nainstalovat/rozběhnout nainstalovaný Windows 7
Naposledy upravil(a) Marv. dne 17 bře 2012 11:34, celkem upraveno 1 x.
"Koukám, že máš vopravdu moc fajnovej počítač."
- mircony97
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Nelze nainstalovat Windows 7
Při instalaci windows 7 si zformátoval disk?
Re: Nelze nainstalovat Windows 7
Ano, ten book to má rozdělené tak, že bylo C: systémové a D: data, plus jsem na D: dal zálohu dokumentů z C:. Při instalaci se zjevil ještě jeden oddíl a to Recovery oddíl o velikosti 11 GB. Já naformátoval C: a nainstaloval jsem 7 na C:. Při startu se objeví error, jako by chtěl hledat recovery.
- mircony97
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Nelze nainstalovat/rozběhnout nainstalovaný Windows 7
Jestli nemáš nějaká důležitá data na tom druhym oddílu D: tak bych ty oddíly všechny smazal, i ten recovery, a potom bych ho třeba rozdělil zase na dva oddíly. Jenom, když máš na D: nějaký důležitý data tak si to zkopíruj pomocí live cd linuxu, třeba na USB flash disk. Ps. co je to za notebook?
Dobře, děkuji za radu, a to nebude v budoucnu vadit, když bude chybět recovery oddíl? Hlavně, aby nebyl chráněný a dal se při instalaci odstranit!
A zaráží mne, že právě hledá recovery.dat na céčku, když tam měl být jen systém. Na D jsou důležité věci, ale já to zazálohuji na externí disk. Použít mohu třeba Linux Mandriva.
Notebook je Asus X61Z, jak jsem se ptal na jeho čištění v sekci HW. A tohle se mi ještě s žádným bookem nestalo, a to jsem už i Asusy instaloval. Zvláštní.
Stejně by bylo dobré znovu vytvořit oddíly, protože C: je od výroby větší než D:! Bych nechal na systém takových 60 místo 130. A zbytek déčko.
--- Doplnění předchozího příspěvku (17 Bře 2012 11:56) ---
Asi to nemůže být tím, že používám AHCI, to 7 umí, a kdyby neumělo (jako třeba xp), tak by nešly ani nainstalovat (neviděl by disky předpokládám).
A zaráží mne, že právě hledá recovery.dat na céčku, když tam měl být jen systém. Na D jsou důležité věci, ale já to zazálohuji na externí disk. Použít mohu třeba Linux Mandriva.
Notebook je Asus X61Z, jak jsem se ptal na jeho čištění v sekci HW. A tohle se mi ještě s žádným bookem nestalo, a to jsem už i Asusy instaloval. Zvláštní.
Stejně by bylo dobré znovu vytvořit oddíly, protože C: je od výroby větší než D:! Bych nechal na systém takových 60 místo 130. A zbytek déčko.
--- Doplnění předchozího příspěvku (17 Bře 2012 11:56) ---
Asi to nemůže být tím, že používám AHCI, to 7 umí, a kdyby neumělo (jako třeba xp), tak by nešly ani nainstalovat (neviděl by disky předpokládám).
- mircony97
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Hledal sem na Asus fóru, a tam píšou cosi o tom, že je problém s Mbr. Rescue partition Nemaž !
Tady je link : http://vip.asus.com/forum/view.aspx?id=20090625151211843&board_id=3&model=L50Vn&SLanguage=en-us&page=1
Tady je link : http://vip.asus.com/forum/view.aspx?id=20090625151211843&board_id=3&model=L50Vn&SLanguage=en-us&page=1
Aha, aha, děkuji za odpověď a za odkaz. Takže by to mělo jít s "Repair". A tam psali, že recovery mohu smazat, ale není to nutné. Je nějaký jiný důvod ji tam nechávat, než že budu prodávat notebook a musí to tam být?
- mircony97
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
No, asi takhle, ten recovery tam nemá moc cenu, jenže když ho budeš chctít prodat, tak je lepší tam mít ten systém se kterym bel koupenej ( jenom kvůli štítku
) . A jednoduše, dáš recovery, do příkaz. řádku napíšeš to co tam řikali a mělo by to jít
Ps. Nemáš náhodou recovery DVD s těma Vistama, protože pak by tam ten oddíl bejt nemusel...
--- Doplnění předchozího příspěvku (17 Bře 2012 13:03) ---
Dyžtak dej vědět co to udělalo...

Ps. Nemáš náhodou recovery DVD s těma Vistama, protože pak by tam ten oddíl bejt nemusel...
--- Doplnění předchozího příspěvku (17 Bře 2012 13:03) ---
Dyžtak dej vědět co to udělalo...
Re: Nelze nainstalovat/rozběhnout nainstalovaný Windows 7 Vyřešeno
Děkuji!! Ten repair tabulky zabral, jak bylo psáno v tom dávodu! Už to normálně chodilo (s tím původním 130GB systémovým diskem).
Ještě jsem ale dal znova instalaci, protože když už jsem zálohoval D:, tak jsem všechny oddíly krom recovery oddělal a vytvořil nové, na systém jen 60GB místo 130 a D: zbytek. Toto zmiňuji, aby bylo evidentní, že i po odstranění oddílů a jejich novém vytvoření a formátu se ten ERROR zobrazí - může za to tedy jen a jen ten recovery. (Ale samozřejmě jde ta chyba opět repairovat, jako předtím, což jsem udělal.) Funguje.
Recovery s Vistama mám, ale je na notebook od HP. Raději to tam nechám
Ještě jsem ale dal znova instalaci, protože když už jsem zálohoval D:, tak jsem všechny oddíly krom recovery oddělal a vytvořil nové, na systém jen 60GB místo 130 a D: zbytek. Toto zmiňuji, aby bylo evidentní, že i po odstranění oddílů a jejich novém vytvoření a formátu se ten ERROR zobrazí - může za to tedy jen a jen ten recovery. (Ale samozřejmě jde ta chyba opět repairovat, jako předtím, což jsem udělal.) Funguje.
Recovery s Vistama mám, ale je na notebook od HP. Raději to tam nechám

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 3036
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
04 pro 2024 14:59
-
- 4
- 3319
-
od sasshrek
08 zář 2024 15:12
-
-
Windows Update nelze stáhnout, chyba 0x80070246 Příloha(y)
od Rewqa » 19 led 2025 17:20 » v Windows 11, 10, 8... - 11
- 5563
-
od Rewqa
27 led 2025 20:43
-
-
-
VWware Workstation Player-nelze vytvořit virt.Windows. Příloha(y)
od ski1961 » 26 srp 2024 14:46 » v Programy ke stažení - 6
- 5269
-
od ski1961
26 srp 2024 15:48
-
-
- 6
- 8198
-
od zeus