Reinstalace W7
Reinstalace W7
Zdravím, už zaznamenávám že počítač není tak svižný a rychlý jako když sem ho koupil, mám stáhnuté WIN a chtěl bych systém přeinstalovat tak aby bylo vše jak když sem ho koupil (takže i kompletně vyčistit hardisk), ale ztratil sem CDéčka z kterých sem to instaloval. Je náký způsob jak tohle provést bez toho CDéčka?díky!
Re: Reinstalace W7
Pokud máš originál verzi tak jí najdi, stažená verze bude pravděpodobně warez verze a s tím ti tu nikdo neporadí.
Just Fucking Google It!
- Orcus
- člen Security týmu
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Ztratil-li jsi CDčka, jsi v kelu. Máš jedině možnost objednat nový, protože instalace z nějakýho stažený může jednak odmítnout licno a jednak si nainstaluješ už zasviněnej OS, což by Ti moc nepomohlo.
Láska hřeje, ale uhlí je uhlí.
Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.
Pár rad k bezpečnosti PC.
Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.

Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.
Pár rad k bezpečnosti PC.
Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.
Důležitá média, mezi která patří i instalačky operačního systému, je vždy dobré zálohovat, především taková, za něž se platí ;).
Jinak rád bych na tomto místě zmínil, že ne všechny instalačky Windows stažené odkudsi z netu musí být zasviněné. Jsou tací, co si na veřejně přístupná místa zálohují nezmodifikované originálky. Tím nenabádám k jejich stažení.
Aniž bych chtěl hovořit o nějakém warezáctví, pokud nezálohujete instalačku, je minimálně dobré si zazálohovat aspoň klíč a u skutečných OEM Windows (předinstalovaných už při prodeji výrobcem, nikoli System Builder!) i certifikát programem SLIC Toolkit (na kartě Advanced se zálohuje tlačítkem Backup, pokud je u PKey i Cert. napsáno Read OK). Klíč to uloží do ProductId.txt a certifikát do nějakého souboru s příponou XRM-MS.
Potom stačí vzít libovolnou originální instalačku téže edice Windows (může být klidně od jiného počítače) a nainstalovat na svůj počítač systém. Po jeho instalaci bez ohledu na to, co systém hlásí o aktivaci, pravosti a podobně (protože to pravděpodobně nebude sedět), se certifikát do systému importuje příkazem a klíč příkazem Tím se systém, co se aktivace týče, uvede do korektního stavu pro daný počítač (ten certifikát totiž sedí na certifikát zastrkaný přímo v BIOSu od výrobce a podle toho systém pozná, že je nainstalován tam, kde má být). (Záměrně to nepíšu úplně podrobně se všemi podle mě zbytnými detaily, protože jsem toho názoru, že by tohle měl provádět člověk, co aspopň trochu ví, co dělá.)
Osobně na tomto postupu nevidím nic nelegálního, prostě jste jednou měli OEM Windows, nikdo vám nedal instalačku (nebo jste ji ztratili), tak jste si vypomohli oklikou. Takto nainstalovaný systém je, co se aktivace apod. týče, ve stejném stavu, jako když vám jej předinstaloval výrobce, máte dokonce stejný klíč, stejnou licenci … podle mě na tom nemá být co nelegálního. Samozřejmě když to takto nainstalujete na úplně jiný počítač, tak si to co do aktivace nesedne (systém bude označen za neoriginální), protože ten zazálohovaný certifikát nebude pasovat na ten, který je nahrán v BIOSu počítače, pokud tam vůbec je (v samostatně prodávaných základních deskách ty certifikáty nejsou).
Jinak rád bych na tomto místě zmínil, že ne všechny instalačky Windows stažené odkudsi z netu musí být zasviněné. Jsou tací, co si na veřejně přístupná místa zálohují nezmodifikované originálky. Tím nenabádám k jejich stažení.
Aniž bych chtěl hovořit o nějakém warezáctví, pokud nezálohujete instalačku, je minimálně dobré si zazálohovat aspoň klíč a u skutečných OEM Windows (předinstalovaných už při prodeji výrobcem, nikoli System Builder!) i certifikát programem SLIC Toolkit (na kartě Advanced se zálohuje tlačítkem Backup, pokud je u PKey i Cert. napsáno Read OK). Klíč to uloží do ProductId.txt a certifikát do nějakého souboru s příponou XRM-MS.
Potom stačí vzít libovolnou originální instalačku téže edice Windows (může být klidně od jiného počítače) a nainstalovat na svůj počítač systém. Po jeho instalaci bez ohledu na to, co systém hlásí o aktivaci, pravosti a podobně (protože to pravděpodobně nebude sedět), se certifikát do systému importuje příkazem
Kód: Vybrat vše
slmgr -ilc nazevsouboru.xrm-ms
Kód: Vybrat vše
slmgr -ipk klíč
Osobně na tomto postupu nevidím nic nelegálního, prostě jste jednou měli OEM Windows, nikdo vám nedal instalačku (nebo jste ji ztratili), tak jste si vypomohli oklikou. Takto nainstalovaný systém je, co se aktivace apod. týče, ve stejném stavu, jako když vám jej předinstaloval výrobce, máte dokonce stejný klíč, stejnou licenci … podle mě na tom nemá být co nelegálního. Samozřejmě když to takto nainstalujete na úplně jiný počítač, tak si to co do aktivace nesedne (systém bude označen za neoriginální), protože ten zazálohovaný certifikát nebude pasovat na ten, který je nahrán v BIOSu počítače, pokud tam vůbec je (v samostatně prodávaných základních deskách ty certifikáty nejsou).
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 2224
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
03 pro 2024 07:41