Přeinstalování windows a aktivace

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

TerezaS
nováček
Pohlaví: Žena
Stav:

Přeinstalování windows a aktivace

Příspěvekod TerezaS » 07 dub 2012 17:22

Dobrý den, prosím vás neporadil by mi někdo?

Mám notebook a přestal mi normálně fungovat, tak jsem si našla na internetu plánek jak si mám přeinstalovat WIndows.
Půjčila jsem si od kamaráda CD a podle pokynu jsem to po velkém boji nakonec zvládla.
Problém je, že nemůžu přečíst štítek na dolní straně notebooku, kde má být poduct key. Některé znaky jsou tam naprosto nečitelné,
a tak jsem někde na internetu našla, že program Magical Jelly Bean Keyfinder mi ten klíč najde. Tak jsem si ho stáhla a opravdu mi to
našlo Product Key, který ale očividně není stejný jako mám na tom štítku (pár znaků se přečíst dá a nesouhlasí spolu).
Při instalaci když to po mě chtělo ten klíč, tak jsem tam napsala to, co mi našel ten Keyfinder a instalace proběhla v pořádku.

Problém ale je, že to teď po mě chce aktivaci a u té už mi ten kód z Keyfindru nefunguje.
Nevěděl by někdo prosím, co mám dělat? Jestli se vůbec něco dá dělat :( ...
A bude mi to kdyžtak fungovat i po těch 30 dnech co mám na aktivaci, když s tím nic dělat nepůjde?

Reklama
Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 14
Guru Level 14
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Přeinstalování windows a aktivace

Příspěvekod Martab » 07 dub 2012 17:27

No první chyba byla asi instalace z CD od známého, dnešní notebooky maj RECOVERY ODDÍL a z toho se instalují windows (u OME verzí je jedno CD pouze k jednomu PC, to CD co sis pučila byl originál?), další problém bude to číslo, ale to by mohlo jít přes podporu (když tam zavoláš, ale nesmíš se nechat odbít).
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU

TerezaS
nováček
Pohlaví: Žena
Stav:

Re: Přeinstalování windows a aktivace

Příspěvekod TerezaS » 07 dub 2012 17:32

Ano originální, celá instalace byla bez problému, jen ta aktivace mi už nejde, já jsem to zkoušela nejdřív přes internet, to mi nešlo, tak jsem
to zkusila telefonem, zapnul se mi tam automat, chtělo to po mě takový hodně dlouhý kód, který jsem tam poslala a ozvalo se mi tam, že jsem se
možná stala obětí pirátů ...

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”