Service Pack 2 nebo 3 pro staré IBM R30 Vyřešeno

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

jackm
Level 4.5
Level 4.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Service Pack 2 nebo 3 pro staré IBM R30

Příspěvekod jackm » 27 dub 2012 18:43

Mám notebook IBM R30 s následovnou konfigurací:
  • Intel Celeron 800MHz
  • 512 MB RAM
  • 15GB pevný disk
  • Trident CyberBlade 8MB

Teď tam jsou Windows XP Professional Service Pack 3, chci si to minimálně zformátovat a dát čistou instalaci.
Ale nevím, jestli nebude lepší dát tam Service Pack 2, jestli by to nebylo rychlejší, co myslíte?
Popřípadě, zda je edice Home o něco rychlejší, nebo to stejné.

Uvažoval jsem i o Linuxu, ale vzhledem k tomu, že ten notebook je nejvíce používaný na tisknutí a ovladače na tiskárnu jsem pro Linux nenašel, tak to zavrhuji.

Reklama
NuM3Ro
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Re: Service Pack 2 nebo 3 pro staré IBM R30

Příspěvekod NuM3Ro » 27 dub 2012 19:10

Mám ještě o něco slabší kousek a řešil jsem podobný problém. Při koupi jsem tam měl čistý XP Home SP2 který bylo vcelku dost pomalý a všelijaká činnost trvala hrozně dlouho. Zkusil jsem tam proto dát XP Pro SP3 jestli se to naopak novější verzí nezlepší. Nezlepšilo, rychlost zůstala stejná. Nakonec jsem si vyhledal jednu "lite" verzi (při zájmu kdyžtak PM) XP SP3 Pro (EN) která má ořezaný nepotřebný věci a teď mi to jede mnohem svižněji. Problémy s instalací driverů, programů, diakritikou, spuštění her nebo něčím jiným jak to u ořezaných verzí bývá jsem naštěstí nezaznamenal.

mircony97
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod mircony97 » 27 dub 2012 19:22

No, vzhledem k tomu, že IBM bude sloužit k tisku, těch Linuxú bych se nebál, třeba ty nový Ubuntu (11.10, ale v tvym případě radši 10.4 u mě nebyl žádný problém, všechno se samo nainstalovalo) zkusil bych ty ubuntu ( udělej si Live cd, a podle toho se rozhodneš co ti bude simpatičtější a jak ti to bude fungovat... Já osovně bych volil W2000, protože pod nima de wifi, nějak moc nezatěžujou, a sou dobrý na starý hry :lol:

jackm
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod jackm » 27 dub 2012 20:54

Windows 2000 nechci, co se týče těch osekaných Windows "Lite", tak jsem to zkoušel různě přes nLite, ještě, když jsem měl starší počítač, než je tento. Windows byly úplně k ničemu, chyběli základní ovladače, služby atp. To už nikdy. Co se týče Linuxů, tak malé zkušenosti mám a zkoušel jsem i různé distribuce, ale když jsem měl ještě na stolním pc nedávno Linux a připojenou tu samou tiskárnu, nebyly ovladače, tak jsem Googlil. Prý ty ovladače nejsou, tak jsem zkusil ovladače pro podobnou tiskárnu, ale nefungovalo to.

NuM3Ro
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod NuM3Ro » 27 dub 2012 21:45

V tom případě asi není co dál řešit, holt si tam nech co máš, lepší to už nebude.. A co se týče těch lite verzí, ano, zkoušel jsem jich asi 5 verzí. Každá byla osekaná jinak a na těch 4 se pracovat nedalo, až konečně jsem narazil na jednu solidní kde nezaznamenávám ňákou nekompabilitu či problém, akorát lepší svižnost.

tux
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod tux » 27 dub 2012 22:47

mircony97: Nový Ubuntu 11.10? Vstávej, už je 12.04

Linuxový distrivuce maj většinou všechny potřebný ovladače v sobě, na tvojí sestavu bych volil KDE bez grafickejch efektů.
Just Fucking Google It!

jackm
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod jackm » 28 dub 2012 08:43

Mně jde o to, zda tedy zvolit SP 2 nebo 3.
Co se Linuxu týče, tak ta tiskárna je na tom bledě s ovladači: http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=52033.0

ondoubek
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod ondoubek » 28 dub 2012 08:58

Existuje windows xp verze jménem Micro XP,ale to se potej na jiných forech.Má jen 300mb.

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 28 dub 2012 13:36

Vzhledem k tomu, že SP2 už není podporován je volba celkem jasná ne?
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

jackm
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Re: Service Pack 2 nebo 3 pro staré IBM R30  Vyřešeno

Příspěvekod jackm » 28 dub 2012 18:48

To jsem nevěděl, já myslel, že na SP2 mohu v aktualizacích SP3 odháknout. Každopádně kašlu na to a nechám tam SP3 systém funguje svižně, ale tak myslel jsem, že bych z toho vytěžil ještě víc, co by se např. hodily při aplikacích.
Kdyby ještě někdo měl nějaký dodatek pište po 20.hodině to dám jako vyřešeno.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”