neustále pracuje HDD, notebook je velmi pomalý...
neustále pracuje HDD, notebook je velmi pomalý...
Neustále mi pracuje HDD, vše se dlouho otevírá, vše se dlouho načítá, internet také pomalý. CCleanerem jsem odstranil několik GB(!) nepoužívaných souborů, ale stejně to nepomohlo. Mohl by mi někdo poradit? Děkuji vám.
Re: neustále pracuje HDD, notebook je velmi pomalý...
Otevři si Správce programů (pravým tlačítkem na spodní lištu ve volném místě) a zjisti, co ti tam pořád "chroupe". Pak to zkus ukončit (pokud to není systémový program) a uvidíš, zda se situace zlepší.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Ve správci úloh mi jede kolem 90 procesů, žádná aplikace. Mám postupně ukončovat všechny procesy, které nejsou systémové? Nevím u čeho začít...
Pokud Ti jede 90 procesů, tak se nedivím a nediv se ani Ty, že Ti "to" jede pomalu. Ale dále Ti takhle na dálku už moc neporadím, chce to odborníka, který si k Tobě sedne a bude Ti radit. Mimochodem, jaké Ti správce úloh ukazuje vytížení procesoru a který spuštěný program se na tom nejvíce podílí?
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Vytížení procesoru je minimální, tak 0 až 5%. Takže to nechápu. Ten HDD přitom jede furt.
- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud máš Windows 7, můžeš ve Správci úloh->záložka Výkon->tl. Sledování prostředků->záložka Disk, sledovat Procesy s diskovou aktivitou a Diskovou aktivitu.
Dále máme k dispozici různé čítače nebo můžeš použít nějakou utilitu, např. Process Monitor.
Dále máme k dispozici různé čítače nebo můžeš použít nějakou utilitu, např. Process Monitor.
-každý má svou pravdu a ta se nemusí vždycky shodovat s tvou vlastní
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti
Může být HDD těsně před smrtí (i když Ti to nepřeju). Už jsem se s tím taky několikrát setkal, že HDD chroupal a chroupal a chroupal a vytížení procesoru nula nula nic. Po výměně HDD vše chodilo tak, jak má. A hard disky u notebooků - podle mých vlastních zkušeností žádná sláva!
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Příčinou může být několik věcí a to:
Málo místa na disku se systémem - doporučeno alespoň 15% velikosti systémového disku
Mala paměť RAM - jak velkou máš paměť RAM?
Indexování souborů, které slouží k jejich rychlejšímu vyhledávání - lze vypnout.
Mala virtuální paměť na systémovém disku - zkontrolovat nastavení - Ovládací panely - Systém - Vlastnosti systému - Upřesnit - Výkon - Nastavení. Zde jde nastavit i další věci pro zvýšení výkonu - uvedené je pro WXP. Ve Win 7 pohledej!
Automatické aktualizace Windows, antiviru a řady dalších programů, pokud je máš povolené.
Doporučuji také spustit kontrolu systémového disku s případnou opravou chyb.
Málo místa na disku se systémem - doporučeno alespoň 15% velikosti systémového disku
Mala paměť RAM - jak velkou máš paměť RAM?
Indexování souborů, které slouží k jejich rychlejšímu vyhledávání - lze vypnout.
Mala virtuální paměť na systémovém disku - zkontrolovat nastavení - Ovládací panely - Systém - Vlastnosti systému - Upřesnit - Výkon - Nastavení. Zde jde nastavit i další věci pro zvýšení výkonu - uvedené je pro WXP. Ve Win 7 pohledej!
Automatické aktualizace Windows, antiviru a řady dalších programů, pokud je máš povolené.
Doporučuji také spustit kontrolu systémového disku s případnou opravou chyb.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 3760
-
od Kopi
Zobrazit poslední příspěvek
04 srp 2024 11:47
-
- 0
- 2740
-
od krystofb
23 pro 2024 11:35
-
-
Neustále mi mizí body obnovení ve Win 10 - co s tím? Příloha(y)
od Minapark » 25 srp 2024 19:26 » v Windows 11, 10, 8... - 38
- 15773
-
od Minapark
16 zář 2024 10:58
-
-
- 6
- 3123
-
od JHH1977