Dobrý den,
tak si mi stalo, že při instalaci Diabla 3 na mě vyskočilo upozornění, že mám staré ovladače na grafickou kartu. Jelikož mám grafickou kartu ATI Radeon 4870 HD series, tak jsem skočil na stránky ATI, stáhl program, který by měl rozpoznat můj hardware a automaticky stáhnout aktualizaci. Program krok 1 zvládl, ale nové ovladače nedokázal nainstalovat. Přešel jsem tedy na manuální update a vyhledal příslušný ovladač, stáhl, spustil updatovací program (catalyst), ale při každém pokusu instalace nových ovladačůmi to nahlásí, že update všech programů nebyl úspěšný, . resp. ovladač grafické karty se mi nedaří updatovat. Jelikož jsou mé ovladače asi rok staré, tak jsem stáhl více updatů a zkusil je instalovat postupně - rovněž bez úspěchu. Poté jsem se podíval do kontrolního panelu, co si o tom myslí Windowsy a podle nich mám grafické ovladače aktuální (přitom jsou rok staré a ATI má plno updatů). Pokud někdo ví rady, tak raďte
Ovladače na grafiku
Re: Ovladače na grafiku
Běhá Ti to podle Tvých představ? Jestli ano, prď na aktualizace a buď rád za to, co máš. Ne vždy aktualizace vedou ke zlepšení!! Notabene, Windows Ti říkají, že máš ovladače aktuální - zkus jim taky jednou věřit!
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Performance PC je v pořádku - nebo jsem si alespoň ničeho zválštního nevšiml. Jen mě to trošku zaráží. Každopádně bych měl rád všechno aktualizované. Tak či onak se chystám v během léta ke kompletnímu vyčištění PC a reinstalaci všech programů, takže to by snad mohl pomoci.
Cituji z e-bastlírny: (Mírně upraveno) Do věcí, které fungují, nezasahuji. Většinou přitom něco podělám a mám víc problémů, než když je nechám fungovat po svém.
U PC se to netýká čištění, ale i při čištění spousta uživatelů udělá více škody než užitku. Bacha na to!
A pokud bys měl rád všechno aktualizované, zopakuji Ti, co jsem již napsal výše: Ne vždy aktualizace vede ke zlepšení!!!!
U PC se to netýká čištění, ale i při čištění spousta uživatelů udělá více škody než užitku. Bacha na to!
A pokud bys měl rád všechno aktualizované, zopakuji Ti, co jsem již napsal výše: Ne vždy aktualizace vede ke zlepšení!!!!
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Čištění = kompletní záloha dat, formátováni disku a reinstalace windows a všeho ostatního :) Dělám to každý rok od té doby co mám PC (nějakých 15 let). Jinak samozřejmě čemu nerozumím to neupravuji, jen mě zkušenost naučila, že mít aktualizované video/audio drivery a directy vždy pomáhá. Rád bych měl vyjádření od někoho, kdo má podobný problém či ví "v čem konrétně je problém a jak to vyřešit" (nebo zda to vůbec řešit).
Direkty určitě. U ovladčů už bych si nebyl tak jistý!
Zkusím ještě další radu: S Catalystem nemám úplně nejlepší zkušenosti, ale to je vedlejší. Pokud máš nový ovladač rozbalený v nějaké složce, zkus provést ne aktualizaci, ale Odebrat ovladač! a pak podle toho, co Ti PC nabídne, nainstalovat ten novější.
PS: Já jsem si pod pojmem čištění představil fyzickou očistu - otvřít PC, sundat chladič z CPU, popř i další chladiče a pak vyluxovat, popř vyfoukat všechny chladiče a větráky. Z toho tedy moje reakce. Tak se nezlob.
Zkusím ještě další radu: S Catalystem nemám úplně nejlepší zkušenosti, ale to je vedlejší. Pokud máš nový ovladač rozbalený v nějaké složce, zkus provést ne aktualizaci, ale Odebrat ovladač! a pak podle toho, co Ti PC nabídne, nainstalovat ten novější.
PS: Já jsem si pod pojmem čištění představil fyzickou očistu - otvřít PC, sundat chladič z CPU, popř i další chladiče a pak vyluxovat, popř vyfoukat všechny chladiče a větráky. Z toho tedy moje reakce. Tak se nezlob.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 7
- 2340
-
od buchtik
Zobrazit poslední příspěvek
18 srp 2024 19:28
-
- 14
- 3649
-
od antikpp
06 dub 2025 23:19
-
-
Windows Update automaticky přepisuje ovladače grafiky. Příloha(y)
od kellne » 19 led 2025 17:02 » v Windows 11, 10, 8... - 9
- 4862
-
od kecalek
22 led 2025 11:01
-
-
- 2
- 3039
-
od petr22