Win XP - síťová jednotka - zjištění uživatele

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

kourasable
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Win XP - síťová jednotka - zjištění uživatele

Příspěvekod kourasable » 26 čer 2012 10:31

Zdravím,

rád bych se některých zkušených uživatelů zeptal, jak mám zjistit, přes kterého usera se chodí na danou síťovou jednotku respektive kde ho přenastavit. Tedy, abych to uvedl na konkrétním příkladu. Mám datové uložiště, na kterém je připraveno několik různých uživatelů pro různá PC v síti, která na datové uložiště přistupují. Přístup na dat.uložiště mám udělaný jako klasickou síťovou jednotku. Bohužel u některých PC jsou ti uživatelé, přes které se na dat.uložitě přistupuje, špatně nastaveni, tedy počítač tam chodí přes jiného uživatele než by měl.

Já bych je tedy potřeboval přenastavit na ty správné, bohužel ani za mák nevím kde. Počítač si totiž přístupové údaje pamatuje (což sem mu také při prvním nastavování řekl), takže když dám připojit novou síťovou jednotku, tak to automaticky využije starého uživatele a tedy mi to nenabídne okno na nastavení uživatele pro připojení k síťové jednotce.

Poradil by mi někdo, kde sedá uživatel přenastavit? Zkoušel jsem Vlastnosti síťové jednotky, ale tam bohužel nic není.

Díky

Reklama
Uziv00
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Win XP - síťová jednotka - zjištění uživatele

Příspěvekod Uziv00 » 26 čer 2012 10:58

Zjistit aktuální přihlašovací údaje pro síťovou jednotku pokud vím nelze. Jinak z tvého psaní není jasné o co ti vlastně jde. Nicméně by měly pomoci příkazy net use. Lze je použít jak pro odpojení jednotky tak pro připojení a to i pod jiným jménem a heslem než aktuálně přihlášený uživatel. XP umožňují odpojit jednotku i pomocí grafického rozhraní a pak připojit třeba jinak přes pravoklik na tento počítač/připojit/odpojit jednotku.

zeus
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Win XP - síťová jednotka - zjištění uživatele

Příspěvekod zeus » 26 čer 2012 11:11

Lze to zjistit pouze na 'druhe strane', tedy na ulozisti - pokud to umoznuje jeho OS.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”