Ahoj všem, mám tento problém se kterým si nevím rady:
Mám xpprof., a zkusil jsem nainstalovat legální Visty... instalace se někde u konce asi hryzla, nedokončila se a tak jsem musel restartovat a potom při načítání systému se oběvilo at vyberu systém... stará verze Win (xp), nebo vistu... pro informaci jak to mám... XP na C: visty na E: vše související s nepovedenou instalací visty jsem odstranil formátem E: ale stejně nevím jak zrušit nabídku vist při startu... boot.ini
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /NOEXECUTE=ALWAYSOFF /NOGUIBOOT
fakt nevím... díky za rady jak na to
Po inst. Visty mi to hlasi pri startu vyber systemu
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
pozdrav
někde se mi zdá že sem četl že po nainstalování visty a poté po odstranění zůstane ta bootovací část napořád a nepomůže ani formát hdd.mrknu se kde jsem to četl a pošlu odkaz na ověření
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Doinstaluj si z xp recovery console - vraž instalačku a najdi winnt32.exe a spusť s parametrem winnt32.exe /cmdcons popřípadě jednorázově nabootuj z instalačky cd a dej R jako opravit, až tě to vyzve, až budeš v příkazové řádce tak napiš fixmbr a poté fixboot. Mělo by to opravit zaváděcí oddíl. Když jsem měl 2 instalačky a jednu smazal, tak to pomohlo. Boot.ini by mělo být v pořádku, ale něco ti asi zůstalo v zaváděcím oddíle.
Pokud se dostaneš do XP, tak vraž instalačku do mechaniky, nabrouzdej si do adresáře I386 a spusť soubor s parametrem : winnt32.exe /cmdcons - toto ti doinstaluje konzoli a ta se po restartu normálně objeví v nabídce operačních systémů.Informace v cz najdeš zde: http://search.microsoft.com/results.aspx?q=konzole+pro+zotaven%C3%AD&qsc0=0&SearchBtn0=Hledat&FORM=QBME1&l=1&mkt=cs-CZ[/b]
Nazdááár! Problém vyřešen díky Frantickovi!!! vše jak jsi popisoval zafungovalo a Visty zmizly z nabídky systémů při spouštění... ted je tam ale nabídka konzoly pro zotavení systému :( jak ji zase odinstaluji ze systému... (to že smažu možnost startu konzoly v boot.ini mi je jasné ale uplně jak ji odstraním z win)
díky moc a čau
díky moc a čau
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
PS5 se odmítá připojit k 5GHz síti - hlásí špatné heslo
od Renee » 19 srp 2024 09:13 » v Vše ostatní (inet) - 14
- 7637
-
od Renee
Zobrazit poslední příspěvek
19 srp 2024 14:01
-
-
-
Pc někdy při startu nedetekuje dvd mechaniku
od Luk4579 » 30 dub 2025 20:22 » v Problémy s hardwarem - 6
- 7132
-
od Luk4579
01 kvě 2025 10:00
-
-
- 1
- 2417
-
od petr22
15 srp 2024 21:37
-
-
Tuto aplikaci zablokoval správce systému Příloha(y)
od Minapark » 21 bře 2025 07:38 » v Windows 11, 10, 8... - 10
- 7193
-
od RIKI22
05 dub 2025 11:04
-
-
-
Obnova fotek z SD karty, která není vidět v souborovém systému
od simio.simsoft » 01 lis 2024 20:00 » v Problémy s hardwarem - 8
- 3160