Naklonovaný disk SSD na nové sestavě
Naklonovaný disk SSD na nové sestavě
Zdravím před nedávnem jsem zakoupil disk SSD, který jsem naklonoval na původní sestavě. Teď zvažuji přestavbu PC nová deska, CPU, RAM, ostatní mám. Když to sestavím a použiji SSD klonovaný tak to asi nepůjde a budu muset zřejmě udělat čistou instalaci. Doufám, že jsem to sem dal dobře a nebudu napomenut. Tak jsem zvědav, jak se mě zadaří.
Re: Naklonovaný disk SSD na nové sestavě
Že to patrně nepůjde jsi odhadl dobře. Ale proč hned čistou instalaci? Stačí opravná (pokud ji Tvůj OS umí - OS jsi nesdělil), během které se odeberou nepotřebné ovladače a nainstalují se nové. Pravda, některé pak možná budeš muset doinstalovat ručně.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
dadlou píše:Zdravím před nedávnem jsem zakoupil disk SSD, který jsem naklonoval na původní sestavě. Teď zvažuji přestavbu PC nová deska, CPU, RAM, ostatní mám. Když to sestavím a použiji SSD klonovaný tak to asi nepůjde a budu muset zřejmě udělat čistou instalaci. Doufám, že jsem to sem dal dobře a nebudu napomenut. Tak jsem zvědav, jak se mě zadaří.
Tak již mám novej CPU, desku, RAM tak o víkendu jdu na přestavbu. Uvidím jestli ta nová sestava vezme klonovanej SSD, nebo budu muset použít opravnej disk.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Neřekl bych, že opravná instalace je dobré řešení. Já jsem pro čistou instalaci, protože zabrání případným pozdějším problémům.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Podle mě je čistá instalace taky nejlepší řešení..
CPU: AMD Ryzen 5 3600
GPU: SAPPHIRE PULSE Radeon RX 580 8GB GDDR5
MB: MSI B450-A Pro
RAM: Crucial Ballistix 16GB (2x8GB) DDR4 3000
PSU: Be quiet! System Power 9 - 600W BN247
SSD: Intel SSD 660p, M.2 - 1TB
GPU: SAPPHIRE PULSE Radeon RX 580 8GB GDDR5
MB: MSI B450-A Pro
RAM: Crucial Ballistix 16GB (2x8GB) DDR4 3000
PSU: Be quiet! System Power 9 - 600W BN247
SSD: Intel SSD 660p, M.2 - 1TB
Zalezi na tom, co je to za puvodni sestavu a novou - zejmena na motherboardech.
Windows 7 vydrzi hodne, v pripade aspon trochu podobnych komponent to na 95% nabehne.
Pripadne na stare sestave muzes pustit sysprep, pri prvnim spusteni na nove sestave dojde k detekci veskereho hardware.
Windows 7 vydrzi hodne, v pripade aspon trochu podobnych komponent to na 95% nabehne.
Pripadne na stare sestave muzes pustit sysprep, pri prvnim spusteni na nove sestave dojde k detekci veskereho hardware.
Takže pánové jste vedle jak ta jedle, SSD na nové setavě jede na sto pro. Žádný opravný disk ani nová instalace není zapotřebí, časem se uvidí jestli se nějaké problémy objeví a možná že nikoliv.
Ale jsem se pěkně zapotil při skládání PC, ti lotři někde v Asii na tom bordu ohnuli jeden pin.
Při prvním spuštění se normálně PC vypnul, tak jsem musel sundat chladič CPU a pod lupou srovnat pin. Po opětovnné montáži již PC naběhnul, jsem si oddech že se třeba CPU nebo bord nezničil. 
Ale jsem se pěkně zapotil při skládání PC, ti lotři někde v Asii na tom bordu ohnuli jeden pin.

-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud je systém OEM, tak je vázaný na desku (ID OS se generuje na základě desky). Pokud to projde, jako že asi ano, stejně je to porušení licence.
Jak víš, žes pin neohnul Ty?
Jak víš, žes pin neohnul Ty?

Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 5
- 2741
-
od petr22