Včera jsem přeinstaloval Win ME Win 2000 Professional. Když mi nabídli, že mi pouze upgradují systém, ale nastavení zůstanou, souhlasil jsem. Bohužel, asociace se prakticky vypařily. Navíc, při startu mi systém nabízí abych si vybral mezi dvěma Win2000 Professional. Pokud spustím první, Win2000 se normálně nastartují. Pokud zvolím druhou možnost, systém se chce někam dál instalovat a vyzývá mě k vložení CD, což je nesmysl, protože jedny Win2000 už naistalované mám a fachají. Dalším překvapením pro mě bylo, že mám na C: dva adresáře se systémem Win2000. Jeden v adresáři Windows a druhý v adresáři WinNT. Každý zabírá cca. 550 MB . WinNT má datum ze včera a Windows má datum předešlé instalace Win ME, což je asi už pár let.
Vůbec nevím, co s tím. Nemá někdo podobnou zkušenost a neví co s tím?
Díky.
Problémy s Win2000
Nevím sice, jak k tomu došlo, ale výběr systémů ke spuštění najdeš v souboru C:\boot.ini (pokud ho neuvidíš, bude skrytý, ale zobrazit skryté soubory snad umíš.
Jedna možnost je doinstalovat i ten druhý systém a pak si vybrat, který chodí lépe, druhý umazat (jeden z těch dvou adresářů).
Druhá možnost je nechat ty wokna, co fachají a ty druhé smazat rovnou.
V obou případech musíš boot.ini editovat. Jak se to dělá, to najdeš na adrese http://support.microsoft.com/kb/311578/cs.
Jedna možnost je doinstalovat i ten druhý systém a pak si vybrat, který chodí lépe, druhý umazat (jeden z těch dvou adresářů).
Druhá možnost je nechat ty wokna, co fachají a ty druhé smazat rovnou.
V obou případech musíš boot.ini editovat. Jak se to dělá, to najdeš na adrese http://support.microsoft.com/kb/311578/cs.
Diky. Asi k tomu doslo tim, ze jsem si to nechal upgradovat a tim padem se vytvoril adresar WinNt pro nove win2000 a zustal stary windows pro WinMe. Pokusil jsem se jeden smazat. Bezici system me nenechal smazat ten, z ktereho se spustil, tim padem jsem ani vlastne nemohl smazat ten fachajici. Pek jesm normalne nainstaloval win2000 nacisto a je to ok.
Jeste mam jeden dotaz. Nejde mi vypnout touchpad a ani jsem ho nikde v ovladacich ci podobne nenasel...
Jeste mam jeden dotaz. Nejde mi vypnout touchpad a ani jsem ho nikde v ovladacich ci podobne nenasel...
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 7
- 1454
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
05 říj 2024 10:25