Ahoj, mám win8 teprve chvilku, ale pokaždé když je delší dobu spuštěn, tak spadne na BSOD a pak se restartuje. Tohle dělá pravidelně...dejme tomu každých 8 hodin cca. Nevíte někdo co s tím ? Na googlu jsem se dočetl, že to mohou způsobovat ovladače ty windowsácké, nebo nějaké chyby na disku. Ntb je nový, disk je ok, kontroloval jsem přes chkdsk, i jiné utility. Klidně bych tedy zkusil nějaké ovladače, jen nevim které ?:) A nechce se mi to všechno instalovat z webu lenova. Můj PC je Lenovo ThinkPad E330, B970, 4GB RAM, Hitachi HDD 5400 rpm :)
Hláška BSOD je - BAD_POOL_HEADER v příloze je report, který windows vygenerují.
Windows 8 - BSOD
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Windows 8 - BSOD
Uploadni někam ty soubory ze složky Minidump a dej sem odkaz a uživatel MiliNess se ti na to mrkne. W8 mají hodně problémů.... (viz. spousta dotazů zde)
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
http://www.ulozto.cz/x5tpavz/110512-16562-01-dmp tady je odkaz na ten soubor, takže když by z toho někdo něco vykoukal budu zavázán :)
- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Večer na to mrknu
-každý má svou pravdu a ta se nemusí vždycky shodovat s tvou vlastní
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti
Ok díky! Tady jsem zatím nahodil i jedno vlákno na zahraniční fórum, takže ti co by tomu rozuměli se můžou mrknout tam, jestli jim názory jiných nějak neporadí při řešení. Soubory jsem nahrál tam...ten Memory.dmp má snad 300 Mb tak už se mi to sem nechce duplikovat. Snad mi poradíte, zatím díky :)
http://www.eightforums.com/bsod-crashes-debugging/12239-win-8-bsod-bad_poold_header.html
A jinak teda zdravím do Chebu !
http://www.eightforums.com/bsod-crashes-debugging/12239-win-8-bsod-bad_poold_header.html
A jinak teda zdravím do Chebu !

- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Ještě mrknu na ten výpis paměti jádra, ale:
Jedná se o chybu, kdy je uvolňován blok paměti z paměťového fondu jádra, který byl buď již uvolněn nebo nebyl vůbec alokován.
Prostě je volána rutina ExFreePoolWithTag s blbou adresou bloku paměti, který se snaží uvolnit.
A zdá se, že by ten pokus o uvolnění paměti mohl mít na svědomí ovladač filtru avgntflt.sys (Avira) Ještě se podívám na tag.
--- Doplnění předchozího příspěvku (06 Lis 2012 00:24) ---
Ale koukám, že už to víš...
--- Doplnění předchozího příspěvku (06 Lis 2012 01:12) ---
Na pool tag se nepodívám, protože v minidumpu není přítomen, není tam ani hlavička toho fondu a pod. Výpis paměti jádra je poškozený a nejde mi v debuggeru otevřít.
Nicméně k tomu chybnému uvolňování paměti dochází v systémovém pracovním vláknu a úlohu mu pravděpodobně zadal ovladač avgntflt.sys.
Také zdravím do Chebu
Jedná se o chybu, kdy je uvolňován blok paměti z paměťového fondu jádra, který byl buď již uvolněn nebo nebyl vůbec alokován.
Prostě je volána rutina ExFreePoolWithTag s blbou adresou bloku paměti, který se snaží uvolnit.
A zdá se, že by ten pokus o uvolnění paměti mohl mít na svědomí ovladač filtru avgntflt.sys (Avira) Ještě se podívám na tag.
--- Doplnění předchozího příspěvku (06 Lis 2012 00:24) ---
Ale koukám, že už to víš...
--- Doplnění předchozího příspěvku (06 Lis 2012 01:12) ---
Na pool tag se nepodívám, protože v minidumpu není přítomen, není tam ani hlavička toho fondu a pod. Výpis paměti jádra je poškozený a nejde mi v debuggeru otevřít.
Nicméně k tomu chybnému uvolňování paměti dochází v systémovém pracovním vláknu a úlohu mu pravděpodobně zadal ovladač avgntflt.sys.
Také zdravím do Chebu

-každý má svou pravdu a ta se nemusí vždycky shodovat s tvou vlastní
Aviru nedoporučuji vůbec na windows8 instalovat.Při instalaci hlásí,že je nekompatibilní a když to přeskočíte a nainstalujete tak sice funguje,ale může způsobovat BSOD.Když jsem ji chtěl odinstalovat tak ,pokaždé to hodilo BSOD.V podstatě nešla odinstalovat.Tak jsem musel přeinstalovat systém a nechat tam integrovaný defender,který zastává funkci antiviru.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 8
- 7776
-
od kellne
Zobrazit poslední příspěvek
02 kvě 2025 20:59