Windows 7 "nenaběhnou"

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

andreapirlo
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Windows 7 "nenaběhnou"

Příspěvekod andreapirlo » 24 říj 2012 00:37

Dobrý večer, rád bych požádal zkušenější o radu s delikátním problémem, který mi nastal.
Vezmu to popořádku. Mám notebook Toshiba L650, OS Windows 7. Včera jsem k němu připojil přes USB mobil a celý se zasekl, po restartu už Windows nenaběhnou. Místo toho se objeví DOSovské okénko s touto cestou v hlavičce X:\windows\system32\drvload.exe. To po chvilce zmizí a vyskočí nabídka "Oprava systému". Tento nástroj ale po chvíili jen řekne, že oprava není možná. Mé další možnosti jsou Obnovit systém k datu, což napíše: OK, hotovo, ale po restartu je výsledek opět stejný, nebo "Příkazový řádek". Nouzový režim nefunguje, vede ke stejnému cíli.

Z jiného počítače jsem si stáhl a vypálil Kaspersky Rescue Disk, díky čemuž mám alespoň přístup k datům a mohu je zazálohovat, nicméně žádný virus toto neodhalilo.

Mým cílem ale přesto je zprovoznit PC bez nutnosti přeinstalace Windows. Existuje reálně taková možnost nebo mi nic jiného nezbyde?

Samozřejmě jsem něco o problému "googlil", ale nic z toho (vyjmutí baterie, odpojení od sítě a držení tlačítka On/Off na 15s ani další rady) nepomohlo.

Děkuji všem za ochotu pomoci.

Reklama
Štučka
Level 2.5
Level 2.5
Pohlaví: Žena
Stav:

Re: Windows 7 "nenaběhnou"

Příspěvekod Štučka » 24 říj 2012 11:53

Zkazily se systémové soubory. Potřebujete distribuční disku Windows 7. Spustíte počitač s ním a zvolte System Recovery Options - Startup Repair.

andreapirlo
nováček
Stav:

Příspěvekod andreapirlo » 24 říj 2012 14:53

Teď nevím přesně, co máte na mysli. Stáhl jsem si a vypálil Windows 7 - repair disc.iso, jenže to bylo vlastně to samé jako "Oprava systému", jen v angličtině, také to po chvíli řeklo, že oprava systému není možná. Máte na mysli toto nebo něco jiného? Děkuji

Štučka
Level 2.5
Level 2.5
Pohlaví: Žena
Stav:

Příspěvekod Štučka » 24 říj 2012 17:49

Psal jste, že jste si stáhl Kaspersky Rescue Disk, ne Windows 7. Pokud ani jedno, ani druhé nepomohlo. Zkuste bootování z Hirens BootCD, který má všechný nástroje, které potřebujete pro určení chybu hardwaru a může také pomoci s vyřešením softwarový problém.
Naposledy upravil(a) Štučka dne 24 říj 2012 22:17, celkem upraveno 1 x.

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod Pic » 24 říj 2012 17:53

Pokud nechceš přijít o data, stáhni si CD Hiren's Boot, vypal na CD (je bootovací) a je na CD i MiniWinXP a další programy k otestování jednotlivých částí PC. Tak si můžeš na flashku (t.zv. klíčenku) stáhnout data o něž nechceš přijít. Jinak na notebooku je zpravidla i oddíl, z něhož lze spustit obnovu systému. Mrkni do manuálu k notebooku.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

andreapirlo
nováček
Stav:

Příspěvekod andreapirlo » 12 lis 2012 10:14

Děkuju za pomoc, omlouvám se, že píšu až teď, ale dřív jsem se k tomu nedostal. Vypálil jsem si ten Hiren's boot, ale chtěl bych se zeptat, jaké z jeho nástrojů byste mi doporučili použít. Jsou jich tam desítky.

Děkuju za odpověď.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”