Prosím o radu. V PC mám 2 disky. Z jednoho bootuji WinXP (32bit) a z druhého Win7 (64bit). Po aktualizaci BIOSu (deska Asus P8H67-V) nelze nabootovat z disku s Win7. WinXP z jiného disku bootuje a funguje správně - z toho teď píšu. Když chci nabootovat z disku s Win7, tak krátce po startu (těsně před tím, než by se po klávese F8 objevil boot manager) PC pípne a zrestartuje se. Nepomohlo ani nastavení BIOSu do továrního nastavení. Před aktualizací BIOSu běžel Win7 normálně. Disk s Win7 nevykazuje žádné závady.
Když se mi Win7 nepodařilo rozchodit, rozhodl jsem se jej přeinstalovat - kompletně včetně odstranění a vytvoření oddílu. Vše proběhlo normálně (dokončení instalace - uživatelské jméno - heslo - časové pásmo - zabezpečení - ukládání nastavení). Poté se PC zrestartuje a už nenaběhne - resp. se objeví stejná závada jako dříve s již nainstalovanými Win7. Zkoušel jsem to několikrát s různým nastavením BIOSu (režim SATA - IDE i AHCI) a vždy stejný problém. Při instalaci Win7 byl disk s WinXP odpojen. Divné je, že WinXP na jiném disku bezproblému fungují. Kde může být zakopaný Punťa?
Pokráčování z viewtopic.php?f=46&t=97431 Upravil Pic
Nejde nainstalovat Win7. Vyřešeno
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Nejde nainstalovat Win7.
Nejaky extra duvod, proc nepokracujes v puvodnim tematu?
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
Z důvodu toho, že bylo hodně roztažené a nepřehledné, takhle jsou všechny důležité věci pohromadě - stačí nebo máš pro mě řešení problému?
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
To není dobré řešení, protože původní topic zobrazuje co bylo již podniknuto a a tak se mohou opakovat rady. Z toho důvodu jsem vložil do dotazu odkaz na původní topic.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
To jsem si potom taky uvědomil, ale raději 2 rady než žádná - sleduji obě vlákna - výsledek nula a to pátrám kde se dá. Kdyby se aspoň zobrazila nějaká chybová zpráva, ale po okně "Zkontrolujte nastavení data a času" naskočí text "Vypínání" - prakticky restart, protože se jen PC restartuje a vymalováno. Hledej jehlu v kupce sena. Datum, čas a časové pásmo mám samozřejmě správné.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Stáhni si ze stránek výrobce disku (s Win7) program na kontrolu disku a disk zkontroluj. Ještě dotaz před instalací jsi odstranil oddíl, pak jej znova vytvořil a následně spustil pomalý formát (kontroluje i disk a znepřístupní poškozené části disku a tím zabrání chybám při instalaci systému).
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
1. Disk jsem kontroloval v HD Tune na rychlost přenosu dat a na vadné sektory. Také Hard Disk Sentinel u tohoto disku hlásí: výkon a zdraví "vynikající".
2. Před aktualizací BIOSu disk s Win7 bezvadně šlapal.
3. Divné je, že se instalace zasekne vždy ve stejném místě a ve stejném místě zhavaruje i start.
4. Disk je tichý s podnormální teplotou a pod větrákem, bez podezřelých zvuků.
5. Hodím do šuplíku jiný prázdný SATA disk a vyzkouším to.
--- Doplnění předchozího příspěvku (Čtv Lis 29, 2012 9:45 pm) ---
Win7 jsem instaloval na jiný disk v jiném SATA portu - ...Vítejte - Příprava plochy - Vypínání... a to samé. Problém s diskem a SATA portem tedy můžu vyloučit. Asi se moje PC už připravuje na 12.12.
2. Před aktualizací BIOSu disk s Win7 bezvadně šlapal.
3. Divné je, že se instalace zasekne vždy ve stejném místě a ve stejném místě zhavaruje i start.
4. Disk je tichý s podnormální teplotou a pod větrákem, bez podezřelých zvuků.
5. Hodím do šuplíku jiný prázdný SATA disk a vyzkouším to.
--- Doplnění předchozího příspěvku (Čtv Lis 29, 2012 9:45 pm) ---
Win7 jsem instaloval na jiný disk v jiném SATA portu - ...Vítejte - Příprava plochy - Vypínání... a to samé. Problém s diskem a SATA portem tedy můžu vyloučit. Asi se moje PC už připravuje na 12.12.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Proč jsi aktualizoval BIOS? Ptám se, že uvádíš vznik problém po té aktualizaci.
Jó, kdybych to býval věděl, tak bych to nedělal. Nicméně, příčina nemůže být v samotné aktualizaci BIOSu desky, pochybuji, že by jedna z nových funkcí byla "dělat problémy při instalaci Win7". To, že je BIOS nahrán dobře, svědčí funkčnost WinXP. Tady musí být problém v tom čím se WinXP a Win7 liší. WinXP je 32bit. Win7 64bit. Klidně bych se bez Win7 obešel, stejně většinou dělám na XP, ale nejsem zvyklý prohrávat - musím na to přijít.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Problém bude nejspíš v té instalaci Win 7. Win je nainstalován v šuplíku, ne přímo na disku v PC?
V PC mám 2 disky, na jednom je XP na druhém W7. V tom šuplíku jsem to jen zkoušel s jiným diskem (a na jiném SATA portu), abych vyloučil chybu toho disku. Vráti bych ten BIOS zpět, ale nevím jak. Starší BIOS mi to nedovolí nahrát a jestli je BIOS duální nevím. V manuálu to není uvedeno a ani v BIOSu není možnost "vrátit zpět".
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 3328
-
od sasshrek
Zobrazit poslední příspěvek
08 zář 2024 15:12
-
- 2
- 3057
-
od petr22
04 pro 2024 14:59
-
-
Nejde nainstalovat aktualizace Win 10 64 (KB5046613)
od Minapark » 16 lis 2024 09:04 » v Windows 11, 10, 8... - 8
- 4074
-
od Minapark
20 lis 2024 12:00
-
-
-
Nejde nainstalovat ma Amdroid 14 Spotify
od Tazator » 26 zář 2024 15:03 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení - 1
- 2633