Zdravím. Rád bych poprosil o radu s následujícím problémem. Dostal se mi do ruky notebook HP NX6310. Na disku jsou 2 oddíly: C systém a D recovery HP - WIN XP Home SP2. Při startu nabíhala nabídka, že v případě závažných problému může být systém obnoven z Recovery...atd., což bylo samozřejmě v pořádku. Protože se notebook kousal a podobně, obnovil jsem systém z recovery oddílu. Stav se moc nezměnil. Proto jsem se rozhodl, že na C nainstaluju WIN XP PRO SP2. Instalace proběhla normálně, výběr oddílu C, formát atd. Už před instalací mi bylo jasné, že tím přijdu o možnost přístupu na Recovery oddíl a tím pádem o následnou obnovu do továrního nastavení. V biosu je ve volbě bootovacího zařízení kromě USB a podobně jen Hard disk - bez možnosti výběru oddílu.
A teď se dostávám k otázce. Je možné pomocí nějakého boot manageru dosáhnout toho, aby mi notebook při bootování opět nabízel obnovu z Recovery oddílu?
Předem děkuji za poskytnuté informace.
Jak docílit možnosti volby bootování System/Recovery Vyřešeno
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Jak docílit možnosti volby bootování System/Recovery
Recovery jaksi postrada smysl - mas ted jinou verzi OS, nez je na tom oddilu. Lze ji i tak spustit - bud nastavis jako aktivni ten druhy oddil rucne nebo byva do toho oddilu pristup pomoci vyhrazene klavesy primo z BIOSu (je popsano v manualu, obvykle F11).
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
Re: Jak docílit možnosti volby bootování System/Recovery
Na první pohled to smysl opravdu postrádá. Jde mi o to si nechat aspoň teoretickou možnost vrátit notebook do továrního nastavení.
No jo, vždyť ono to jde přes F11... Holt mám dneska svůj den:-) Díky za pošťouchnutí.
No jo, vždyť ono to jde přes F11... Holt mám dneska svůj den:-) Díky za pošťouchnutí.
Re: Jak docílit možnosti volby bootování System/Recovery Vyřešeno
keby ti to niekedy v buductnosti neslo vyskusaj - postupuj podla tohoto videa ako ja dnes....
http://www.youtube.com/watch?v=jE1SLwN9z14

http://www.youtube.com/watch?v=jE1SLwN9z14
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 3036
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
19 čer 2025 08:12
-
-
TCL 40S615 - Cant load Android system Příloha(y)
od Daniel_Jackson » 25 zář 2024 10:58 » v Vše ostatní (hw) - 2
- 3297
-
od Daniel_Jackson
27 zář 2024 22:17
-
-
- 0
- 2117
-
od peta501
19 dub 2025 01:11
-
-
Zaplatil jsem 2799 Kč za Windows 11 Pro – systém není aktivovaný, klíč jsem nedostal Příloha(y)
od MoA285 » 27 kvě 2025 20:38 » v Reklamace a zákony - 15
- 5472
-
od MoA285
28 kvě 2025 00:59
-
Zpět na “Windows 11, 10, 8...”