Zdravím,
mám notebook, kde jsou dvě grafické karty (jedna integrovaná, druhá s vlastní pamětí).
Problém nastává, když chci hrát nějakou hru: Při spuštění hry mám pocit, že hraju na integrované (např. při spuštění NFS Hot Pursuit mi v Launcheru nabídlo jen Intel HD graphics, ale druhou grafiku ne), taktéž v Mafii 2 při spuštění benchmarku mi píše "Intel HD graphics".
Hry se sekají (je to hratelné, ale FPS se pohybuje okolo 15-20FPS i při nejnižších detailech, což myslím, že grafika až tak špatně na tom neni)
Ovladače aktualizované mám.
Naopak FarCry 3 mi jde uplně v pohodě bez jakéhokoliv nastavování.
Když nastavím v Nastavení NVidie "Spravovat 3D nastavení" pro hru "Vysokovýkonný procesor NVIDIA", tak je to bezezměny a všude je to stejné.
Možná i očekávám od svého noťasu moc a vážně mi to nebere hw mého noťasu, ale těžko říct
Intel Pentium B980 2,4 GHz
RAM: 4 GB
Grafika: GeForce 610M 2GB
HDD: 500 GB
Win 8
Snad jsem to zařadil do správné kategorice, pokud ne, tak se omlouvám.
Děkuju moc za každou radu.
Dvě grafické karty - jak přednastavit?
Dvě grafické karty - jak přednastavit?
ASUS K55V: Intel Pentium B980 2x 2.4 GHz, 4 GB RAM, nVidia GeForce 610M 2 GB, Seagate Momentus 500 GB
Re: Dvě grafické karty - jak přednastavit?
NVidia GeForce GT610M je poměrně slabá grafika, myslím i Intel HD 4000 v Ivy Bridge ji (velmi těsně) překonává.
Zkusil bych grafiku přepnout rovnou v globálním nastavení na nVidii. To je podle mě sázka na jistotu.
A v bechmarku Mafie 2 se mi při nastavení nVidie v glob. nastavení normálně zobrazuje (mám GT 630M).
Zkusil bych grafiku přepnout rovnou v globálním nastavení na nVidii. To je podle mě sázka na jistotu.
A v bechmarku Mafie 2 se mi při nastavení nVidie v glob. nastavení normálně zobrazuje (mám GT 630M).
PC: AMD Vishera FX-6300|GA-970A-DS3|8 GB RAM|ASUS STRIX GTX 950 2G|Transcend SSD370S 256 GB & ST Bar. 7200.14 1TB|Seasonic SS-500ET-T3|W10 Pro 64b÷
Vím, že žádně dělo to není, ale zase aby na ní šly tyto hry na 15FPS se mi zdá divný.
I po nastavení kde jsem dal všude natvrdo na nVidii pořád Intel HD graphics :/
I po nastavení kde jsem dal všude natvrdo na nVidii pořád Intel HD graphics :/
ASUS K55V: Intel Pentium B980 2x 2.4 GHz, 4 GB RAM, nVidia GeForce 610M 2 GB, Seagate Momentus 500 GB
Zkus aktualizovat ovladače nVidie. Ale je to zvláštní - jedná hra, která mě chybně detekovala grafiku bylo GTA IV...
PC: AMD Vishera FX-6300|GA-970A-DS3|8 GB RAM|ASUS STRIX GTX 950 2G|Transcend SSD370S 256 GB & ST Bar. 7200.14 1TB|Seasonic SS-500ET-T3|W10 Pro 64b÷
Mně to dělají nejspíš všechny hry, asi krom FC3
GTA IV mám taky daný na nejnižších detailech a FPS taky max. 20
Ovladače aktualizované mám (310.90)
GTA IV mám taky daný na nejnižších detailech a FPS taky max. 20
Ovladače aktualizované mám (310.90)
vážně nikdo neví?
Tu je rebríček notebookových graf. kariet :
http://www.notebookcheck.net/Mobile-Gra ... 844.0.html
Keď si pozriete tie dve karty, čo sú v tom notebooku
- na 222 mieste je Intel HD Graphics 4000
a na 258 mieste je NVIDIA GeForce 610M (v tej istej - 3. Low-Midrange Graphics Cards kategórii),
čo sa mi vidí divné, že to dal výrobca do jednoho notebooku, tie karty výkonovo nie sú ďaleko od seba, moc sa ani neoplatí ich nejak prepínať, dokonca integrovaná Intel HD Graphics 4000, je výkonnejšia, ako tá samostatná NVIDIA GeForce 610M.
Ja mám vo svojom notebooku tiež dve karty, no každá je v inej kategórii, tam už sa ich skôr oplatí ich prepínať , hoci to tiež nieje nejaké delo.
3. Low-Midrange Graphics Cards : 222 - Intel HD Graphics 4000
2. Mid-Range Graphics Cards: 148 - NVIDIA GeForce GT 630M.
http://www.notebookcheck.net/Mobile-Gra ... 844.0.html
Keď si pozriete tie dve karty, čo sú v tom notebooku
- na 222 mieste je Intel HD Graphics 4000
a na 258 mieste je NVIDIA GeForce 610M (v tej istej - 3. Low-Midrange Graphics Cards kategórii),
čo sa mi vidí divné, že to dal výrobca do jednoho notebooku, tie karty výkonovo nie sú ďaleko od seba, moc sa ani neoplatí ich nejak prepínať, dokonca integrovaná Intel HD Graphics 4000, je výkonnejšia, ako tá samostatná NVIDIA GeForce 610M.
Ja mám vo svojom notebooku tiež dve karty, no každá je v inej kategórii, tam už sa ich skôr oplatí ich prepínať , hoci to tiež nieje nejaké delo.
3. Low-Midrange Graphics Cards : 222 - Intel HD Graphics 4000
2. Mid-Range Graphics Cards: 148 - NVIDIA GeForce GT 630M.
Jenže on tam nemá HD 4000, ale HD 2000 (Pentium B Sandy Bridge). Ale je vážně zvláštní, že většina her na tý nVidii
nejede, i když je v podstatě vynucená v ovladačích.
Zkusíme trochu střílet od boku. Co je to za ntb (výrobce a typ)?
nejede, i když je v podstatě vynucená v ovladačích.
Zkusíme trochu střílet od boku. Co je to za ntb (výrobce a typ)?
Jde o tento notebook:
http://www.czc.cz/asus-k55vd-sx378h-hne ... qqijggj6kf

Třeba je záhada v tomhle - jak přepnout monitor notebooku na nVidii? Když jsem to hledal v rozlišení obrazovky, tak tam to přepnout nešlo, jen jsem viděl, že monitor v noťasu jede pod Intelkou.
Dokonce jsem i zkoušel pravé tlačítko na hře -> spustit s grafickým procesorem > vysokovýkonný procesor nVidia (výchozí) a stejně nic...
Když se ohlížím po googlu a hledám, tak s tímto noťasem má víc lidí tento problém.
http://www.czc.cz/asus-k55vd-sx378h-hne ... qqijggj6kf

Třeba je záhada v tomhle - jak přepnout monitor notebooku na nVidii? Když jsem to hledal v rozlišení obrazovky, tak tam to přepnout nešlo, jen jsem viděl, že monitor v noťasu jede pod Intelkou.
Dokonce jsem i zkoušel pravé tlačítko na hře -> spustit s grafickým procesorem > vysokovýkonný procesor nVidia (výchozí) a stejně nic...
Když se ohlížím po googlu a hledám, tak s tímto noťasem má víc lidí tento problém.
Výrobca ntb Asus píše asi toto:
Aplikácie by mali byť predvolene spúšťané s podporou výkonnejšieho čipu, no ak to tak nie je dá sa to jednoducho prestaviť - pravým klikom na ikonku -> Spustiť s grafickým procesorom -> kliknúť na Vysokovýkonný procesor NVIDIA.
Ja mám tiež Asus: na ploche mám ikonku (graficky to pripomína presýpacie hodiny, táto funkcia je súčasťou ovladačov, ktoré som dostal k k ntb), táto ikonka má dve tlačidlá, ktorými sa dajú prepínať obe grafiky .
Aplikácie by mali byť predvolene spúšťané s podporou výkonnejšieho čipu, no ak to tak nie je dá sa to jednoducho prestaviť - pravým klikom na ikonku -> Spustiť s grafickým procesorom -> kliknúť na Vysokovýkonný procesor NVIDIA.
Ja mám tiež Asus: na ploche mám ikonku (graficky to pripomína presýpacie hodiny, táto funkcia je súčasťou ovladačov, ktoré som dostal k k ntb), táto ikonka má dve tlačidlá, ktorými sa dajú prepínať obe grafiky .
To první jsem zkoušel, bohužel nezabralo.
myslíš gadget s názvem "Instant On"? (jedna ikonka blesk, po přepnutí tam jsou přesýpací hodiny)
myslíš gadget s názvem "Instant On"? (jedna ikonka blesk, po přepnutí tam jsou přesýpací hodiny)
ano, to je ono.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 2487
-
od Kogaku
Zobrazit poslední příspěvek