Vyplatí se Win XP Pro x64? Vyřešeno
Vyplatí se Win XP Pro x64? Vyřešeno
Mám Pentium Dual-Core 1,87 GHz, GT 320M 1GB, 4 GB RAM a OS W7 HP x64. Když dělám Benchmark test třeba GTA IV nebo Mafie II, pokaždý mi to brzdí procesor. Ten je dle výsledku zatížen na 98% a grafika na +- 50%. FPS her se pohybuje okolo 20-23. Myslíte, že kdybych sehnal XP Pro x64, nastalo by ňáký vyplatící se zlepšení? Předpokládám, že by byl právě méně náročný na HW jak W7 x64 a tak by se mohl přidat výkon hrám. Ještě míň zatěžující by bylo určitě XP x86, ale zase nechci zbytečně přijít o možnost používat x64 OS když mi ho podporuje procesor. Na stranu druhou, šlo by na XP Pro x64 třeba takový GTA IV? V minimálních norocích hry stojí že je u XP potřeba SP3, jenže na Pro x64 je poslední jen SP2. Šla by ta hra vůbec?
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Vyplatí se Win XP Pro x64?
Ne. XP 64 měly hodně velké problémy s drivery.
Problém bych hledal jinde.
--- Doplnění předchozího příspěvku (30 Bře 2013 16:25) ---
Máš i na tyto hry hodně slabou konfiguraci.
Problém bych hledal jinde.
--- Doplnění předchozího příspěvku (30 Bře 2013 16:25) ---
Máš i na tyto hry hodně slabou konfiguraci.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Tak jsem pogooglil a jsem opačného názoru. S drivery problém je, holt někdo sežene, někdo ne. Minimální požadavky jsou CPU 700 MHz a 1 GB RAM. Viděl jsem srovnání s Vistama SP1 x64, na XP SP2 x64 díky menším požadavkům jely hry o 10-15 FPS lépe a jdou spustit i hry vyžadující SP3. Projel jsem inzeráty a našel jsem za pár kaček instalačku s licencí, tak to zkusím. Jelikož mám ale SATA disk, budu muset integrovat ovladače aby mi ho XPčka viděli, nevím jestli i tady, ale u x86 verze je to třeba. Nejsem si jistej, jsou to tyto? http://downloadcenter.intel.com/Detail_ ... ldID=21408
Zadne zlepseni nenastane, uz proto ze hra je 32bitova, takze XP a XP64 zadny rozdil
XP64 provozujeme roky a neznam jiny OS od Microsoftu, na kterem by tak casto byla modra smrt a bylo nutne ho reinstalovat. Modrou smrt dokaze zpusobit prakticky cokoliv - vcetne ovladace od tiskarny. Zmackne se v aplikaci tisk - a bum.
XP64 provozujeme roky a neznam jiny OS od Microsoftu, na kterem by tak casto byla modra smrt a bylo nutne ho reinstalovat. Modrou smrt dokaze zpusobit prakticky cokoliv - vcetne ovladace od tiskarny. Zmackne se v aplikaci tisk - a bum.
Taky neporovnávám XP a XP x64, ale W7 x64 a XP x64.
Pokud je procesor zatizeny na 100%, vymen procesor (bude urcite levnejsi nez licence Windows, kterou uz jednu mas)
Klidne si tam skus nainstalovat ten dobastleny Server 2003 prodavany jako XP64, ale uvidis sam ze to nebyl dobry napad.
Klidne si tam skus nainstalovat ten dobastleny Server 2003 prodavany jako XP64, ale uvidis sam ze to nebyl dobry napad.
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Procesor těžko vymění pokud je to notebook.Tak alspoň soudím podle mobilní verze grafiky.Ten 64.bitový XP mu samozřejmě nic nepřinese a je bláhové se domnívat,že ano.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Nepíšu nic o blahosti, ale o možnosti trochu zvýšit výkon ve hrách díky méně naročnýmu systému než je teď.
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
To ale určitě není. A pokud myslíš, že to udělá 15FPS, je to bláhovost 
//nehledě na to, že drivery neseženeš - na laptop.

//nehledě na to, že drivery neseženeš - na laptop.
Naposledy upravil(a) d1amond dne 31 bře 2013 16:47, celkem upraveno 1 x.
MS u XP x64 uvádí min. požadavky 700 MHz a 1 GB RAM, u W7 x64 1 GHz a 2GB RAM.
Procesor jde vymenit urcite, mela by tam jit T7600, ktera je 2x vykonnejsi
Ty XP64 tam nedavej, mame je na 30 pocitacich. Jsou horsi nez W7.
Ty XP64 tam nedavej, mame je na 30 pocitacich. Jsou horsi nez W7.
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
NuM3Ro píše:MS u XP x64 uvádí min. požadavky 700 MHz a 1 GB RAM, u W7 x64 1 GHz a 2GB RAM.
A proč by uváděli víc, když v té době byl 1GB ramky luxus, který si nikdo nemohl dovolit

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 2246
-
od Kminek