mikrofon shure sm58

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

mrkev
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

mikrofon shure sm58

Příspěvekod mrkev » 13 čer 2007 19:22

mám mikrofony dva...jeden na sluchátkách a jeden shure sm 58..........ten první funguje bez problémů....ale tzen druhý......mám všechno nastavení v hlasitosti na max ale ani záznam zvuku a ani ventrillo na tento mikrofon nereaguje......jedině v jednom programu lze nahrávat a to je navíc velmi potichu.....operační systém winXP......díky za pomoc....

Reklama
Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod Pic » 13 čer 2007 20:44

Nejlépe mikrofon odzkoušet ještě u kamaráda, ale pravděpodobně je nějak poškozený, nebo nevhodný pro vstup ke zvukové kartě.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 13 čer 2007 20:57

Mikrofony na sluchátkách bývají elektretové a mají 5 až 10 krát větší citlivost než dynamický SM 58. Navíc SM 58 je zapojený symetricky,a aby to hrálo do nesymetrického vstupu zvukové karty, v konektoru XLR musí být spojený pin 1 a 3 se stíněním kabelu a pin 2 je živý.

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 14 čer 2007 06:27

Ještě doplním mmmartina drobnou informací. Shure SM58 je legendou mezi rockovými zpěváky a neměl by chybět v kufru každého správného zvukaře (v mém chybí, koukal jsem se několikrát). Nechá si líbit i docela hrubé zacházení, tedy pokud ti do něj nějaké vemeno nebude foukat, jak uragán (jistě známe všichni test mikrofonu fouknutím, tak takhle se to nesmí dělat (!), má se mlaskat, foukáním se deformuje membrána), nebo s ním nebude mlátit o zem.
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

mrkev
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod mrkev » 14 čer 2007 08:51

Pic píše:Nejlépe mikrofon odzkoušet ještě u kamaráda, ale pravděpodobně je nějak poškozený, nebo nevhodný pro vstup ke zvukové kartě.

aha.......a můžu se zeptat jakto že mi na jiném počítači funguje bez problémů???.....a když si seženu jiný mikrofon bude se tento problém opakovat nebo se to týká jenom tohoto mica (shure sm 58)????

Btw:.....v programu Super Mp3 recorder pro......mi to nahrává sice ne moc nahlas (ale dá se to) a zvuk je naprosto čistý.....

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 14 čer 2007 20:17

Trochu odbočím, ale nedá mi to: jednomu kolegovi kdysi v šerém dávnověku, kdy mikrofony Shure se daly sehnat legálně snad jen v Hi Fi klubu ve Smečkách, se dostala do ruky nefunkční SM 58 s přerušenou cívkou. I nelenil a do "zmrzliny", která mu zůstala po demontáži systému, naimplantoval kapsli z nějaké Tesly AMD ... Okamžitě získal pověst nejlepšího zvukaře v širém okolí, protože mohl nabídnout alespoň jednu padesátosmu. A jak jsme mu všichni záviděli! Já alespoň do té doby, než mi pod slibem neprozrazení sdělil tajemství svého závratného úspěchu.
Ale zpět k problému: to, že to na jiném počítači chodí může být tím, že jeho zvuková karta má citlivější mikrofonní vstup. Předpokládám, že k připojení do toho jiného počítače používáš stejný kabel.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Sluchátka FiiO JT1 - Windows nechce načíst mikrofón Příloha(y)
    od HelFix » 11 pro 2024 17:55 » v Problémy s hardwarem
    5
    2691
    od HelFix Zobrazit poslední příspěvek
    12 pro 2024 13:50

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”