Dva operační systémy v jednom PC
Dva operační systémy v jednom PC
Prosím, mohli by jste mi poradit? Potřeboval bych nainstalovat Windows Vista tak, aby se mi nepřepsalo XP. Prostě abych měl v PC dva operační systémy. V mém starším PC to tak šlo. Vždy, než se spustil operační systém, tak mi to dalo na výběr který chci zpustit. Tahle možnost se tam oběvila vždy po instalaci druhého operačního systému. Když jsem to zkusil na tomhle PC, tak se mi op. systém přepsal. Nevíte jak dosáhnout toho, aby se mi op. systém nepřepsal a zůstali tam dva? Díky moc 

krtenek píše:Takže Vista ti prostě bez ptaní aktualizovala XP.![]()

Ale chtěl bych jí nainstalovat. Ale tak, aby se mi nepřepsal starý windows

A jak se tohle dělá? A nebude pak kapacita disku nějak rozdělená na dvě poloviny?krtenek píše:Tomu by mělo zabránit rozdělení disku na dva oddíly a Vistu hodit na ten druhý.

Tak pardon, špatně jsem to pochopil.Viktor.Z píše:Hej, to fakt né![]()
![]()
![]()
No to by bylo něco
Vista pěkně zadarmo
![]()
![]()
![]()
Ale chtěl bych jí nainstalovat. Ale tak, aby se mi nepřepsal starý windows
![]()
No když máš disk 80GB a rozdělíš na dva oddíly tak budeš mít dva po cca 40GB.Viktor.Z píše:A jak se tohle dělá? A nebude pak kapacita disku nějak rozdělená na dvě poloviny?
Nejjednodušší varianta je mít čistý disk, z instalačního CD XP spustit opravnou konzoli a disk rozdělit pomocí příkazu diskpart.
No pokud ale máš už XP instalovaný a chceš ho zachovat, můžeš zkusit Partition Magic (ale jen zakoupený!!!, shareware nic nedělá, jen ukáže jak by to vypadalo

Ale v otázce rozdělení disku ti poradí někdo zkušený!
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
USB-C hub nefunguje na jednom ASUS notebooku s Thunderbolt 4, na jiném ano
od Atjov1 » 20 bře 2025 19:58 » v Problémy s hardwarem - 10
- 5679
-
od Atjov1