Ahoj všem.
Mám operační systém W7.
Okolo třetí rano mě vzbudilo strašn chroustání HDD na notebooku, tak jsem zjišťoval co to je, Ve správci úloh jsem v aplikacích nic nenašel byli tam jen tři.
Tak jsem postupně vypnul antivir a pak připojení k internetu, stále beze změny, mrknul jsem na kdy je naplánována defragmentace, na středu 1:00, takže zde také nic.
Nakonec jsem se dostal přes správce úloh do sledování prostředků a zde jsem dle aktivity disku zjistil, že zde beží střídavě několik procesů svchost.exe a podle aktivity to byla asi příčina.
Protože, svchost zajišťuje jak jsem se dočetl chod nejrůznějších služeb zřejmě HDD zatěžovala nějaká služba. Která to byla a k čemu slouží, se mi ale zjisit do teď nepodařilo. Chroustání HDD přestalo přibližně v 3:18.
Chtěl jsem se tedy zeptat zda existuje nějaký log nebo záznam chodu služeb kde bych zpětně zjistil co se v danou dobu s PC dělo?
Nejsem příliš zběhlý v systémových věcech proto budu rád pokud mi někdo poradí kam se podívat.
Díky
Aktivita HDD - služby?
- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Aktivita HDD - služby?
Až to zase začne chroustat, nastraž pastičky na chrousty (tzv. chroustolapky), spusť správce úloh, ve Sledování prostředků zjisti PID instance svchost.exe, která je zodpovědná za nejvyšší počet diskových operací, přejdi na záložku Služby, nech služby srovnat podle PID a najdi PID toho svchost.exe. Uvidíš, které služby v dané instanci svchost běží.
-každý má svou pravdu a ta se nemusí vždycky shodovat s tvou vlastní
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Gmail-cudzia aktivita v prístupe v gmail Příloha(y)
od SteveDS » 06 zář 2024 21:58 » v Vše ostatní (bezp) - 2
- 3074
-
od SteveDS
Zobrazit poslední příspěvek
06 zář 2024 22:10
-
-
-
Rozdielny provider, rozdielne služby ako zapojiť
od 28_nitro_28 » 21 čer 2025 11:09 » v Sítě - hardware - 2
- 2726