nový comp & Vista - problémy se spouštěním sw/os

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

petrofff
Level 2
Level 2
Pohlaví: Muž
Stav:

nový comp & Vista - problémy se spouštěním sw/os

Příspěvekod petrofff » 21 dub 2013 11:16

Přechod z XP na Vista: aplikace (kt. na XP fungovaly tak jak měly = bezchybně) mi na Vistě dělají řadu problémů.
Začnu těmi nejpalčivějšími:
1. Vista nejde vypnout, resp. okamžitě se zase spustí.
Řešil jsem to přechodem do spánku, ale něco v noci (i vícekrát) rušilo MŮJ spánek neboť:
2. PC se samo spouštělo
Nakonec jsem zkusil před vypnutím vytáhnout síťový kabel(internet) a měl jsem poprvé klidnou noc.
PS.
Nevíte o nějakém webu/dokumentu, kde je objasněn rozdílný způsob spouštění Vista kontra XP (hlavně těch s autostartem, dále standalone kontra instalované ,certifikáty, UAC a další věci "pod kapotou" - mám z toho pěkný guláš...)

Reklama
d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Re: nový comp & Vista - problémy se spouštěním sw/os

Příspěvekod d1amond » 21 dub 2013 13:50

Nový komp a Vista? Kdo to takhle zpytlíkoval?
V BIOS vypni fci Wake on Lan.

//resp. to nebude úplně nový komp, ne? UAC klidně vypni. Aplikace nefungují prostě proto, že pod Vista nefungují - pokud to neodstraní spuštění zpětné kompatibility, tak není pomoci.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

petrofff
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod petrofff » 21 dub 2013 15:21

Wake On LAN mám dávno zakázaný.
Zkusil jsem jít do Správce procesů a ukončit obě instance scheduleru. Pak šel počítač skutečně normálně vypnout. Zato po zapnutí jsem musel vyplňovat celý formulář přihlašovacího profilu do softwarového telefonu x-lite (tyhle pokusy "naslepo" dost kradou čas)
O zpětnou kompatibilitu se ani nebudu pokoušet - pokud své programy správně spustím, chovají se identicky jako v XP.
PS.
jj PC je "nový" ve smyslu nově pořízený za levný peníz jako prozatímní řešení (a ty Visty32 spolu s dalším oem HP/compaq sofwarem "pod kapotou" k němu patří) ; případnou konfiguraci HW/SW mohu uvést

petrofff
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod petrofff » 25 dub 2013 07:24

d1amond píše:UAC klidně vypni

V XP jsem používal v systému jediný účet (autologin + práva správce):
PLUS = BEZCHYBNÁ INSTALACE, FUNKCE & INTEGRACE DO OS (ušetřen o jakékoli promýšlení/akcí navíc/popř. nutnost vytvoření a přepnutí do admin účtu)
MÍNUS = nutná opatrnost (i na webu) AV rezident + časté kontroly + sandbox + sledování procesů ...mnohdy asi zbytečně (AV false positive / z 99% bezpečné programy či experimenty)
HYPOTETICKÝ FATÁLNÍ SCÉNÁŘ = cosi spustí/nainstaluje komponentu =>důsledek: SW poškození hned či později (malware) k čemuž by v uživatelském účtu nedošlo Může ve Vistě pomoct UAC v takovémto případě anebo ne?

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Příspěvekod d1amond » 25 dub 2013 15:46

Moc velká paranoia. UAC mám vypnuté na všech zařízeních, používám jediný antivir a na malware kontroluju pc 1x za půl roku. Windows lehnou nejčastěji v důsledku chybné instalace aktualizací a to uživatel ovlivní jen tak, že prostě neaktualizuje.
Pokud se Malware do PC dostane, tak jen proto, že si jej uživatel sám nainstaluje (a tam se v UAC potvrzuje jen instalace toho "správného programu") - většinou jsou to nenápadné zaškrtávátka v instalacích.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”