neustálé bootování dokola

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

S.RealD
Level 1
Level 1
Pohlaví: Muž
Stav:

neustálé bootování dokola

Příspěvekod S.RealD » 05 zář 2013 23:11

Zdravím, prosím Vás mám velký zapeklitý problém

Už zhruba rok mi příjde že přišla nějaká pitomá novinka od microsoftu jako zabezpečení nebo buhvi co to je.

Za rok jsem zhruba do 5ti notebooků (nové) instaloval Win 7 Prof x64.
Vždy jsem používal, že jsem legálně z microsoft stránek stáhl soubory univerzální k instalaci jakékoliv verze win 7 na USB flash disk abych to mohl bootvat z USB - je to rychlejší a některé měnší ntb nemají mechaniky tak pro sychr. Následně při instalaci dopíši klíč co je zakoupen k notebooku. Vše proběhne ok.
Jakmile je hotovo, tak když se resetuje a měl by naběhnout tak nic. Furt dokola se bootuje - asi takto to vypadá. Zapne, ukáže se logo desky nebo výrobku, zhasne.........zapne, ukáže se logo, zhasne a takhle to dělá dokola jak kdyby neexistoval bootsector. Ani chybu to nevyhodí - nic !!! Sakra proč?

Tak jsem začal - zkouším to samé z více flashdisků. flash diskem to není. Zkoušel jsem udělat boot flash né z těch soubroů ale třeba z origo DVDčka. A furt to samé dokola. Zvláštní je, jak se to začlo dělat u více notebooku hlavně u těch nových. Jediné co pomůže - je nainstalování z origa DVD. Vše projde bez problému. Co je to za blbost? Nějaká blbá ochrana proti pirátům? Jak tomu předejít? Protože in-place upgrade nejde, přes dvd obnovení systému to žádnou chybu nenajde. No nevím co už. Prosím poraďte. Přividělávám si tím, vše legálně a tohle by bere celkem dech a nervy. Díky moc

Reklama
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Re: neustálé bootování dokola

Příspěvekod petr22 » 05 zář 2013 23:18

Pokud mas zakoupenu OEM licenci k notebooku, je na notebooku uz predinstalovana od vyrobce hardware a nebo pri koupeni samostatne mas instalacni DVD.

To co stahujes z webu Microsoftu neni v zadnem pripade legalni, protoze nesplnujes podminky pro prodej (jedna se o elektronickou distribuci dostupnou pouze v USA). Stazeni z webu cesky autorsky zakon nepovoluje a Microsoft ho v CR neposkytuje. Instalace z DVD je jedina legalni moznost, samozrejmne po pouziti predinstalovane verze na hdd od vyrobce. V pripade OEM verze navic Microsoft neposkytuje zadnou podporu, tu na sebe prebira sestavovatel pocitace.

Cim delas boot flash z DVD? Oficialni utilitou od Microsoftu to zatim vzdy fungovalo, s ruznymi jinymi programy to delalo vsemozne veci vcetne popisovaneho jevu (restart stale dokola). http://technet.microsoft.com/en-us/solu ... 07791.aspx. Pokud to z DVD jde a flasky z nej delane ne, je problem podle me v procesu vytvareni bootovaci flashky.

U vsechn notebooku ktere podporuji Secure Boot je treba ho v BIOSu vypnout, pokud se neinstaluji Windows 8 nebo 8.1.

S.RealD
Level 1
Level 1
Stav:

Re: neustálé bootování dokola

Příspěvekod S.RealD » 17 zář 2013 11:39

Takže notebooku kupujeme bez OS. Chci tam dostat Win. Ale prostě u těch nejnovější se stává, že se bootují neustále dokola. Jakoby se poškodil boot sector. jediné řešení, které teď mám je, že udělám nový oddíl, tam nacpu další windows. Z těch druhých windows nastavím primár na první a pak to jde. Nabootuju první a zruším, smažu ten druhý. jenže tenhle prasácký způsob je strašný. Prostě chci, aby to fungovalo jak má.

Mám prostě možnost koupit občas levně notebook bez os, a pak si na netu koupím windows jako samotný klíč. Neříkej mi, že takhle pitomě pro nás v ČR můžeš koupit jen Windows s opt. médiem? Proč by si nešlo koupit jen klíč???
Prostě licenci bez opt. média kupuji...A navíc na tom my nezáleží. Důležitý je ten problém proč se děje. Občas když dělám servis notebooku, tak potřebuji na něm přeinstalovat OS. Někdy právě je to notebook s OEM takže na spodní straně notebook je vylepený klíč.
Po sléze vemu univerzální instalátor kde mam vše od home až po ultimate a chci to tam dát. Jenže jsou tyto blbé problémy.

Secureboot v BIOSu jsem zatím ještě v žádném nenašel

--- Doplnění předchozího příspěvku (17 Zář 2013 11:41) ---

a ten MDT toolkit - to je co prosím tě? Děkuji

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Neustálé scrollování
    od krystofb » 23 pro 2024 11:35 » v Vše ostatní (sw)
    0
    2913
    od krystofb Zobrazit poslední příspěvek
    23 pro 2024 11:35
  • Neustále mi mizí body obnovení ve Win 10 - co s tím? Příloha(y)
    od Minapark » 25 srp 2024 19:26 » v Windows 11, 10, 8...
    38
    15897
    od Minapark Zobrazit poslední příspěvek
    16 zář 2024 10:58

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”