Příspěvekod Mr.Voza » 04 říj 2013 08:03
A ještě se zeptám na jeden konkrétní případ - ITCrowd psal, že na 64bit OS běžej 32bit aplikace pomalejc, protože běžej emulovaně. Dá se nějak přesnejc říct (vyjádřit třeba zhruba v procentech), o kolik pomalejc poběží 32bit aplikace na 64bit OS, než kdyby běžela na 32bit OS? Je mě jasný, že to nepůjde říct uplně přesně, ale aspoň takovej odhad pro představu o kolik výkonu příjdu, když budu provozovat 32bit aplikaci na 64bit OS.
O co mě jde a proč se na to ptám - mám 2 podobný PC. V obou je Athlon X2 4800+, v obou je 2x1GB RAM DDR400 dual chanel, v obou je disk SATA2, v jednom je ještě myslím grafika Radeon HD4870 512MB 256bit, ve druhým je nějaká integrovaná na desce (kancelářskej PC). V obou jsem měl do nedávna WinXP 32bit a cca před půl rokem jsem na obou přešel na Win7 64bit. S tím Win7 jsou obě PC znatelně pomalejší - start systému trvá dýl, spouštění jednotlivejch aplikací je pomalejší a dlouho to hrabe na disku, než se aplikace zapne, třeba i rolování po delší webový stránce je takový pomalejší, než bylo s XP, s tím XP to bylo prostě celý takový svižnější... Bral jsem to, jako že je to prostě tím, že jsou to Win7, který jsou novější a tím pádem i HW náročnější... Teď jsem si ale přečet, co psal ITCrowd o tý emulaci, tak mě napadá, jestli to němůže bejt všechno pomalejší proto, že jsem špatně zvolil verzi Win7 64bit. Drtivá většina aplikací, ne-li všechny, který používám, jsou 32bit. Dá se předpokládat, že kdybych to přeinstaloval na Win7 32bit, tam by se celý PC ZNATELNĚ zrychlilo? Nebo by to zrychlení bylo NEZNATELNÝ a když už tam mám 64bit, tak už se s přeinstalováním nevyplatí patlat?
edit: pro upřesnění - ty RAMky jsou samozřejmě DDR2 800 dual chanel a ne DDR 400 dual chanel, jak jsem psal...
Naposledy upravil(a)
Mr.Voza dne 04 říj 2013 12:58, celkem upraveno 1 x.