Rád bych si zahrál jednu starou hru. Jedná se o Dark Reign. Používá DX3, jenž je naštěstí součástí instalace. Momentálně mám Win7 64bit ultimate. Hra ve Win7 i ve Win XP běhat. Bez potíží běhá ve Win98. Proto jsem se rozhodl vytvořit si virtuální PC s krabicovými Win98. Hra běží, ale nevím, jak přepnout obrazovku do pravého fullscreenu. Něco jako fullscreen docílím klávesami ctlr+alt+pause. Problém je ten, že Okno Virtual PC se přepne do fullscreenu, ale s černými okraji. Když hru pustím, hra se objeví uprostřed a zabírá asi 1/10 obrazovky a okolo je černý okraj. Šíře okraje se mění dle rozlišení. Hra je velice stará a mám podezření, že umí jen 800x600.
Jak donutit vitrualPC, aby toto roztáhlo na celou obrazovku bez okrajů? Pokud to nejde, potřeboval bych poradit nějaký jiný free program na virtuální pc, jenž fullscreen a Win98 zvládá. I když radši bych využil to co už mám.
Jak dosáhnout pravého fullscreenu ve virtual PC ve WIN7
- Speed_dead
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Jak dosáhnout pravého fullscreenu ve virtual PC ve WIN7
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.
Re: Jak dosáhnout pravého fullscreenu ve virtual PC ve WIN7
V win 98 dej pravym na plochu a uprav rozliseni obrazovky.
- Speed_dead
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
To jsem zkoušel - dám největší, co dovolí VirtualPC - mám černý okraje. Dám větší než VirtualPC dovolí - oznámí chybu a rozlišení se nezmění. Pustím hru - rozlišení se automaticky změní (tuším na 640x480 či 800x600 a aktivní okno hry se scvrkne do úměrný velikosti - tak do velikosti pohlednice. Skončím hru a okno Virtual PC se roztáhne na přednastavenou velikost. Pořád s černými okraji. Pravý fullscreen to není.
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
-
- Pohlaví:
Kup si VMWare 9. Tam win98 fungují naplno, podmínkou je mít nainstralovány VMWare Tools. Jen nevím jak je to tam s DX.
- Speed_dead
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Ta hra, jenž se pokouším rozběhat, tak není 3D, ale directX3 vyžaduje. Koukal jsem, že už je WW10. Mám přesto vzít tu 9? Toto asi bude řešení, nicméně jsem doufal, že to půjde vyřešit nějakým fíglem ve VitrualPC. Třeba i tím, že poradíte, jak ji rozběhat přímo pod Win7. Problém je ten, že ani instalace té hry (Dark Reign) neprojde.
Edit: Tak hraním s kompatibilitou a dálšími nastaveními se mě ji podařilo rozběhat přímo ve Win. Mám teď další problém - mám podezření, že to ve Win7 běhá jen v 16 barvách - je to fest flekatý.
Menu vypadá otřesně, ale dá se použít - je čitelné. Screen nezachycuje vysvícený text menu. Netuším proč, když tam byl.
Vlastní hra je už o něco lepší. Grafika hry není nijak úžasná, ale i tak jsou ve hře vidět jasné grafické chyby.
Edit: Tak hraním s kompatibilitou a dálšími nastaveními se mě ji podařilo rozběhat přímo ve Win. Mám teď další problém - mám podezření, že to ve Win7 běhá jen v 16 barvách - je to fest flekatý.
Menu vypadá otřesně, ale dá se použít - je čitelné. Screen nezachycuje vysvícený text menu. Netuším proč, když tam byl.
Vlastní hra je už o něco lepší. Grafika hry není nijak úžasná, ale i tak jsou ve hře vidět jasné grafické chyby.
Zpět na “Windows 11, 10, 8...”