Windows XP nejde nainstalovat z USB Vyřešeno

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

giero
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Windows XP nejde nainstalovat z USB  Vyřešeno

Příspěvekod giero » 29 lis 2013 07:55

Zdravím, koupil jsem si Dell D400 bez mechyniky a OS. Po prostudvání někalika návodů, jsem si nabootoval flasku přes Komku systémem XP profesional SP3 (ze spodu mám product key pro win xp prof). V biosu jsem se dostal na bootování přes F12, dal z USB. Vyskočila hláška kde, jsem zmáčkl 2jku pro zformátování disku. To proběhlo, ale vyskočila hláška něco jako ,,<Windows root>\system 32\hal.dll chybí". Jsem si říkal to je, ale v p...., tak jsem začal hledat zase na netu. Po několik forech jsem spustil pc a dal opět F12, o zmáčkl 1 pro nainstalovani win. Vše fungovalo, asi jak má až do doby než jsem měl zadat product key, ten jsem zadal a nahlásilo to že je neplatný. Po několika marných pokusech jsem udělal asi monstrozní chybu. (Teďka už asi všem doklapne, že o pc toho moc nevím) Jelikož jsem se nemohl nikam dostat, vypnul jsem zdroj a počkal jsem až se vybije baterka. Začal jsem zase studovat fora, stáhl a jsem si WinToFlash, jiný iso soubor s win xp prof, na bootoval jsem si flashku, píchnul jsem jí do pc a.... nic. Na obrazovce bliká ,,_", když v biosu nastavím bootování s disku, tak tam vyskočí ,,<Windows root>\system 32\hal.dll nenalazen nebo je poškozen a prej to mám přeinstalovat". F8 nepomáhá. Co teďka?
Myslím si, že asi budu muset přeformátovat disk, problém je, že tak ztratím záruku (šroubek je přelepen) od int. obchud co mě to prodal. Šlo by použít Active@KillDisk? Napadá ještě někoho co bych mohl dělat?

Reklama
emba5
Level 3.5
Level 3.5
Pohlaví: Žena
Stav:

Re: Windows XP nejde nainstalovat z USB

Příspěvekod emba5 » 29 lis 2013 08:19

XP ma problémy s instalaci z USB.Jednodušší je půjčit externí mechaniku.Sformátovat to můžeš z USB linuxu, nebo http://www.slunecnice.cz/sw/gparted/ http://gparted.org/livecd.php.
Jsem flegmatik no a co?

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 29 lis 2013 08:27

Hlavni problem je to, ze instalujes verzi Windows, na kterou nemas platny klic

Odkud je COA stitek, kdyz notebook byl kupovan bez OS a na jakou verzi presne je to instalacni medium? OEM, retail, VLK.

giero
nováček
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod giero » 29 lis 2013 09:53

emba5 píše:XP ma problémy s instalaci z USB.Jednodušší je půjčit externí mechaniku.Sformátovat to můžeš z USB linuxu, nebo http://www.slunecnice.cz/sw/gparted/ http://gparted.org/livecd.php.

Koupil jsem si, čtečku na ide/sata disky a měla by tam jít připojit i CD mechanika, ale připojuje se to přes usb (zdroj tomá vlastní). To mě asi problém nevyřeší co?

--- Doplnění předchozího příspěvku (29 Lis 2013 09:58) ---

petr22 píše:Hlavni problem je to, ze instalujes verzi Windows, na kterou nemas platny klic

Odkud je COA stitek, kdyz notebook byl kupovan bez OS a na jakou verzi presne je to instalacni medium? OEM, retail, VLK.

Moc zkratek na mě. Typuju, že ten notas byl v nějaký firmě, která ho pak prodala té společnosti od které ho mám. Ta jen zkontrolovala funkčnost a naformatovala disk.

Ze spodu je štítek s product klíčem na Windows XP professional, jsou tam i nějaká další čísla, která můžu doplnit do komentáře až zítra. Jinak jsem si stáhnul iso soubor Windows xp profesional SP3 32 bit.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 29 lis 2013 09:59

Kdyz to slozis, je z toho externi USB DVD mechanika. To bude urcite fungovat, vyzkouseno mnohokrat. Neresi to ale problem s produktovym klicem.

giero
nováček
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod giero » 04 pro 2013 07:07

Tak už je hotovo. Nakonec jsem porušil záruku, disk jsem vyndal a naformátoval přes čtečku disků. Když jsem zkoušel připojit cd mechaniku přes čtečku disků, vůbec jí to nenašlo. Podle návodu na to musí být nainstalovaný ovladač. Ten tam bez systému nedostanu. Po několika marných pokusech o vytvoření instalační flashky, s měněním instalačních cd a iso souborů, různých programů pro vytváření bootovací flashky, Jsem byl nakonec úspěšný s image souberm z edisk.cz a programem Komku, ale musel jsem to dělat na ntb přítelkyně s XPčkama. Na mojich win 7 jsem jen ztrácel čas. WinToFlash mě taky nefungovalo.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Nelze nainstalovat Windows 11
    od helpmeboys » 04 pro 2024 14:52 » v Vše ostatní (sw)
    2
    2889
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    04 pro 2024 14:59
  • Náhrada za Windows 7, Windows XP pro MS Office a internet CZ - Obdobný podobný Windows 7 OS pro 64bit. a 32bit. PC
    od IMB » 28 črc 2024 15:25 » v LiNuX a ostatní alternativní OS
    6
    7856
    od zeus Zobrazit poslední příspěvek
    05 srp 2024 15:30
  • Nelze nainstalovat W10 Příloha(y)
    od sasshrek » 08 zář 2024 13:26 » v Windows 11, 10, 8...
    4
    3233
    od sasshrek Zobrazit poslední příspěvek
    08 zář 2024 15:12
  • Supermium - Chromium "Google Chrome" výborný internetový prohlížeč pro Windows XP, Windows 7 od Windows 2k a vyšší verze
    od IMB » 13 říj 2024 16:00 » v Internet a internetové prohlížeče
    2
    5557
    od HelFix Zobrazit poslední příspěvek
    14 říj 2024 21:13
  • Nejde nainstalovat aktualizace Win 10 64 (KB5046613)
    od Minapark » 16 lis 2024 09:04 » v Windows 11, 10, 8...
    8
    3872
    od Minapark Zobrazit poslední příspěvek
    20 lis 2024 12:00

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”