WIN 8.1 vs porty LPT a COM

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Panic
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

WIN 8.1 vs porty LPT a COM

Příspěvekod Panic » 22 pro 2013 11:08

Co Win8 a LPT , COM port jde to vůbec dohromady? toto mě na XPčkách fungovalo http://buger.czechian.net/dalk_ovl.htm . Na novém PC mám základní desku MSI B85M-E45 na desce je LPT a COM sice já jsem neměl je vyvedené ale stačilo tam dát kšandy nebo jak to nazveme (to jsem nedělal já ale pozvaný IT) na mé upozornění na přítomnost těchto portů a mou žádost na jejich vyvedení.Jsou tyto konektory dobře zapojeny viz příloha kde je červená tečka je na tom kablíku červený drátek který označuje pozici 1 díky

Pozn. Na LPT port chci připojit tiskárnu Epson LX-300
Přílohy
MSI B85M-E45.jpg

Reklama
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Re: WIN 8.1 vs porty LPT a COM

Příspěvekod petr22 » 22 pro 2013 11:24

Fungovat bude vse, co nepristupuje primo na hardware, ale pouziva Windows ovladac. Jedina moznost je to skusit, ze zarizeni ktere my pouzivame nefunguje prakticky nic (ale mame velmi specificke aplikace). To ale neni problem Windows 8, protoze jediny system kde to funguje jsou XP.

Tiskarna bude fungovat pokud na ni existuje ovladac pro Windows 8 (nebo nejaky na jiny, kompatibilni model).

Panic
nováček
Stav:

Re: WIN 8.1 vs porty LPT a COM

Příspěvekod Panic » 22 pro 2013 11:44

Tiskarna bude fungovat pokud na ni existuje ovladac pro Windows 8 (nebo nejaky na jiny, kompatibilni model)

Pod WIN8 existuje ovladač na tuto tiskárnu a přeci ta tiskárna pevně věřím zatím nefunguje :roll:

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”