Windows 7 - reinstalace - HP_recovery

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Creatives
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Windows 7 - reinstalace - HP_recovery

Příspěvekod Creatives » 23 pro 2013 21:06

Ahoj,
potřeboval bych poradit ohledně přeinstalaci mého windowsu.
Původně jsem měl originál Home premium a chtěl jsem ho přeinstalovat. Bohužel při koupě jsem nedostal instalační cd a tak jsem si stáhl z netu windows ultimate, což byla chyba. Na PC přitom mám HP_Recovery jednotku ovšem při pokusu o přeinstalaci přes nějaký norton ghost 14 mi to házelo chybu(asi, že jsem měl v mechanice ultimate? chtělo ať najdu nějaký soubor s koncovkou něco s . w, už nevím) tak proto jsem nainstaloval ten ultimate. Teď mi to píše, že windows je neplatný a nemůžu ani vložit flashku. Tudíž bych chtěl zpátky origo home premium a udělat to přes ten recovery ovšem nevím jak na to. V PC totiž nemám žádný recovery manager. Ze spodu pc mám nálepku s klíčem, ale to už nejde přečíst. Naštěstí jsem si ještě u origo zjistil klíč přes nějaký software, takže tu snad nebude problém. Chci se tedy zeptat jestli si můžu stáhnou cracklou verzi windowsu home premium a vložít origo klíč? Půjde to? Nebo jak to funguje to recovery? Musím mít k reinstalaci CD? Předem dík za brzké odpovědi.

Reklama
guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Windows 7 - reinstalace - HP_recovery

Příspěvekod guest » 23 pro 2013 21:12

Jak funguje Recovery je přece napsané v manuálu.

Já tu mám pouze
Při prvním spuštění je možné vytvořit zálohu.Provede se standardně na 13ks CD nebo 3ks DVD.Recovery CD/DVD je také možné vytvořit kdykoliv později avšak nesmíte si zrušit skrytou partition a vytvoření CD/DVD je možno pouze jedenkrát.

Ovšem je tam nějaká klávesa na obnovení.

Creatives
nováček
Stav:

Příspěvekod Creatives » 23 pro 2013 21:20

Aha, já mám ještě jednu jednotku HP_tools kde se ukládali zálohy, ovšem ten disk jsem používal na data a ta záloha se mi v podstatě nikdy neudělala, poěnvadž nebylo tam dostatek místa :( Když otevřu "Zálohovaní a obnovení" tak tam lze jenom vytvořit bitovou kopii(ale nyní mám ultimate a to nechci) a nebo vytvořit disk pro opravu a to mi je na nic co? Problém je v tom, že nemám tu žádnou zálohu co? Šlo by teda stáhnout windows home premium a vložit origo klíč? A stačí jenom klíč nebo ještě něco je k aktivaci potřebné? Měl jsem 32bit, myslíš, že bude fungovat i na 64bit?

Jinak manuál pro obnovení windows 7 jsem na netu nenašel. Mám HP Probook 4510s a všude mají jenom pro XP a Visty. Doma už nic nemám :(
Naposledy upravil(a) Creatives dne 23 pro 2013 21:28, celkem upraveno 1 x.

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 23 pro 2013 21:27

Myslel jsem manuál, který se dává k počítači při jeho koupení a který většina lidí nečte, jelikož jim to přijde zbytečné. Výsledek je zde!

Není to zrovna košér, ale můžeš to zkusit stáhnout. Zda to bude fungovat je ve hvězdách. Záleží na tom jakou sprasenou verzi někdo dal k dispozici a co si stáhneš.

Já na lidi kteří někam z vrozené dobroty upnou systém ke stažení moc nevěřím.

Creatives
nováček
Stav:

Příspěvekod Creatives » 23 pro 2013 21:41

To jsem našel, ale bohužel po Esc zkratku F11 tam nemám. Mám na výběr jeno boot, bios nastavení a nějakou diagnosu. Bohužel ani Recovery manager v PC nemam. ale prvotně jak jsem ntb tak se mi hned po zapnutí windows instaloval sám a dokonce mám zaplněný ten recovery disk. Takže nevím kde je zrada :( Zkusím asi to iso

zeus
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:

Příspěvekod zeus » 25 pro 2013 13:58

Creatives píše:Ze spodu pc mám nálepku s klíčem, ale to už nejde přečíst. Naštěstí jsem si ještě u origo zjistil klíč přes nějaký software, takže tu snad nebude problém.

Ten klic ti je na nic, protoze potrebuje jedno konkretni DVD a to na netu nestahnes.
Recovery u HP jde spustit i primo z toho oddilu, kdyz ho das jako aktivni a nabootujes z nej.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”