Dobrý den,
nedávno jsem si koupil SSD. Protože moje sestava při nákupu neobsahovala DVD s Windows, nýbrž pouze Recovery partion na HDD, přemýšlel jsem, jak nainstalovat na nový disk Windows. Nejjednodušší řešení mi připadá instalace pomocí recovery disků, které jsem si již vytvořil.
Mám však otázku-když odpojím původní disk, kde je na C: nainstalován Windows, zrecoveruji ho na SSD disk, kde bude taky pod C:, co se stane při připojení HDD? Nebude problém s dvěma oddíly C:?
Děkuji za odpověď
Oddíly disků po reinstalaci
-
- Pohlaví:
Re: Oddíly disků po reinstalaci
Nejjednodušší asi bude použít nějaký program na migraci systému z HDD na SSD.
http://www.chip.cz/trendy/paragon-migra ... l-edition/
http://www.chip.cz/trendy/paragon-migra ... l-edition/
PO čisté instalaci na SSD a po připojení druhého dsiku bude stačit v BIOSu nastavit ze kterého disku se má prioritně BOOTovat a písmenka disků už si ošéfuje spuštěný systém... ale migrace bude asi lepší řešení (překopíruje to kompletně celej systém, programy i s nastavením a ovladači...
Říkám co si myslím a myslím si co chci...
ASUS ROG G751JT-T7009H / i7-4710HQ 2.5Ghz / 8GB / 256 GB SSD + 1TB HDD / GeForce GTX 970M
Apple MacBook Air M1
ASUS ROG G751JT-T7009H / i7-4710HQ 2.5Ghz / 8GB / 256 GB SSD + 1TB HDD / GeForce GTX 970M
Apple MacBook Air M1
O tom jsem taky přemýšlel, udělat recovery původního systému a následně bitovou kopii na SSD, nicméně vzhledem k skoro až nemožnosti změny názvu(resp. písmene) oddílu systémového disku by mě čekalo obnovení minimálně 2x. Navíc mám obavu, že vzhledem k tomu, že se jedná o obnovená do továrního nastavení, udělá mi to formát celéhu disku, tj. všech oddílů, ne jenom toho systémového.(to je moje domněnka, jestli to tak není, tak by se jednalo nejspíš o jednodušší metodu)
Co jsem se zatím dočetl tak obnovení z recovery disků se rovná továrnímu nastavení počítače, tj. včetně ovladačů a programů výrobce. Tzn. že v tom by de facto rozdíl nebyl.
Co jsem se zatím dočetl tak obnovení z recovery disků se rovná továrnímu nastavení počítače, tj. včetně ovladačů a programů výrobce. Tzn. že v tom by de facto rozdíl nebyl.
-
- Pohlaví:
Pleteš pojmy s dojmy a nějak mi uniká co chceš?
Migrace ti vše přenese na SSD a HDD potom zformátuješ a budeš používat na data.
Migrace ti vše přenese na SSD a HDD potom zformátuješ a budeš používat na data.
No jde mi o to, aby byl SSD disk ve Windows první, tedy jednotka C:. A momentálně mám na disku C: původní kopii Windows. SSD po migraci systému nepůjde změnit na C:, ne? Nebo se pletu?
-
- Pohlaví:
Pleteš.
Především ti nepůjde udělat nějaké recovery které si udělal na HDD narvat na SSD /jistý si ale nejsem/. Takže máš jenom čistou instalaci.
Ty ovšem nemáš instalační médium a tak ti asi nic než migrace nezbývá.
Výše už napsal kolega - o písmenka se postará systém . Ostatně není věda je změnit dle libosti.
Především ti nepůjde udělat nějaké recovery které si udělal na HDD narvat na SSD /jistý si ale nejsem/. Takže máš jenom čistou instalaci.
Ty ovšem nemáš instalační médium a tak ti asi nic než migrace nezbývá.
Výše už napsal kolega - o písmenka se postará systém . Ostatně není věda je změnit dle libosti.
normalne to naklonuj pomoci SW k disku SSD. bluespirit to tu psal uz 3x:-)
ok, díky moc za rady
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Nekvalitní zvuk po reinstalaci Win 11 Příloha(y)
od mateo- » 13 úno 2025 15:23 » v Problémy s hardwarem - 15
- 6161
-
od mateo-
Zobrazit poslední příspěvek
16 úno 2025 16:09
-
-
- 8
- 3307
-
od sabrik
06 pro 2024 15:35
-
- 3
- 1994
-
od Jirka88
12 zář 2024 19:44
-
-
Reinstal Win 11 a formátování disku Příloha(y)
od Kemot » 06 říj 2024 18:53 » v Windows 11, 10, 8... - 7
- 3230
-
od šulda
06 říj 2024 20:58
-
-
- 3
- 5127
-
od petr22