Zdravím,
řeším menší problémek. Byl jsem donucen ze svého notebooku udělat stolní PC. A teď řeším jak na to. Mám tu dva problémy, které se mi nedaří vyřešit. :/
1. Používaný monitor
Nedaří se mi nastavit, aby jako hlavní monitor byl používaný extérní monitor. Z nějakého důvodu je stále používaným monitorem monitor notebooku. Pokud se pokusím nastavení přepnout na použití projektoru, tak je extérní monitor bez obrazu. :/
2. Probuzení z řežimu spánku
Dalším problémem je probuzení počítače z režimu spánku pomocí extérní klávesnice.
Používaný systém je Microsoft Windows 7 Prof 64bit.
Děkuji za vaší pomoc :)
--- Doplnění předchozího příspěvku (30. Leden 2014 (15:24:47)) ---
Ještě mě napadlo, že by se vůbec usínání nemuselo řešit, pokud by notebooku nějak vážně nevadilo, že je pořád zapnutý. :)
Jak z notebooku udělat stolní PC
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Jak z notebooku udělat stolní PC
1. Rozsirena plocha funguje? Tedy dostanes na ten monitor alespon nejaky obraz?
2. Neupadne az do hibernace? Provoz 24/7 IMHO nevadi.
2. Neupadne az do hibernace? Provoz 24/7 IMHO nevadi.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Zdravím. Koukám že máš Acer Aspire E1. Taky mám doma Acer a pro přepnutí na externí monitor slouží klávesová zkratka Fn+F5 ( nebo ta Fková klávesa, co má na sobě nakreslené dva monitory-jen černý a jeden světlý)
Máš tam takové klávesy ? Pokud ano, zkus je. Měly by tam být a fungovat.
Máš tam takové klávesy ? Pokud ano, zkus je. Měly by tam být a fungovat.
PC: skládané CPU: AMD Phenom II X4 945 3,0 GHz RAM: 8GB DDR3 Kingston HyperX blu GPU: GAINWARD GTX560 GS Motherboard :AsRock N68C-GS FX Zdroj: Fortron HEXA 500W
Case: EuroCase ML5410 NTB: Acer Aspire 5551G RAM: 4GB RAM Samsung CPU: AMD Phenom II X3 N830 2,1GHz GPU: AMD Radeon HD 5650 1GB GDDR3
Case: EuroCase ML5410 NTB: Acer Aspire 5551G RAM: 4GB RAM Samsung CPU: AMD Phenom II X3 N830 2,1GHz GPU: AMD Radeon HD 5650 1GB GDDR3
- Difadon
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Zdravím,
Asi jsem to špatně popsal. :) Na extérním monitoru obraz mám. Ale zároveň i na interním monitoru. A pokud se pokujím pomocí Win + P přepnout na Pouze projektor, monitor obraz ztratí. :/
Bohužel pomocí klávesnice Aceru to zkusit nemohu. Původní klávesnice je v háji. Takže jedu přes extérní.
Jediné co mě napadlo je ntb otevřít a interní monitor prostře natvrdo odpojit, aby ho ntb nemohl při instalaci systému vůbec najít. :)
Právě, že až do hibernace nejde. To jsem ve správě napájení vypnul. :/
Asi jsem to špatně popsal. :) Na extérním monitoru obraz mám. Ale zároveň i na interním monitoru. A pokud se pokujím pomocí Win + P přepnout na Pouze projektor, monitor obraz ztratí. :/
Bohužel pomocí klávesnice Aceru to zkusit nemohu. Původní klávesnice je v háji. Takže jedu přes extérní.
Jediné co mě napadlo je ntb otevřít a interní monitor prostře natvrdo odpojit, aby ho ntb nemohl při instalaci systému vůbec najít. :)
Právě, že až do hibernace nejde. To jsem ve správě napájení vypnul. :/
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Notebook staci nechat zaklapnuty, pak se interni LCD nepouziva. Ale melo by jit nastavit v ovladaci graficke karty, ze chces pouze externi monitor.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
- Difadon
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
To jsem vyzkoušel. Bohužel je problém, že po restartu se nastavení opět obnoví do původního. Takže to pak způsobuje, že pokud se pokusím NTB otevřít, tak se rozsvítí interní monitor a na extérním se zobrazí obraz v rozlišení interního monitoru. :/
A nedá se nastavit výchozí monitor v BIOSu?
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
- Difadon
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Také nelze. V BIOSu nemám o klávesnici ani o monitoru jedinou zmínku. :/
--- Doplnění předchozího příspěvku (31. Leden 2014 (15:31:33)) ---
Ale podařilo se mi dopracovat k tomu, že probuzení bych mohl vyřešit tím, že bych povolil ve správci zařízení probouzení pomocí tohoto zažízení. Zde jsem v položce klávesnice našel Zařízení klávesnice standartu HID, zde ale možnost povolená je. :/
--- Doplnění předchozího příspěvku (31. Leden 2014 (15:31:33)) ---
Ale podařilo se mi dopracovat k tomu, že probuzení bych mohl vyřešit tím, že bych povolil ve správci zařízení probouzení pomocí tohoto zažízení. Zde jsem v položce klávesnice našel Zařízení klávesnice standartu HID, zde ale možnost povolená je. :/
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 1671
-
od kerubin
Zobrazit poslední příspěvek
07 pro 2024 23:14
-
-
1000 Mb/s internet + stolní PC s Wi-Fi Příloha(y)
od WolfGunCZ » 09 srp 2024 18:54 » v Vše ostatní (inet) - 6
- 4837
-
od meda2016
Zobrazit poslední příspěvek
14 srp 2024 12:30
-
-
- 2
- 3194
-
od BigSandy