Ahoj,
vím, že tento problém je řešen na hodně stránkách, ale nikde i přes to bych se chtěl ujistit o variantách. Mám přehlcený systém (hodně se začal kousat atp.-> zkrátka nutná přeinstalace). Nojo, jenže můj notebook (Asus k53s s Windows 7 Home Premium x64) obsahoval již při koupi tyto Wokna a žádný Recovery disk ani instalační DVD přiloženo nebylo.
Od kamaráda mám sice DVD s touto verzí woken, ale již při instalaci jsem řešil problém s připojením k internetu (to by mělo přeci fungovat při instalaci - alespoň to všem, kterých jsem se dotázal funguje) a pak jsem měl ještě další problémy, zejména s ovladači, které by si měly Wokna nainstalovat samy. Chtěl jsem stáhnout Wokna z oficiálních stránek, ale z nepochopitelných důvodů nejsou na stránkách Microsoftu ke stažení. Torrenty a další pochybné zdroje zavrhuji - přeci jenom nechci riskovat. Zkoušel jsem stahovat z MSDN, ale nepustilo mě to kvůli nějakému ID, které bych složitě musel získávat... Po dvouhodinovém googlování jsem se nakonec obrátil na vaší komunitu.
Lze nějakým způsobem vytvořit vlastní instalační DVD z aktuálně nainstalovaných Woken? Jak funguje vytvořený disk pro opravu systému - je to kýžené instalační dvd? Na stránkách výrobce nic stáhnout nelze (a už vůbec ne ovladače, které tam na oko jsou, ale po promluvě s jejich technikem mi bylo řečeno, že to jsou pouze aktualizace na ovladače).
Díky za radu!
Přenistalace OS
Re: Přenistalace OS
Windows nikdy na Microsoft webu volne ke stazeni nebyly (uzivatel ma k dispozici zalozni kopii bud na DVD, na disku nebo si ji sam vytvori). MSDN je placena sluzba, navic MSDN licence neni povoleno pouzit na domaci pouziti.
Problem s Windows 7 pri instalaci bude nejspis v tom, ze neobsahuji ovladace pro sitovou kartu ktera je v notebooku - tedy logicky nemohou stahnout ani zadne jine ovladace z internetu, protoze nefunguje sit. Ovladace je nutne stahnout z webu vyrobce a doinstalovat rucne.
Nicmene, pokud nebyl smazan disk, tak zalozni oddil s Windows by mel byt na disku - a obnova se spousti nejakou kombinaci klaves pri zapnuti pocitace.
Problem s Windows 7 pri instalaci bude nejspis v tom, ze neobsahuji ovladace pro sitovou kartu ktera je v notebooku - tedy logicky nemohou stahnout ani zadne jine ovladace z internetu, protoze nefunguje sit. Ovladace je nutne stahnout z webu vyrobce a doinstalovat rucne.
Nicmene, pokud nebyl smazan disk, tak zalozni oddil s Windows by mel byt na disku - a obnova se spousti nejakou kombinaci klaves pri zapnuti pocitace.
No to nevím, jak bych to zjistil? V sekci rezervováno systémem je místo 100 MB, to asi ale nebude
Udelej screenshot ze spravce disku
Ten 100MB oddil by mel byt na zacatku, na konci by mel byt dalsi oddil (nebo oddily) o velikosti 10-20 GB. Ale pouze pokud pri instalaci z DVD nebyl smazat cely obsah disku (ten 100MB oddil se tam vytvori pri instalaci Windows sam vzdycky).
Ten 100MB oddil by mel byt na zacatku, na konci by mel byt dalsi oddil (nebo oddily) o velikosti 10-20 GB. Ale pouze pokud pri instalaci z DVD nebyl smazat cely obsah disku (ten 100MB oddil se tam vytvori pri instalaci Windows sam vzdycky).
tak to asi nebudu mít, bohužel... již jsem disk formátoval :(
Jaké mám tedy možnosti a jak bych měl postupovat?
Jaké mám tedy možnosti a jak bych měl postupovat?
Jestli je mozne pri instalaci z DVD pouzit seriove cislo ktere je na licencnim stitku, tak by melo stacit jen stahnout ovladac na sitovou kartu, nainstalovat ho a Windows uz si stahnout zbyvajici chybejici ovladace.
Az bude fungovat pristup k internetu, tak Windows aktivovat. Kdyz to nepujde online, tak telefonicky.
Az bude fungovat pristup k internetu, tak Windows aktivovat. Kdyz to nepujde online, tak telefonicky.
Ano to jde. Bohužel hledání kýženého síťového adaptéru se mi stalo noční můrou z reinstalace pomocí DVD bez ovladačů. Než jsem přišel na ten správný, znovu jsem si zahltil systém balastem... Nyní si ale už nepamatuju, jaký to byl ovladač
.
Zajímavé je, že při instalaci Ubuntu 13.04 našlo ihned ovladač a již během instalace jsem stahoval... opravdu nechápu Windows, že nemůžou vypustit .iso obraz...

Zajímavé je, že při instalaci Ubuntu 13.04 našlo ihned ovladač a již během instalace jsem stahoval... opravdu nechápu Windows, že nemůžou vypustit .iso obraz...
Microsoft toto v podstate nezajima, protoze na OEM software poskytuje podporu vyrobce notebooku.
A kdyby dali volne k dispozici ISO, tak si ho nainstaluje kdokoliv kdo ma pocitac stejneho vyrobce a bude mit normalne aktivovane Windows co vypadaji jako legalni.
A kdyby dali volne k dispozici ISO, tak si ho nainstaluje kdokoliv kdo ma pocitac stejneho vyrobce a bude mit normalne aktivovane Windows co vypadaji jako legalni.
Tak nakonec přeinstalace proběhla úspěšně. Pro příští případy jsem si vytvořil Recovery Partition od Paragona pouze s ovladači. Ovladače kupodivu nyní fungovali napoprvé.
Zpět na “Windows 11, 10, 8...”