Problém s nabootováním z instal cd
Problém s nabootováním z instal cd
Dobrý den, jelikože se mi rozhádaly windowsi xp, tak sem je přeinstaloval na windows 7. Jenže sněma nebyl spokojen můj pc a reagoval na ně sekáním a pomalou prací. Tak sem se rozhodl vrátit se zpět k xpéčkám. Jenže sem zjistil, že sedmičky nejdou přeinstalovat na xp. Tak sem udělal asi blbost a přes druhý pc sem si naformátoval pevný disk, za tím účelem, že odstraním všechna data o sedmičkách a xp půjdou naistalovat. Jenže mi to hází soubor ntldr nenalezen, ikdyž si v biosu nastavím bootování z cd. Takže instalační program xpéček se vůbec nenačte. Nevím nyní kudy kam, byl bych rád za radu, jestli se to dá ještě nějak zachránit.
-
- Pohlaví:
Re: Problém s nabootováním z instal cd
W7 na XP pochopitelně přeinstalovat lze. Musíš nabootovat W7, vybereš Vlastní/Upřesnit a zformátuješ disk. W7 vyndáš, nabootuješ XP a instaluješ.
K soubor ntldr nenalezen toho zde je napsáno mnoho. Použij Hledat a zadej klíčová slova.
K soubor ntldr nenalezen toho zde je napsáno mnoho. Použij Hledat a zadej klíčová slova.
"Jenže mi to hází soubor ntldr nenalezen, ikdyž si v biosu nastavím bootování z cd."
Takze to stale bootuje z harddisku, a ne z CD.
Takze to stale bootuje z harddisku, a ne z CD.
Asi máte pravdu. Jenže v biosu na všech třech pozicích sem nastavil bootování z cdrom. Stejně to pořád háže tu samou chybu. Pak sem zkoušel odpojit datový kabel od hardisku a už to cd načetlo. Takže nechápu, proč se pořád snaží číst data z hardisku, když by měl jenom z cd.
Doporucuji dat harddisk na uplne posledni misto v zarizenich, ze kterych se ma bootovat.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 4350
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
28 lis 2024 10:06