Mám nový notebook. První den jsem nainstaloval pár základních programů (prohlížeč, windows defender, ... nic neotestovaného) a večer téhož dne jsem zjistil, že nemohu nic spouštět "jako správce" (cokoliv s onou ikonkou, značící volbu pouze s administrátorským povolením). Tzn., že nemohu spustit editor registru, příkazový řádek "jako správce", vypnout UAC, vytvořit nový účet či zaškrtnout políčko "povolení ke zvláštnímu přístupu" v tento počítač - vlastnosti - zabezpečení - upřesnit ani tento počítač - spravovat.
Celé dopoledne jsem strávil pročítáním fór v angličtině i češtině, ale bezvýsledně. Když jsem narazil na téma, které se mě týkalo, nebyla v něm odpověď. Všude, kde byla odpověď, týkala se řešení problému způsoby, o kterých jsem již psal v prvním odstavci.
Nyní mám v plánu přeinstalovat windows, snad to pomůže. Opravdu WTF.
Děkuji všem za relevantní odpovědi.
P.S. napadá mě, jestli se situace nemohla zvrtnout tím, že jsem přidal microsoft účet, do kterého jsem se poté po ověření bezpečnosti připojil. Zpětně po připojení do původního účtu jsem už měl stejný problém. Nevím, jestli to bylo právě tím, ale tuším, že to bylo v té době.
Nemohu nic spustit "jako správce" na svém admin účtu
Re: Nemohu nic spustit "jako správce" na svém admin účtu
Co je to za Windows: 7 nebo 8? Dostaneš se jako správce do nouzového režimu? Nevím jak v nových systémech, ale v XP to pod účtem "Administrator" jde (pokud jsi mu nenastavoval heslo, mělo by to jít s „prázdným“ heslem).
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
Je to windows 8, neznám ho. Problém je ten, že při bootování nejsem klasicky vyzván k nějaké reakci (F8, del, ...), ale chvíli je tam logo výrobce notebooku a pak úvodní stránka osmiček. Zkoušel jsem zjišťovat, jak se dostat do nouzového režimu, ale rada byla spustit nějaký příkaz v příkazovém řádku jako administrátor, ale to nemůžu :). V příkazovém řádku "normal :)" to nefungovalo.
O nouzovém režimu ve W8 píšou tedy: http://support.microsoft.com/kb/2809468/cs
Jenže to bude bezpochyby vyžadovat správcovské oprávnění, takže to se točíme v kruhu.
Můžeš ale zkusit příkazový řádek z instalačky Windows, pokud ti ho nabídne. V Sedmičkách to bylo tak, že když ses poté, co jsi z instalačního DVD nabootoval, dostal na úvodní instalační obrazovku, tak stačilo zmáčknout „Shift+F10“ a vyskočil CMD. Jde to i v Osmičkách?
Jenže to bude bezpochyby vyžadovat správcovské oprávnění, takže to se točíme v kruhu.
Můžeš ale zkusit příkazový řádek z instalačky Windows, pokud ti ho nabídne. V Sedmičkách to bylo tak, že když ses poté, co jsi z instalačního DVD nabootoval, dostal na úvodní instalační obrazovku, tak stačilo zmáčknout „Shift+F10“ a vyskočil CMD. Jde to i v Osmičkách?
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
Byl jsem teď ve městě. Jdu vyzkoušet boot z instalačního CD, ale obávám se, že jelikož při bootu není nabídka klávesových odkazů, tak nedokážu ani nastavit boot z CD/DVD.
--- Doplnění předchozího příspěvku (11 Úno 2014 16:07) ---
Po zběsilém mačkání možných kláves se mi povedlo dostat do bios nastavení. Je to nějaké zvláštní - lze bootovat z flash disku, ale nejspíš ne z CD/DVD ROMu, navíc se tam dost zvláště nastavují priority. Nicméně jdu udělat bootovací flash disk. Vidím to na W7.
--- Doplnění předchozího příspěvku (11 Úno 2014 16:07) ---
Po zběsilém mačkání možných kláves se mi povedlo dostat do bios nastavení. Je to nějaké zvláštní - lze bootovat z flash disku, ale nejspíš ne z CD/DVD ROMu, navíc se tam dost zvláště nastavují priority. Nicméně jdu udělat bootovací flash disk. Vidím to na W7.
„jelikož při bootu není nabídka klávesových odkazů“ — to ještě nemusí znamenat, že to nepůjde. Jiná věc je – je to BIOS nebo UEFI?
- Mýliti se je Myloš.
Jo tak proto se v tom nastavení psala takhle zkratka :). Bude to UEFI.
--- Doplnění předchozího příspěvku (12 Úno 2014 00:22) ---
Ok...resetoval jsem systém za pomoci nastavení - změnit nastavení počítače - obecné a pak dole restartovat atd. Systém se kompletně vrátil na úvodní nastavování systému a vše opět funguje. Jsem zvědav, jak dlouho to vydrží :).
--- Doplnění předchozího příspěvku (12 Úno 2014 00:22) ---
Ok...resetoval jsem systém za pomoci nastavení - změnit nastavení počítače - obecné a pak dole restartovat atd. Systém se kompletně vrátil na úvodní nastavování systému a vše opět funguje. Jsem zvědav, jak dlouho to vydrží :).
Moc dlouho ne
... Po stažení a nainstalování aktualizací systému, odinstalování několik Lenovo aplikací, nainstalování několik basic programů a restartu jsem tam kde jsem byl...nechápu.
--- Doplnění předchozího příspěvku (12 Úno 2014 12:18) ---
OK, takze preinstalovat OS mi tez nejde. Ale stejnou chybu to hazi i bratrovi, ktery ma stolni PC a zadny problem s pravy nema. Zkousel jsem osmicky, sedmicky i xp. Jde o to, ze se nacte disk, ale nelze spustit samotnou instalaci (nastavit boot z DVD jsem se uz naucil). Po logu windows 7 mi naskoci cerna obrazovka a mimojine je na ni bile napsano "An unexpected error has occurred 0xc0000098. Cim to muze byt?

--- Doplnění předchozího příspěvku (12 Úno 2014 12:18) ---
OK, takze preinstalovat OS mi tez nejde. Ale stejnou chybu to hazi i bratrovi, ktery ma stolni PC a zadny problem s pravy nema. Zkousel jsem osmicky, sedmicky i xp. Jde o to, ze se nacte disk, ale nelze spustit samotnou instalaci (nastavit boot z DVD jsem se uz naucil). Po logu windows 7 mi naskoci cerna obrazovka a mimojine je na ni bile napsano "An unexpected error has occurred 0xc0000098. Cim to muze byt?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Tuto aplikaci zablokoval správce systému Příloha(y)
od Minapark » 21 bře 2025 07:38 » v Windows 11, 10, 8... - 10
- 7353
-
od RIKI22
Zobrazit poslední příspěvek
05 dub 2025 11:04
-
-
-
Jsem jediný uživatel PC, ale nemám oprávnění Správce!
od Minapark » 16 zář 2024 16:15 » v Windows 11, 10, 8... - 2
- 3097
-
od mmmartin
Zobrazit poslední příspěvek
21 zář 2024 10:40
-
-
- 3
- 4251
-
od petr22