Windows 7 HP ISO

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

patrik_c
Level 1.5
Level 1.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Windows 7 HP ISO

Příspěvekod patrik_c » 03 kvě 2013 21:20

Chyba je v priis vysokej cene za instalacne media. Kupujem si licenciu a nie instalacne media. Najme v dnesnej "internetovej" dobe. A ten balast, ktory mi tam vyrobca pribali nepotrebujem a nechcem. Instalacne medium moze zhanat aj ten, kto chce - potrebuje preinstalovat PC alebo notebook a chce najnovsiu verziu, aby nemusel dalsiu hodinu a viac instalovat SP, zaplaty a opravy

Doteraz som pri aktivacii preinstalovaneho notebooku mal problem len raz a to pri netbook-u Asus EeePC 1000H. Ale tam bol este Win XP. Robim to, aby som sa zbavil balastu dodaneho vyrobcom spolu s nainstalovanym OS.

Pytal som sa a ina cesta ako si objednat instalacne media nie je. A ja nie som taky blazon, aby som im tie nekrestanske peniaze zaplatil.

Reklama
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 03 kvě 2013 21:27

Kdyz kupujes OEM Windows, kupujes to s tim, ze veskerou podporu poskytuje vyrobce zarizeni - nekteri vyrobci zarizeni ti instalacni DVD poslou zadarmo, nekteri za to chteji manipulacni poplatek (protoze ta media spravne nemas potrebovat).

To co ty popisujes je pozadavek na podporu od Microsoftu, na ktery nemas narok - coz si odsouhlasil v EULA OS.

Co se tyce ceny Recovery DVD od Microsoftu, 10 USD mi neprijde nijak premrstena castka

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Příspěvekod d1amond » 03 kvě 2013 21:34

patrik_c píše: pokial by sa dalo stiahnut najnovsie instalacne medium, pretoze mam zakupenu krabicovu verziu Win 7 Ultimate, ktora ma nejaky ten rocik a momentalne je uz na piatom pocitaci. Nebavi ma vzdy pri instalacii na novy pocitac stahovat SP1 + kopu dalsich update-ov. Myslis, ze aj v takomto pripade je zhananie najnovsej verzie instalacneho media nelegalne.
Naposledy upravil(a) d1amond dne 03 kvě 2013 21:52, celkem upraveno 1 x.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 03 kvě 2013 21:40

Prave ze nemuze, protoze Recovery DVD od vyrobce ma uplne jiny obsah nez origonalni instalacni DVD Microsoftu, je to v podstate jen image nainstalovaneho systemu na disk.

To, o co jde predevsim je sehnat original instalacni DVD od Microsoftu, ktere nema a spravne si ho ma koupit za 10 babek.

OEM instalace od vyrobce a OEM od MIcrosoftu je jedna a tataz licence, pokud bude instalovat z MS media nic neporusuje, jen bude muset aktivovat telefonicky s tim cislem co je zespoda. OEM od vyrobce se aktivuje sama bez netu certifikatem.

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Příspěvekod d1amond » 03 kvě 2013 21:46

Já se ale bavím o zmiňovaném retail W7 Ultimáta.

--- Doplnění předchozího příspěvku (03 Kvě 2013 21:47) ---

petr22 píše:OEM instalace od vyrobce a OEM od MIcrosoftu je jedna a tataz licence

A to máš odkud? Už jsem na pár školení jako PM byl, ale o tomhle jsem ještě neslyšel. Ty licence jsou vždy upravované a první co mi bylo řečeno, že se nesmí používat klasické DVD OEM, protože se generuje zcela jiné ID produktu.
Naposledy upravil(a) d1amond dne 03 kvě 2013 21:50, celkem upraveno 1 x.

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 03 kvě 2013 21:49

Dejte mi odkaz také stáhnu.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 03 kvě 2013 21:49

Ty ano, ale on ne - on mysli tu situaci, kdy mas jen recovery partition a recovery DVD od vyrobce - coz jsou vsechny OEM licence

Ve foru MS je hafo dotazu, kde sehnat instalacni media:
http://answers.microsoft.com/en-us/wind ... /windows_7

OEM od vyrobce a od MIcrosoftu se lisi v tom, ze OEM od vyrobce je automaticky aktivovana a nepotrebuje servery Microsoftu. OEM Microsoftu lze aktivovat pomoci COA klice na stitku, ale nejde to automaticky, je potreba telefonicky - staci to operatorovi vysvetlit a klic dostanes. Kdyby to bylo nelegalni, tak to MS neaktivuje a nebude se to resit na forech mIcrosoft (viz ten odkaz co jsem daval). Tamtez se dokola opakuje ze OEM licence je pouze jedna, lisi se jen instalacni media a zpusob aktivace.

OEM od vyrobce maji vsechny kopie stejne edice jedno seriove cislo (jde najit na netu), Microsofti OEM se aktivuje COA stitkem, takze kazde cislo je jine. Na OEM od vyrobce poskytuje podporu vyrobce, kdyz si koupis OEM od MS, poskytujes podporu ty.
Naposledy upravil(a) petr22 dne 03 kvě 2013 22:05, celkem upraveno 5 x.

patrik_c
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod patrik_c » 03 kvě 2013 21:51

d1amond píše:
To lze vyřešit poměrně snadno. Vytvoříš si z DVD ISO soubor, pomocí RT7 lite přidáš SP1 a můžeš si napálit nové instalační DVD včetně SP.

Tak tos porušil záruční podmínky výrobce a zároveň licenční podmínky MS. Asi je namístě gratulovat ;) Z každé reklamace to vrátí.
OEM verze, která je dodávaná s laptopy je levnější, než klasická OEM. A cenou za to je právě ten balast + doladěný systém pro konkrétní produkt a drivery.

Tak som to nakoniec vyriesil - myslim tym RT7, ale za cenu zbytocnej straty casu a energie.

Cim som porusil podmienky vyrobcu? Ak si do notebooku nainstalujem Linux, tak podla teba stracam zaruku na HW? Ovladace samozrejme stahujem zo stranky vyrobcu. Ale nepotrebujem zbytocnu kopu SW okolo.

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Příspěvekod d1amond » 03 kvě 2013 21:54

Cim som porusil podmienky vyrobcu? Ak si do notebooku nainstalujem Linux, tak podla teba stracam zaruku na HW?

Když pošleš takový laptop na reklamaci s tím, že systém tuhne, vrátí Ti ho. Nebude tam totiž jejich systém.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 03 kvě 2013 21:56

To je pravda, preinstalace verzi kterou nedodal vyrobce zarizeni je poruseni zarucnich podminek, tedy se na ni nevztahuje podpora vyrobce (Microsoft podporu OEM neposkytuje).

patrik_c
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod patrik_c » 03 kvě 2013 22:00

d1amond píše:
A to máš odkud? Už jsem na pár školení jako PM byl, ale o tomhle jsem ještě neslyšel. Ty licence jsou vždy upravované a první co mi bylo řečeno, že se nesmí používat klasické DVD OEM, protože se generuje zcela jiné ID produktu.

Ine ID sa generuje pre licencny kluc pouzity vyrobcom, nie ID pre kluc uvedeny na stitku. Ak si das nejakou aplikaciou vypisat licencny kluc z OS nainstalovaneho vyrobcom, pripadne ho dohladas v registroch, zistis ze nie je totozny s tym na stitku.

Ale uz dost polemizovania, chcel som iba poukazat na fakt, ze nie kazdy kto hlada instalacne medium, ho hlada na nelegalne ucely, tak ako si to uz dlhu dobu vsimam u Blue Spirit-a.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 03 kvě 2013 22:02

Potiz je v tom, ze dle platneho autorskeho zakona je stazeni toho media trestnym cinem, pro jakekoliv ucely. A to jde podle me BlueSpiritovi.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”