Smazal jsem místní disk C se systémem Vyřešeno
- Michael Michael
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Smazal jsem místní disk C se systémem
Jako přeinstalaci.
Neřídím se podle toho, že čas jsou peníze, ALE, klidně mě citujte jako "MM" (je to kratší pro skrblíky).
Microsoft Windows XP Professional SP3
Fujitsu SIEMENS Intel Pentium III
Mobile CPU 1200 MHz 1,20 GHz 496 MB RAM
= můj voříšek
Microsoft Windows XP Professional SP3
Fujitsu SIEMENS Intel Pentium III
Mobile CPU 1200 MHz 1,20 GHz 496 MB RAM
= můj voříšek
-
- Pohlaví:
Co je to přeinstalace. Normálně nabootuj, vyber Vlastní a zformátuj disk. Však jsem ti v tom druhém vláknu dal návod.
Nemůžu se ubránit dojmu, že neděláš čistou instalaci, ale aktualizuješ WinXP na W7, tzn. z prostředí XP.
Při startu PC/ntb, pokud máš First Boot Device CD-ROM, měl by Ti nabídnout spuštění z CD-ROM po stisknutí libovolné klávesy (jedu dle WinXP, W7 bohužel neznám).Pak jakmile začne bootovat z CD, je třeba pečlivě sledovat hlášky, které se objeví, a jet podle nich. V případě nejasnosti se ihned zeptat zde.
Jinak musím pomalu končit, budu až zítra někdy přes den.
Při startu PC/ntb, pokud máš First Boot Device CD-ROM, měl by Ti nabídnout spuštění z CD-ROM po stisknutí libovolné klávesy (jedu dle WinXP, W7 bohužel neznám).Pak jakmile začne bootovat z CD, je třeba pečlivě sledovat hlášky, které se objeví, a jet podle nich. V případě nejasnosti se ihned zeptat zde.
Jinak musím pomalu končit, budu až zítra někdy přes den.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
vyfotim vám bios
A jak to mám nabootovat? Vtom návodu o bootování nic není :(

A jak to mám nabootovat? Vtom návodu o bootování nic není :(
Do BIOSu vůbec nemusíš, tedy pokud už máš přepnutý First Boot Device. Hlavně ale nesmíš dopustit, aby začalo bootování z HDD, tj. normální spouštění Windows. A k tomu Tě - alespoň ve WinXP - PC/ntb na pár vteřin vyzve, abys stisknul libovolnou klávesu pro bootování z CD. Když to nestihneš, bootuje dál normálně z HDD - spouští se Windows.
Jinak abychom si rozuměli - bootování znamená spouštění počítače z různých médií - CD-ROM, fleška, HDD atp. Ale počítač se z každého média spouští do různých stavů - z HDD nabootuje systém, z CD-ROM začne instalace nebo oprava a podobně.
Jinak abychom si rozuměli - bootování znamená spouštění počítače z různých médií - CD-ROM, fleška, HDD atp. Ale počítač se z každého média spouští do různých stavů - z HDD nabootuje systém, z CD-ROM začne instalace nebo oprava a podobně.
Naposledy upravil(a) wattmetr dne 08 kvě 2013 18:45, celkem upraveno 1 x.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
no to právě nevím jestli to mám v BIOSU dobře :( Dám to sem :)
-
- Pohlaví:
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
wattmetr píše:Do BIOSu vůbec nemusíš, tedy pokud už máš přepnutý First Boot Device. Hlavně ale nesmíš dopustit, aby začalo bootování z HDD, tj. normální spouštění Windows. A k tomu Tě - alespoň ve WinXP - PC/ntb na pár vteřin vyzve, abys stisknul libovolnou klávesu pro bootování z CD. Když to nestihneš, bootuje dál normálně z HDD - spouští se Windows.
first boot device tam nemám :( Mám tam na prvním místě USB CD\DVD ROM:
tak co tam mám dát?
--- Doplnění předchozího příspěvku (08 Kvě 2013 18:52) ---
Blue Spirit píše:Musíš tam mít FirstBoot CDROM
ten first boot device tam nemam neni to jenom na XP já tam mám Win 7 tak jak?
-
- Pohlaví:
To nemá s XP anebo W7 nic společného. Vyfoť konečně co tam máš.
To samé, ale bez toho USB.
Mmch, má Tvůj ntb mechaniku? Pokud máš externí, připojenou přes USB, pak máš First Boot Device správně, pokud máš vestavěnou, to USB tam nesmí být, musí tam být jen CD/DVD-ROM.
PS. Patrně tam nemáš First Boot Device, ale Boot Sequence, což znamená pořadí bootování a to, co je první, je First Boot Device.
Mmch, má Tvůj ntb mechaniku? Pokud máš externí, připojenou přes USB, pak máš First Boot Device správně, pokud máš vestavěnou, to USB tam nesmí být, musí tam být jen CD/DVD-ROM.
PS. Patrně tam nemáš First Boot Device, ale Boot Sequence, což znamená pořadí bootování a to, co je první, je First Boot Device.
-
- Pohlaví:
Bez fotky se nepohneme. Ono to tam nemusí být vůbec a je to nejprve třeba na spodní liště rozkliknout.
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
tak jsem znovu nainstaloval Win XP pak jsem vložil DVD a dal jse instalovat Win 7 a už je to vše v pořádku 

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Zaplatil jsem 2799 Kč za Windows 11 Pro – systém není aktivovaný, klíč jsem nedostal Příloha(y)
od MoA285 » 27 kvě 2025 20:38 » v Reklamace a zákony - 15
- 5483
-
od MoA285
Zobrazit poslední příspěvek
28 kvě 2025 00:59
-
-
-
Jsem jediný uživatel PC, ale nemám oprávnění Správce!
od Minapark » 16 zář 2024 16:15 » v Windows 11, 10, 8... - 2
- 3111
-
od mmmartin
21 zář 2024 10:40
-
-
-
Příchozí email z vlastní adresy, který jsem neodeslal (gmail)
od Milan21 » 08 srp 2024 16:31 » v Vše ostatní (bezp) - 5
- 4303
-
od jaro3
08 srp 2024 20:56
-
-
- 1
- 1852
-
od petr22