pomalý pc Vyřešeno

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: pomalý pc

Příspěvekod guest » 24 dub 2014 14:35

Ach ta dnešní lenost :evil:

Velké soubory mažte manuálně.

Samozřejmě můžete smazat velké soubory, pokud nebudete mazat soubory systému nebo aplikací. Není bezpečné smazat soubory na systémovém oddílu disku, i když se jedná o velmi objemné soubory, jejich význam se nemusí hned projevit. Jedná se zejména o skryté soubory pagefile.sys a Hiberfil.sys, které mají v závislosti na RAM paměti velikost 2 až 4 gigabyty, možná i více.

Soubor Hiberfil.sys je zodpovědný za režim spánku. Pokud je funkce Hibernace zapnuta, počítač uloží kopii souboru Hiberfil.sys systémové paměti na disk. Vytváření tohoto souboru můžete zrušit vypnutím režimu spánku. Dosáhnete tím uvolněním místa na disku v závislosti na velikosti vaší RAM paměti - většinou 2 až 4GB.

Dejte však pozor, na mobilních počítačích může dojít ke ztrátám dat. Při vybití baterie systém nepřejde do hibernace. Pro tento důvod doporučujeme použít toto nastavení pouze na stolních počítačích, které nepoužívají baterie. Následujte kroky v Jak vypnout a znovu zapnout hibernaci pro notebooky nebo NetBooky.

Soubor pagefile.sys je stránkovací soubor. Tento soubor byste neměli mazat. Můžete změnit jeho velikost změnou velikostí místa vyhrazenou pro stránkování.

Na druhou stranu, můžete bezpečně smazat velké dump soubory s příponou DMP. Tyto soubory jsou vytvořeny automaticky při problémech se systémem (zejména tzv. modré smrti) a nejsou již potřeba pokud dojde k vyřešení těchto problémů. DMP soubory naleznete ve složce Windows na systémovém oddílu disku.

http://support.microsoft.com/kb/2453114/cs

Reklama
Oxxid
člen BSOD týmu
Master Level 8
Master Level 8
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod Oxxid » 24 dub 2014 14:35

Stránkovací soubor a skryty soubor pro podporu hibernace. Hibernaci vypnes prikazem do CMD "powercfg -h off". Stránkovací soubor nedoporucuji vypinat.

Gudernatsch
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod Gudernatsch » 24 dub 2014 14:52

nojo, já vím, mám těžký den :D. hyberfil.sys je systém hybernace a podařilo se mi ho vypnout, tak uvidíme, jestli se to nějak nepokazí. Děkuji za pomoc
Windows 10 Pro 64-bit
Intel Core i5 4460 @ 3.20GHz
16,00GB Dual-Channel DDR3
MSI B85-G43
NVIDIA GeForce GTX 970 (Gigabyte), LCD Monitor
SAMSUNG 23,6" S24D390
Zdroj: Seasonic S12II-620 - 620W
111GB KINGSTON (SSD)
931GB Seagate (SATA)

zeus
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:

Příspěvekod zeus » 24 dub 2014 15:18

Gudernatsch píše:mám zobrazené skryté soubory a složky

Nemas, ve vypisu nevidim pagefile.sys a hiberfile.sys ktere zminujes dale, taktez slozka System Volume Information a $recycle.bin tam neni. To uz bych vic veril vypisu chkdsk-u.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

guest

Příspěvekod guest » 24 dub 2014 15:20

System Volume Information
ta může zabírat mnoho GB.

forjoyrider
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod forjoyrider » 25 dub 2014 08:21

Gudernatsch píše:stáhl jsem. Můžu vědět, co jsou pagefile.sis a hyberfil.sis?

Do hyberfil.sys se ukládá obsah paměti RAM při vypnutí systému. Můžeš tento soubor vymazat, ale při příštím vypnutí sytému se zase vytvoří. Musel by si vypnout hibernaci v operačním systému.
Taky může pomoci zrychlit PC toto: http://www.servispckupka.cz/zrychleni.php

Gudernatsch
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod Gudernatsch » 02 kvě 2014 11:07

tak jsem promazal tedy disk c a mam 3,5 gb volneho mista ze 30, splnuji tedy 10%. Nicmene se vubec nic nezmenilo, pocitac je silene zasekany
Windows 10 Pro 64-bit
Intel Core i5 4460 @ 3.20GHz
16,00GB Dual-Channel DDR3
MSI B85-G43
NVIDIA GeForce GTX 970 (Gigabyte), LCD Monitor
SAMSUNG 23,6" S24D390
Zdroj: Seasonic S12II-620 - 620W
111GB KINGSTON (SSD)
931GB Seagate (SATA)

wattmetr
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Stav:

Příspěvekod wattmetr » 02 kvě 2014 13:14

Zkus ještě defragmentaci, ale pochybuji, že to významně pomůže. Pak bych radil to, co už jsem nakousl: Systémový disk kolem 80GB a přeinstalovat. A když bude systémový disk 120-160GB, hodně to pomůže. U W7 32bit určitě :P
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”