Windows 7 - Bezpečnost používání a kompatibilita Vyřešeno

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Windows 7 - Bezpečnost používání a kompatibilita

Příspěvekod guest » 22 pro 2014 13:30

Pokud na počítač nelze nainstalovat vyšší systém, pak oparvdu není co řešit /nebo jsem to nepochopil/, musí to běžet s tím, co to zvládne. Co budou dělat vývojáři je otázka pro věšteckou kouli, to nyní nevědí ani oni. Podle mého názoru se budou řídit poptávkou.

Reklama
Difadon
Level 2.5
Level 2.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Difadon » 22 pro 2014 13:38

Je co řešit. Pokud by to byl opravdu průser, musel bych jít a investovat peníze do upgradu HW. Ale to je asi opravdu jedno.

A jak je to tedy s přechodem z Windows 8.1 na vyšší?

Neví někdo, kdy má Windows 10 vyjít (přibližně)? Někde jsem se dočetl, že na jaře 2015, někde zase že na podzim 2015. :/

A nakonec dotaz úplně mimo. OS získaný přes službu DreamSpark Premium lze podle Microsoftu využívat i po skončení studia:
Microsoft píše:Pro studenty

Software získaný v rámci DreamSpark Premium lze užívat k nekomerčním účelům i po ukončení školní docházky.
Proces stahování software nevyžaduje "papírování".
Jsou k dispozici stále aktuální verze software.
Stačí navštěvovat školu nebo alespoň jeden předmět z nabídky katedry vlastnící DreamSpark Premium.

Otázkou je, jak je to pak s upgradem? Nemá s tím někdo zkušenost? Systém umožní upgrade jako u standartně zakoupené verze nebo na vyšší verzi nepustí?

guest

Příspěvekod guest » 22 pro 2014 13:46

Jak je to s přechodem W8.1 na vyšší zatím nikdo neví. Ozývají se hlasy že W10 bude zdarma, ale logika povídá, že je to naprosto jiná verze systémun a tudíž bude placená.

Ty se ptáš na zkušenosti s upgrade, ale ty nikdo mít nemůže, když W10 ještě nevyšly.

Difadon
Level 2.5
Level 2.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Difadon » 22 pro 2014 13:53

Pardon, špatně jsem to napsal. Nemyslel jsem upgrade na vyšší než Windows 8.1. Myslel jsem tím, jestli někdo nezkoušel na studenské licenci provést upgrade třeba z Windows 7.

No, poslední dotaz. Lze verzi Microsoft Windows 8.1 CZ 32/64bit používat na počítači nakoupený na živnost?

guest

Re: Windows 7 - Bezpečnost používání a kompatibilita  Vyřešeno

Příspěvekod guest » 22 pro 2014 14:10

Lze, stejně jako OEM, je to systém a omezení OEM platí jen na HW.

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 22 pro 2014 14:30

Pokud potřebuješ licenci jen na jeden PC a pro firmu to stačí, není co řešit. Pokud na víc, tak asi už licenci neseženeš vůbec. Musel by jsi se zeptat zastoupení Microsoftu v ČR. Ukončení podpory v podstatě znamená, že se s problémy nemůžeš již na ně obracet a uvedený Windows již není upravován. Pokračuje jen odstraňování zjištěných chyb starého systému.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”