Jak zdarma zrychlit pomalý počítač s Windows xp.

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Jak zdarma zrychlit pomalý počítač s Windows xp.

Příspěvekod guest » 28 úno 2015 17:34

S tím bych si dovolil nesouhlasit, ono jde o to jak zodpovědně ho používáš.

Nicméně chyba se stát může. Já nedávno instaloval jeden "ověřený" program na hotspot a Avast hned začal ječet. Než jsem vytáhl síťový kabel, tak jsem si během chvilky natáhl 72 šmejdů a kluci mi to tu 2 dny čistili.

Tomu se člověk úplně neubrání, ale vyčistit a přeinstalovat to lze vždy.

Pokud se to používá na nějakou hudbu, kancelářskou práci apod., pak zde XP pofrčí ještě za 10 let. A ano, bude to dinosaurus :-)

Reklama
X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 28 úno 2015 17:47

Aktualizace se samozřejmě nechají zapnout na kterýkoliv Win XP, sám takto aktualizuji veškeré záplaty co jsou dostupné na XP (i ty, co jsou korporátní a tedy podniky za tuto službu platí - fyzické osoby co vím si možnost připlatit za tuto službu nemají, MS vás bude nutit k novějším OS) a neměl jsem jediný problém. Trik je v tom, že si OS s Win XP naoko předěláte na POS / Embedded - nebo si myslíte, že bankomaty jedou na XP a nejsou záplatované?

Ano, antivir zpomaluje váš počítač i o 100% ... můžete si toho všimnout po čisté instalaci Win nebo změně antiviru.

Speed_dead
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Speed_dead » 28 úno 2015 22:55

Schválně kdo si dobře tipne

Volným pádem z okna. ;)
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.

faraon
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod faraon » 01 bře 2015 07:57

Speed_dead: To by ovšem nebylo zrychlení o ubohých 100%, ale téměř o 1000 za každou sekundu! :lol:

Jeden dobrý nápad už tu byl, Linux, akorát by to chtělo nějakou dost odlehčenou distribuci, jinak se bez půl giga RAM také bude plazit.

První verze XP si měla vystačit s minimem 64 MiB RAM, použitelných bylo 128 MiB. S každým service packem nároky na paměť vzrostly dvounásobně, takže od toho bych začal.

Další věc je zasvinění systému, prostě není nad čistou instalaci a minimální počet dalších programů. Nejhorší je každou chvíli něco nainstalovat a zase odinstalovat.

A s těmi aktualizacemi už bych to neviděl tak horké, vzhledem k tomu že M$ teď opravil několik kritických chyb táhnoucích se minimálně od W2k3 (tedy nejšpíš celou řadou NT), a trvalo jim to víc než čtvrt roku od jejich nalezení, tak na tom novější systémy nebudou o moc lépe. Ale ani ostatní komponenty nejsou o nic lepší, třeba ve Flashi se teď opravovaly tři kritické díry během jednoho měsíce!

Takže každé tři měsíce (maximálně šest) kompletně zformátovat a přeinstalovat, to udrží Widle svěží ještě tak rok nebo dva, pak už nejspíš půjde do kytek i s hardwarem.
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!

(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 01 bře 2015 08:08

Na XP tedy stále vychází docela dost záplat, vím to, protože mě to pokaždé naštve, že budu muset restartovat. Sice jsem kdysi něco změnil v registrech, aby OS po aplikaci neotravoval s požadavkem na restart, ale stejně to nefunguje a snad každou půlhodinu vyskakuje okno s požadavkem :wtf: Dokud se nenaštvu a opravdu nerestartuji. Tentokrát se asi podívám po aktualizaci sám, protože mě to kostrbaté a špatně čitelné písmo po posledních záplatách neskutečně irituje! :evil:

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Hry na GOG zdarma Příloha(y)
    od Darkscor » 07 pro 2024 13:52 » v Hry
    8
    3342
    od Darkscor Zobrazit poslední příspěvek
    17 pro 2024 11:57
  • Aktivace WinRAR zdarma!
    od kellne » 29 dub 2025 16:46 » v Vše ostatní (sw)
    1
    3269
    od mmmartin Zobrazit poslední příspěvek
    29 dub 2025 19:11
  • Steam hry zdarma z Humble Choice zbytek
    od Darkscor » 16 úno 2025 17:10 » v Hry
    2
    4035
    od Zivan Zobrazit poslední příspěvek
    22 úno 2025 19:18
  • Steam hry zdarma z Humble Choice 2023
    od Darkscor » 22 pro 2024 11:38 » v Hry