Jak zformátovat WinXP

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Elusive
Level 5
Level 5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Elusive » 07 črc 2007 18:53

Máš disketovku povolenou v BIOSu? A boot sekvenci-na prvním místě floppy?

Reklama
HarryShowman
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod HarryShowman » 07 črc 2007 18:56

Elusive píše:Máš disketovku povolenou v BIOSu? A boot sekvenci-na prvním místě floppy?

Na 1. místě mám CD-DVD
na 2. FDD
a na 3. HDD

Jestli mám disketovku povolenou v BIOSu ... nevím ... tomu moc nerozumím - jak se to dělá?

jarod72pm
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Re: re

Příspěvekod jarod72pm » 07 črc 2007 19:23

Myloš píše:
jarod72pm píše:jo já jsem někdy filuta toto jsem provedl kdysi na mém WD disku io kapacitě 80GB
a u synovce Maxtor 120GB velikost nevím kdes došels na takovou kravinu s tou velikostí :lol: :lol: :lol: :lol:

Ty jsi opravdu pomocí XP zformátoval 80GB a 120GB oblast jako FAT32?
Tomu nevěřím, aneb přímo od pramene ze znalostní báze Microsoftu:
Během instalačního procesu systému Windows XP nelze za použití systému souborů FAT32 naformátovat svazek na velikost větší než 32 GB. Systém Windows XP může používat svazky se systémem souborů FAT32 větší než 32 GB (v závislosti na jiných omezeních), ale takový svazek nelze vytvořit při instalaci systému pomocí nástroje Format. Potřebujete-li naformátovat svazek na větší velikost než 32 GB, použijte systém souborů NTFS. Další možností je spustit systém pomocí spouštěcího disku systému Microsoft Windows 98 nebo Microsoft Windows Millennium Edition (ME) a použít nástroj Format obsažený na tomto disku.

Pokud jsi měl disk rozdělený a systém (C:) byl <32GB, pak samozřejmě ano (ostatní diskové oblasti během instalace pokud vím formátovat nelze), ale opravdu nevěřím tomu, žes celý disk (80GB, resp. 120GB) instalačkou XP zformátoval jako FAT32.

tak já už nevím kdo nebo co to čte za lidi :-(
vrať se na první příspěvek a znovu si přečti o co šlo tazateli !!!
a pak dělej chytrého nikdo se tu nebavil o formátu ALL disku ale XP systému který jak jistě všichni víme nemá velikost 32GB ba ani 16GB ......
AMD FX 8370 +Freezer i30,Asus M5A97 EVO 2.0,GIGABYTE GV-N1060WF2OC-6GD,Kingston 2x8GB 1866MHz,case Zalman Z9,SSD 256GB Crucial MX ,WD Green 1TB 7200rpm SATA2,Zdroj Seasonic M12II 750W,Externí Seagate 1TB e-sata.

Elusive
Level 5
Level 5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Elusive » 07 črc 2007 20:00

Na 1. místě mám CD-DVD
na 2. FDD
a na 3. HDD

Disketovka nezmizly, jenom ji máš na druhým místě, to znamená, že PC začne bootovat jako první z CD mechaniky a pokut tam máš boot CD, k disketovce se ani nedostane. Stačí vyndat boot CD, vložit do disketovky bot disketu a mělo by to nabootovat z ní.

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”