záloha s clonezilla
Re: záloha s clonezilla
nerozumím, jak zrušit disk ? formátovat ? Zatím na disku vše jede a nechce se mi reinstal absovovat znovu .
Daj ho do druhého PC a spusť SSD-Z, či nerobí problém OS alebo doska.Problém tam je, pretože by to vyzeralo takto :
díky za radu, problém ale je že nemám možnost jiného PC. Zkusil jsem jiný disk, je to stejné. Mám pouze ntb ale to by se asi pohádal systém disku z hw ntb. Jsem z toho docela na nervy.
Máš ještě nějakou radu ? moc děkuji.
Nevím jestli bych pro tyto problémy s diskem neměl založit nové vlákno (?)
Máš ještě nějakou radu ? moc děkuji.
Nevím jestli bych pro tyto problémy s diskem neměl založit nové vlákno (?)
- gogo1963
- Master Level 7.5
- Pohlaví:
- Stav:
však tohle je nové vlákno ... jaký to máš vlastne comp? desku? Co je s jiným diskem stejné, taky je napůl neviditelný? Nedělals něco v biosu?
i7 10700/Grandis 3/ z490 Meg Unify/XPG GAMMIX S11 Pro 500GB/Samsung 970 EVO PLUS 1TB/ Define R5/ Patriot Viper 4 16GB Kit 3400/ 4TB Skyhawk/ CORSAIR 750W RM750x/sound blaster zx/ Dell S2721DGF /MSI RX 6600 XT GAMING X 8G /4TB Ironfolf pro
asi to bude něco na desce. Teď jedu z jiného disku kde mám instalovaný Linux Mint a je to stejné.
Desku mám Asrock N68C-GS UCC
a nemám tušení jestli ji lze nějak otestovat. Jiný pc nemám, tato deska je sice poněkud starší ale umožňuje mi používat televizní kartu.
teď jsem se díval do biosu a pro jistotu nastavil vše default.
Desku mám Asrock N68C-GS UCC
a nemám tušení jestli ji lze nějak otestovat. Jiný pc nemám, tato deska je sice poněkud starší ale umožňuje mi používat televizní kartu.
teď jsem se díval do biosu a pro jistotu nastavil vše default.
- gogo1963
- Master Level 7.5
- Pohlaví:
- Stav:
jak jde bios nastavit "default" kromě clear cmos"? Ta deska má "poněkud" 10 let ... máš alespoň poslední bios? Koukám, že jde flashnout i z windows ...
Naposledy upravil(a) gogo1963 dne 26 pro 2019 11:04, celkem upraveno 1 x.
i7 10700/Grandis 3/ z490 Meg Unify/XPG GAMMIX S11 Pro 500GB/Samsung 970 EVO PLUS 1TB/ Define R5/ Patriot Viper 4 16GB Kit 3400/ 4TB Skyhawk/ CORSAIR 750W RM750x/sound blaster zx/ Dell S2721DGF /MSI RX 6600 XT GAMING X 8G /4TB Ironfolf pro
Obnovit vychozi nastaveni - ma to snad kazdy BIOS.
Clear CMOS se pouziva kdyz pocitac nejde ani zapnout
a dostat se do BIOSu, vysledek ale bude stejny.
Clear CMOS se pouziva kdyz pocitac nejde ani zapnout
a dostat se do BIOSu, vysledek ale bude stejny.
- gogo1963
- Master Level 7.5
- Pohlaví:
- Stav:
mě trochu zmátlo to "vše default" ...
10+ let stara AM3 deska s Nvidia chipsetem (!) a jeste funkcni (!!).
Osobne bych to odnesl do sberneho dvora, tam muze byt vadny bambilion veci,
nejspis bude prismazeny i ten Nvidiacky chipset.
Osobne bych to odnesl do sberneho dvora, tam muze byt vadny bambilion veci,
nejspis bude prismazeny i ten Nvidiacky chipset.
do sběru by to bylo škoda, zatím až na ty záznamy disku vše funguje. Má 8 G mem a dal jsem tam dvojšachtu na SSD, tudíž změna na XP, W7, W10, LinuxMint je otázka minut.
Váš závěr je teda že se s tím nedá nic dělat ? a vyměnit comp ?
o Flash nic nevím, pouze tuším, ale podporu už asi mít nebude.
Váš závěr je teda že se s tím nedá nic dělat ? a vyměnit comp ?
o Flash nic nevím, pouze tuším, ale podporu už asi mít nebude.
- gogo1963
- Master Level 7.5
- Pohlaví:
- Stav:
já se ptal na aktuální bios, ten starý nemusí ani tušit, co je SSD ... screen z CPU-z karta "mainboard" napoví ...
Skús u kamaráta zapojiť ten SSD Cruciál.
Ak tam sa zobrazí bez problémov, tak si aktualizuj na ňom firmware, ak nebude taká verzia ,ako je na screene ,čo dom dal.Ináč môžeš ten disk zapojiť aj cez externý box, ak máš.
Ak tam sa zobrazí bez problémov, tak si aktualizuj na ňom firmware, ak nebude taká verzia ,ako je na screene ,čo dom dal.Ináč môžeš ten disk zapojiť aj cez externý box, ak máš.
Zpět na “Windows 11, 10, 8...”