Windows xp home edition (vyřešeno) Vyřešeno

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

melior
Level 3.5
Level 3.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod melior » 22 pro 2007 17:39

Systemovy disk ze systemu nezformatujes ;) vezmi si instalacni CD, spust instalaci, vsechny oddily ktere se Ti ukazou dej "odstranit oddil" a pak vytvor uplne novy a proved UPLNY format.

Reklama
Radinoo
Level 2.5
Level 2.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Radinoo » 22 pro 2007 20:46

Jo ,ale jak se pak dělá ten nový formát?Já to nikdy nedělal.

paul27
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod paul27 » 22 pro 2007 20:56

Příspěvky přede mnou jsem četl jen zběžně, takže pokud to je systémový disk, tak vezmeš CD s Windowsama, restartuješ pc a ono tě to už povede. Nejdřív se ti zobrazí, ať stiskneš klávesu, pokud chceš najet z toho CD, tak to uděláš, pak to načte všechen HW a tak, chvíli počkáš. Pak si stačí to pořádně číst, ty dáš jako instalovat nově a při jednom kroku bude rozdělování disku, tak to rozdělíš, a na jednu část nainstaluješ, před tím se automaticky disk sformátuje, ty jen vybereš, jakým souborovým systémem a jak rychle. Doporučuju NTFS a pomalu, čí jak to tam je.

Pokud to není systémový disk, tak přes Tento počítač, klikneš pravým na onen disk a dáš naformátovat, pak opět vybereš, jakým souborovým systémem a rychlost a takyjak se disk bude jmenovat. Pak stačí jen čekat na hlášku, že formátování bylo úspěšně dokončeno.

Radinoo
Level 2.5
Level 2.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Radinoo » 22 pro 2007 22:04

jak se dá smazat celý windows.Já jsem zkoušel nainstalovat znovu,ale mám to pořád stejné.Mám jenom jeden diskC:

paul27
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod paul27 » 23 pro 2007 13:54

Jak píšu, v jednom z kroků bude možnost rozdělení disku, nebo smazání jeho částí. Takže si disk rozdělíte třeba na 10GB pro Windows a zbytek necháte pro fotky, filmy a já nevím co všechno. Najedete šipkama na část, kam chcete nainstalovat novou kopii Windows a zmáčknete nějakou klávesu (nepamatuju si přesně jakou, bude to tam napsané) -> disk se začne formátovat a pak se na tu část nainstaluje Windows. Až budete přihlášený, tak dodatečně sformátujete (už ze systému) tu druhou část pro data. Takhle to aspoň dělám já.

Marfy
Moderátor
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Marfy » 23 pro 2007 13:59

Formátování disku z CD Windows XP

· Nastavit v BIOSU bootování z CD mechaniky.
· Vložit CD Win.XP , stisknou F10 ,yes, Enter.
· Objeví se text :Libovolnou klávesou spustíte systém z disku CD. V tom okamžiku stisknout Esc.
· Po načtení ovladačů se zobrazí tabulka a vní oddíl C:
· Nyní stiskneme D pro odstranění oddílu.
· Potvrdíme písmenem L
· Potvrdit.Objeví se nový oddíl C: s hodnotou nenaformátovaný.
· Stisknout Enter,Vytvořit oddíl a zvolit formát souborů.(doporučuje se NTFS)
· Po zformátování se PC restartuje a spustí instalaci.(pokud nechceme instalovat systém,tak vyndat CD.
· Nastavit v BIOSu bootování z HDD.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x

Anonym
Level 3.5
Level 3.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Anonym » 23 pro 2007 19:19

jen tak mimo toto téma... příspěvky se označují za vyřešené tímto: Upravíš téma: za předmět napíšeš (Vyřešeno) a u ikony zprávy zadáš takovou tu fajfku (na konci)
CPU typ: AMD Athlon 64 x2, 4000+
Základní deska: Gigabyte GA-MA69VM-S2
RAM : 2GB
Grafika: ATI Radeon 4800 Series - 2GB
Zdroj: Corsair VX450 450W
Operační systém: Windows Xp SP 3

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”